dedas
Turkcella

Urfa’daki protokol krizine Mardin’den tepki

Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenlenen il koordinasyon toplantısında yaşanan protokol krizine Mardin Yeniden Refah Yönetimi tepki gösterdi.

  • 21.07.2024 16:49
Urfa’daki protokol krizine Mardin’den tepki

Bakan Murat Kurum'un da yer aldığı protokol masasında Yeniden Refah Partili (YRP) Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar'ın ismi kaldırıldı. Masada Bakan Kurum'un yanı sıra Urfa Valisi Hasan Şıldak, TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur ile AKPartili vekiller Cevahir Asuman Yazmacı ve Mehmet Ali Cevheri oturdu.

Kasım Gülpınar’a yer verilmemesine tepki gösteren Yeniden Refah Partisi Mardin İl Başkan Yardımcısı Siraç Duyan, “Büyük bir Saygısızlıktır. Halkın İradesi ile Seçilmiş Terör Örgütü ile Uzantılı bir Siyasal Parti olmayan Tamamen Mufazakar Milli Görüş Davası ve Hizmet Aşkını Benimseyen Yıllarca Türkiye’nin 40 yıl boyunca Dönemin Başbakanlığını Koalisyon Dönemleri Başbakan Yardımcılıkları olmuş Ömrünü Yanlızca Halkına Milletine Milli Görüş Sevdasına Adamış ve Sadece Allah Rızasını Kazanmak için Siyaset yapmış Erbakan Hocamızın Mahdumu Milli Görüş Liderimizin Oğlu Dr. Fatih Erbakan Yeniden Refah Partisi’nin Mensubu olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımıza yapılmış olan bu Saygısızlık Halkın İradesinin hiçe Sayılmasıdır. Bu Saygısızlık Cezasız kalmamış kalmayacaktır. Sandıklar Kurulur Oy Kullandırılır Halk İradesini Sandığa Yansıtır Yansıtacaktır. Kibirlik Taslamak Biz Müslümanlara asla Yakışmaz Şeytani Vesvesedir. Esefle Lanetliyor ve Kınıyorum.”dedi.

Salonda toplantıya katılan protokol üyelerinin arasında oturmak zorunda kalan Gülpınar, isminin protokol masasından kaldırılmasına "Diğer illerde bu uygulamanız varken burada niye yok? En azından Urfa'da olmamalıydı" diye tepki gösterdi.

İsmi masadan kaldırılan Gülpınar, toplantının sonuna kadar salonu terk etmedi ve Bakan Kurum'a büyükşehir belediyesi ile ŞUSKİ'nin taleplerini iletti.

GÜLPINAR AKP'DEN İSTİFA ETMİŞTİ
Geçtiğimiz Ocak ayında AK Parti'den istifa eden Gülpınar, 31 Mart yerel seçimlerinde YRP'nin Urfa Büyükşehir Belediye başkanı adayı olarak seçimi kazanmıştı.

Editör: Beşir Şavur

Yorum Yaz