diorex
fair play

Mardin semalarından geçen Starlink uyduları şaşkınlıkla izlendi

  • 16.08.2023 22:01
Mardin semalarından geçen Starlink uyduları şaşkınlıkla izlendi

Elon Musk’a ait Amerikan roket, uydu ve uzay mekiği SpaceX’in uzaya gönderdiği Starlink uyduları Mardin semalarında görüntülendi. Vatandaşlar şaşkınlıkla o anları kaydetti.

Mardin'de akşam saatlerinde gökyüzünde görülen Starlink uydularının geçişi bir vatandaşın telefon kamerasına yansıdı.

Mardin semalarında akşam saatlerinde çıplak gözle görülen uydular heyecana neden oldu.
SpaceX, mucit mühendis Elon Musk'ın sahibi olduğu şirket. SpaceX, Starlink adını verdiği uyduları uzaya gönderiyor. Şu ana kadar 60 civarında uydunun uzay semalarında gezdiği söyleniyor. Türkiye'den de çıplak gözle görülebilen hatta ufo söylentileri çıkaran starlink uydularıyla alakalı bilgileri toparladık.
Elon Musk'ın starlink uyduları 22 Nisan 2020'den beri uzayda. Elon Musk'ın şirketi, Starlink uydularıyla dünya yörüngesinde 2027 yılına kadar 12 bin uyduluk ağ kurmayı hedefliyor. Bir led ışık gibi görüntüler çizen starlink uyduları Türkiye'de çeşitli bölgelerde çıplak gözle görüntülendi.
Elon Musk için mühendis, mucit, yatırımcı ve girişimci sıfatlarının hepsi kullanılabilir. SpaceX’in kurucusu olan ve Tesla Motors ile PayPal’ın de kurucu ortağı olan Elon Musk, Starlink uydularını üreten SpaceX’te CEO ve baş tasarımcı konumunda.
Elon Musk tarafından yönetilen SpaceX şirketi internet hizmetleri sunmaya hazırlanıyor. Dünya yörüngesine on binlerce uydu yerleştirerek devasa bir internet ağı kurmak isteyen Musk'ın bu fikrinde son derece kararlı olduğu yazılıyor. Tesla Motors uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in CEO'su Elon Musk “ucuz ve yüksek hızda internet” kapsamında hayata geçirdiği Starlink projesinin akıbeti merak ediliyor.

Diyarbakır semalarından geçen Starlink uyduları şaşkınlıkla izlendi

LİFE

Editör: Furkan Üründü

Yorum Yaz