diorex
fair play

Sivil araçlara saldırı: Ölü ve Yaralılar var!

Şırnak'ın Silopi ilçesi, Siyah Kaya mevkisinde sivil araçlara saldırı düzenledi. İlk belirlemelere göre çok sayıda yaralanın olduğu olayla alakalı bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

  • 12.08.2024 16:51
Sivil araçlara saldırı: Ölü ve Yaralılar var!

Şırnak'ın Silopi ilçesi Siyahkaya'da yoldan geçen sivillerin yer aldığı bir minibüsü ve otomobili hedef alan bir grup araçlara roketatarla sadırdı.

Yaralıların Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi.

Saldırının ardından kaçan teröristleri yakalamak için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı aktarıldı.

BAKAN YERLİKAYA'NIN SİLOPİ İLÇESİNDE MEYDANA GELEN OLAYLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

Bugün saat 12.40 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan bir ihbarda; Silopi İlçesi Çalışkan Beldesi Siyahkaya bölgesinde faaliyet gösteren madencilik işletmesi servis aracının yolda seyir halindeyken meydana gelen patlama sonucu yaralananlar olduğu bildirilmiştir. Olay yerine sevk edilen güvenlik görevlilerimizce patlamanın meydana geldiği bölgede Hudut Birliği ile müştereken emniyet tedbirleri alınarak yaralıların sevki sağlanmıştır. Meydana gelen patlamada 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2’si ağır olmak üzere 8 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız Silopi Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Milli Savunma Bakanlığımız ile birlikte yaptığımız ilk incelemeler neticesinde; Irak'ın kuzeyinden gerçekleştirilen saldırının, bölgede işletilen kömür ocağıyla ilgili husumetten kaynaklandığı değerlendirilmektedir. Olay bölgesinde gerekli güvenlik önlemleri alınmış olup, çok yönlü başlatılan tahkikat devam etmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Image description

Image description

Editör: Aslan Alpergin

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
12.08.2024 / 18:52

Eeee kayyumu vetirmezsen pkklılara operasyon yapmassan ilçe milli eğitimde özellikle Mardin de pkklı öğretmenlere öncelik verirsen ve özellikle eğitim bir sen içine sızmış pkklı öğretmenlere okul müdürlüğü verirsen ki bunlar geçmişte pkklı öğretmenler ilçemizde yok diye devleti yanlış bildirirse olacak budur.

Yorum Yaz