BAŞVURU FORMU! Göç İdaresi Kpss Şartsız Personel Alımı 2021 Başvuru Ekranı ve Şartları
Göç İdaresi Genel Müdürlüğü KPSS şartsız sözleşmeli personeli alımı yapacak. Başvuru 26 Temmuz'da başladı. Peki, Göç İdaresi personel alımı şartları nelerdir, hangi alanda, kaç kişi alınacak? İşte KPSS şartsız Göç İdaresi personel alımı 2021 başvuru ekranı ve şartları...
Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, KPSS şartı aranmaksızın 10 sözleşmeli bilişim personeli alım ilanı yayımladı.
Söz konusu ilanda başvuru şartları ve başvuru şekline ilişkin tüm detaylar açıklandı. Başvuru değerlendirmelerinin ardından Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, adayları sınava çağıracak.
İlana başvuruda bulunmak isteyen adaylar, işe alım şartlarını ve detayları merak ediyor. Göç İdaresi personel alımı başvurusu nasıl ve nereden yapılır? Göç İdaresi personel alımı şartları nelerdir? araştırılıyor.
İşte başvuru ekranı ve detaylar...
GÖÇ İDARESİ KPSS ŞARTSIZ BİLİŞİM PERSONELİ ALIMI 2021 BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Adaylar başvurularını 26.07.2021 - 01.08.2021 tarihleri arasında saat 23:59:59’a kadar Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım Platformu https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda müracaat edeceklerdir. Müracaatlar elektronik ortamda alınacağından, posta yolu ile veya bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir. Başvurular e-Devlet şifresi ile yapılacağından, adayların (www.turkiye.gov.tr) hesabının bulunması zorunludur. Söz konusu hesabın kullanılabilmesi için adayların e-Devlet şifresi almaları gerekmektedir. Adaylar, e-Devlet şifresini içeren zarfı, PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile üzerinde T.C. kimlik numarasının bulunduğu kimliği ibraz ederek temin edebilirler.
Adaylar ilan edilen kadro pozisyonlarından yalnızca birine başvurabilirler.
Sisteme yüklenmesi gereken belgeler;
a) Güncel programlama dillerinden en az iki tanesine ilişkin belge veya belgeler, (Transkript belgesi de kabul edilecektir)
b) Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda özel şartlar kısmında belirtilen mesleki tecrübeye ilişkin kaşe ve ıslak imza ile onaylanmış hizmet belgesi veya belgeler, (Mesleki tecrübenin belirlenmesinde; bilişim personeli olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) bendi ya da 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile özel kesimde sosyal güvenlik kurumlarına prim ödemek suretiyle işçi statüsünde bilişim personeli olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri dikkate alınır.)
c) Başvuruda bulunulan pozisyonda çalışıldığını gösterir belgenin kontrolü amacıyla https://www.turkiye.gov.tr/sgk-tescil-ve-hizmet-dokumu adresinden alınan barkodlu belge,
d) Fotoğraflı ve detaylı özgeçmiş,
e) Her bir pozisyon için özel şartlar kısmında istenilen sertifikalar ile tecrübe veya deneyimi gösteren belgeler (Sertifikalar sınavla alınmış olmalıdır),
Adaylardan gerekli durumlarda; sisteme yüklenen belgelerin asılları istenilebilecektir.
Özel şartlar altında yer alan bölümler dışındaki bölümlerden veya yurtdışındaki üniversitelerin denk bölümlerinden mezun olup başvuru yapabilen adayların başvurularının değerlendirilmeye alınabilmesi için e-devlet başvurusu sırasında “Diğer Belgeleriniz” aşaması altında bulunan “Denklik Gösterir Belge” alanına ilgili dokümanı mutlaka yüklemeleri gerekmektedir.
Adayların başvuruda bulundukları her bir pozisyon için istenilen belgeleri sisteme eksiksiz bir şekilde yüklemeleri gerekmektedir. Yüklenen belgelerdeki yanlışlıklar veya eksikliklerden adaylar sorumlu olacaktır.Başvuru aşamasında ve sonrasında, sisteme yükledikleri belgelerde gerçeğe aykırılık veya yükledikleri belgelerde herhangi bir tahrifat yaptığı tespit edilen adayların başvuruları geçersiz sayılacak, sınava girip başarılı olsalar dahi sözleşme imzalanmayacak, sözleşme imzalanmışsa sözleşmeleri feshedilecek ve haklarında yasal işlem başlatılacaktır.Adaylar başvuru işlemini tamamladıktan sonra “Başvurularım” ekranından başvurularının tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir. “Başvurularım” ekranında “Başvuru Alındı” ibaresi görülmeyen hiçbir başvuru değerlendirilmeye alınmayacaktır.
