Uçak sefer Sayıları Artırılmalı

Kurban Bayramı sonrası başlayan tatil döneminde Mardinliler, uçak seyahati için bilet bulmakta güçlük çekiyor. İstanbul, İzmir ve Ankara’ya bilet için günlerce beklemek zorunda kalan Mardinliler; uçuş bulabilmek için Şanlıurfa, Diyarbakır ve Şırnak havalimanlarından arayışa giriyor.

  • 03.07.2024 19:55
Uçak sefer Sayıları Artırılmalı

UÇAK SEFERLERİ YETERSİZ
Yaz aylarının başlamasıyla birlikte doğu illerine uçuş seferlerini iptal edip yada sefer sayısını azaltmakta çareyi bulan uçak firmalarına tepkiler büyüyor.

Yaz aylarının başlamasıyla birlikte bölge illerine olan seferlerini yurt dışı veya tatil beldelerindeki talepleri karşılamak üzere azaltıp yada tamamen sonlandıran uçuş şirketlerine olan tepkiler sürüyor.

Uçak firmalarının kendilerince aldıkları tedbir olarak ifade edilen sefer sayılarını azaltma yada iptaller nedeniyle Mardin başta olmak üzere bölge illerindeki vatandaşları uçakla seyahat etme olanaklarını ortadan kaldırıyor.

Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanında son aylarda İzmir seferi tamamen iptal edilirken, İstanbul ve Ankara’ya yapılan uçuş sayıları da azlantıldı. Mardin'den uçmak için bilet bulamayan vatandaşlar, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Şırnak gibi çevre İl’lerin limanlarında uçuş arayışına giriyor ancak söz konusu şehirlerde de benzer durumlardan dolayı uçuş bulamayan vatandaşlar, acil durumlar için uçuş bulamamaktan şikayetçi.

Kurban Bayramı sonrası ve başlayan yaz tatilli ile birlikte İzmir, İstanbul ve Ankara’ya gitmek isteyen vatandaşlar, 3-4 gün sonrasına yer bulabiliyor. Kurban Bayramı tatilinden bu yana bilet bulmakta güçlük çeken Mardin iş dünyası da uçakla seyahat etmenin güçlüğünü yaşıyor. Mardin Havalimanı'nı yerine Şanlıurfa, Diyarbakır ve Şırnak Havalimanlarında uçuş arayışında bulunan Mardinliler, bu limanlardaki sefer sayıları yetersizliği üzerine Gaziantep ve Elazığ'ı da uçuş arama yelpazesine eklemek durumunda kalıyor. Mardinli vatandaşlar: “İzmir’e direkt uçak seferleri iptal oldu. İzmir ve Antalya'nın açılmasını beklerken şimdi Ankara ve İstanbul’a bile bilet bulamıyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler. 

“SEFERLER SAYISI ARTTIRILMALI”
Hava yolu ulaşımında Mardin Prof.Dr. Aziz Sancar Havalimanında THY ile diğer özel firmaların, kentin ihtiyacını karşılamaktan çok uzak olduğunu kaydeden Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü, "Büyükşehir statüsünde bulunan 30 büyükşehirden biri olan Mardin, ulaşım mesafesi nedeniyle havayoluyla ulaşılması tercih edilen şehridir. Her yıl artan yolcu sayısı tarım ve turizm şehri olan Mardin'in potansiyelini de ortaya koyuyor. Çoğunluğu rotarlı gerçekleşen günlük 4-5 arasında değişen uçak seferleri, şehrin ihtiyacına karşılık verememektedir. Yetersiz uçak seferleri nedeniyle Mardinliler, çevredeki komşu illeri de atlayarak, nispeten daha uzak şehirlerden uçuşlarını gerçekleştirmenin arayışı içerisine giriyor. Üretim sanayisinin gelişmekte olduğu aynı zamanda tarih, kültür ve inanç noktasında merak edilip, görülmesi arzu edilen bu kadim topraklara uçak sefer sayılarında, ilgili uçuş firmalarının sefer sayısını azaltmak bir tarafa seferler sayılarını arttırmalarını talep ediyoruz. Bu konuda vatandaşların çok ciddi sersenişleri var. Sorunu ifade iletebilecekleri muhattab bulamama konusunda tepkileri var. Çareyi, bize ulaşmada arıyorlar. Haberlerimizle dile getiriyoruz. Buradan bir kez daha sorunun çözümünde kendisini etkili ve yetkili bulan sorumluluğu ve duyarlığı bulunan herkesi yükselen sese kulak vermeye davet ediyoruz" dedi.

Editör: Beşir Şavur

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
05.07.2024 / 13:05

İzmir uçuşunu tamamen iptal etmek ne demek.Havaalanını tamamen kapatsınlar olsun bitsin. Uçuşları artıracaklarına iptal tamamen iptal ediyorlar.Kabul edilir bir durum değil.

Image
Ziyaretçi
04.07.2024 / 09:35

Kadir bey sorunu dile getirdiğiniz için teşekkür ederim. Milletekillerinin konuyu dile geitremesini beklerdim.

Image
Metin Yalçın
04.07.2024 / 03:19

Çok önemli bir noktaya değinmişsiniz. Mardin uçuşları gerçekten çok az

Image
Ziyaretçi
03.07.2024 / 22:40

Dile getirdiğin bilet bulamama sorununu ben de yaşamışımdır. Duyarlılığınız için teşekkür ederim.

Image
Ziyaretçi
03.07.2024 / 21:30

Kadir Bey bu konuya değindiniz için bir Mardin li olarak size çok teşekkür ediyorum inşallah yetkililer bu konuda hemen çözüm bulurlar👏👏👏

Image
Ziyaretçiferidun Aşar
03.07.2024 / 21:07

Kadir bey ağzına sağlık bayramdan hemen sonra bende gündeme getirmiştim tsm bi rezalet yaşıyoruz pahalı bilet bi mardinde var paramız ile rezil oluyoruz. Kaymakam, vali, komutan, Bakan sorun yaşamıyorlar ilk üç koltuk nasılsa boş bırakılır, ve onları beklerken rötara bile takılıyoruz. Bizler geç kalsak kapılar kapanır. Bu sayı seferler çok yetersiz. STK lat memleketin iketi gelenleri kadir beye destek lütfen arayın kimi arayacaksanız tabi.

Yorum Yaz