GÖÇ İDARESİ PERSONLE ALIMI 2021 BAŞVURU ŞARTLARI
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
b) Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
c) (b) bendinde belirtilenler dışında kalan dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, (Bu kısımda belirtilen bölüm mezunları aylık brüt sözleşme ücret tavanının iki katı için başvuru yapabilirler)
ç) Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda ücret tavanı iki katını geçmeyecekler için en az 3 (üç) yıllık, diğerleri için en az 5 (beş) yıllık mesleki tecrübeye sahip bulunmak, (Mesleki tecrübenin belirlenmesinde; Bilişim Personeli olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) bendi ile 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile özel kesimde Sosyal Güvenlik Kurumlarına prim ödenmek suretiyle işçi statüsünde Bilişim Personeli olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri dikkate alınır.)
d) Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek,
BİLİŞİM PERSONELİ POZİSYONU: KIDEMLİ VERİ TABANI UZMANI
ALINACAK PERSONEL SAYISI: 1
SINAVA ÇAĞRILACAK ADAY SAYISI: 10
ÇALIŞMA SÜRESİ: TAM ZAMANLI
AYLIK BRÜT SÖZLEŞME ÜCRETİ (TL.): ÜCRET TAVANININ 4 KATI
BİLİŞİM PERSONELİ POZİSYONU: KIDEMLİ SİSTEM UZMANI
ALINACAK PERSONEL SAYISI: 1
SINAVA ÇAĞRILACAK ADAY SAYISI: 10
ÇALIŞMA SÜRESİ: TAM ZAMANLI
AYLIK BRÜT SÖZLEŞME ÜCRETİ (TL.): ÜCRET TAVANININ 4 KATI
BİLİŞİM PERSONELİ POZİSYONU: KIDEMLİ JAVA UZMANI
ALINACAK PERSONEL SAYISI: 1
SINAVA ÇAĞRILACAK ADAY SAYISI: 10
ÇALIŞMA SÜRESİ: TAM ZAMANLI
AYLIK BRÜT SÖZLEŞME ÜCRETİ (TL.): ÜCRET TAVANININ 4 KATI
BİLİŞİM PERSONELİ POZİSYONU: KIDEMLİ .NET UZMANI
ALINACAK PERSONEL SAYISI: 3
SINAVA ÇAĞRILACAK ADAY SAYISI: 30
ÇALIŞMA SÜRESİ: TAM ZAMANLI
AYLIK BRÜT SÖZLEŞME ÜCRETİ (TL.): ÜCRET TAVANININ 3 KATI
BİLİŞİM PERSONELİ POZİSYONU: SİBER GÜVENLİK UZMANI
ALINACAK PERSONEL SAYISI: 1
SINAVA ÇAĞRILACAK ADAY SAYISI: 10
ÇALIŞMA SÜRESİ: TAM ZAMANLI
AYLIK BRÜT SÖZLEŞME ÜCRETİ (TL.): ÜCRET TAVANININ 2 KATI
BİLİŞİM PERSONELİ POZİSYONU: AĞ UZMANI
ALINACAK PERSONEL SAYISI: 1
SINAVA ÇAĞRILACAK ADAY SAYISI: 10
ÇALIŞMA SÜRESİ: TAM ZAMANLI
AYLIK BRÜT SÖZLEŞME ÜCRETİ (TL.): ÜCRET TAVANININ 2 KATI
BİLİŞİM PERSONELİ POZİSYONU: SİSTEM UZMANI
ALINACAK PERSONEL SAYISI: 1
SINAVA ÇAĞRILACAK ADAY SAYISI: 10
ÇALIŞMA SÜRESİ: TAM ZAMANLI
AYLIK BRÜT SÖZLEŞME ÜCRETİ (TL.): ÜCRET TAVANININ 2 KATI
BİLİŞİM PERSONELİ POZİSYONU: İŞ ZEKASI UZMANI
ALINACAK PERSONEL SAYISI: 1
SINAVA ÇAĞRILACAK ADAY SAYISI: 10
ÇALIŞMA SÜRESİ: TAM ZAMANLI
AYLIK BRÜT SÖZLEŞME ÜCRETİ (TL.): ÜCRET TAVANININ 2 KATI
BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SONUÇLARININ DUYURULMASI
Başvuruların incelenmesi sonucunda genel ve özel şartları sağlayan adaylardan, KPSS puanının yüzde yetmişi (KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSS puanı 70 olarak dikkate alınır) ile yabancı dil puanının yüzde otuzunun (Yabancı dil puanına ilişkin belge ibraz etmeyenlerin puanı sıfır olarak değerlendirilecektir) toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlıdan başlanarak her bir unvan için en fazla on katı (10) aday
yazılı sınava çağırılacaktır.
Bu sıralamaya göre son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu adayların tamamı sınava kabul edilecektir.
Yazılı sınava girmeye hak kazanan adayların listesi www.goc.gov.tr sitesinde 9 Ağustos 2021 tarihinde ilan edilecektir. Ayrıca yazılı bildirim veya tebligat yapılmayacaktır.
SINAV KONULARI, SINAV YERİ VE TARİHİ
Sınav soruları başvurduğu pozisyonun teknik ve özel şartlarında belirtilen tüm konuları kapsayacaktır.
Yazılı sınav 17 Ağustos 2021 Salı Günü İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü (Çamlıca Mah. 122. Cadde No: 4 Yenimahalle/ANKARA) adresinde yapılacaktır. Sınav saati, yazılı sınava girmeye hak kazanan aday listesi ile birlikte www.goc.gov.tr sitesinde yayınlanacaktır.
Sözlü sınav 26-27 Ağustos 2021 tarihlerinde İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü (Çamlıca Mah. 122. Cadde No: 4 Yenimahalle/ANKARA) adresinde yapılacaktır.
DEĞERLENDİRME
Yazılı sınav sonucunda 100 tam puan üzerinden 70 ve daha fazla puan alan adaylar sözlü sınava çağrılacaktır. Yazılı sınava girmeye hak kazanamayanlar, yazılı sınava girmeye hak kazananların listesi yayınlandıktan sonra yayın tarihi dâhil olmak üzere üç (3) iş günü içerisinde itiraz edebilecektir. Yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olmak için 100 tam puan üzerinden en az 70 tam puan alınması zorunludur. Yazılı ve sözlü sınav sonucunda alınan notların aritmetik ortalaması alınmak suretiyle, adayların Sözleşmeli Bilişim Personeli Giriş Sınavı nihai başarı dereceleri tespit edilecektir. Adaylar nihai başarı derecelerine göre asil ve yedek olarak sıralamaya tabi tutulacak ve kontenjan sayısı kadar adayla sözleşme yapılacaktır.
SINAV SONUÇLARININ İLANI
Yazılı ve sözlü sınav sonuçları www.goc.gov.tr sitesinde ilan edilecektir. Ayrıca yazılı bildirim veya tebligat yapılmayacaktır.
ÜCRET
Aylık brüt sözleşme ücreti, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin
(b) bendine göre istihdam edilenler için sözleşme ücret tavanının (2021 yılının ikinci yarısında uygulanacak ücret tavanı) özel şartlar başlığı altında belirtilen brüt sözleşme ücret tavanının katları ile çarpımı sonucu bulunacak tutar olacaktır. Ancak Kurum, tavan ücretin altında sözleşme düzenlemeye ve ödeme yapmaya yetkilidir.
DİĞER HUSUSLAR
Adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’na girmiş olmaları zorunlu değildir (KPSS puanı olmayan adayların KPSS puanı 70 olarak dikkate alınır).
Yabancı dil sınav sonuç belgeleri, belge üzerinde geçerlilik süresi belirtilmemiş ise 5 yıl
süreyle geçerlidir.
Adaylar sözlü sınava gelirken başvuru sırasında istenilen belgelerin asıllarını ibraz
edeceklerdir.
Sınavı kazanan her bir adayın güvenlik soruşturması yapılacak ve sağlık kurulu raporu istenecektir (Güvenlik soruşturması uygun olmayan adaylarla sözleşme imzalanmayacaktır).
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
GÖÇ İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLETİŞİM:
Göç İdaresi Genel Müdürlüğü
Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığı
Tel: 0 (312) 422 08 17 - 18 - 19 - 20 -21