Ögrencilere müjdeli haber! Mardin'de okullar tatil
Mardin'de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim-öğretime 1 gün ara verildiği açıklandı.

Mardin’de Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Eğitim-Öğretime 1 Gün Ara Verildi
Mardin’de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle, il genelinde olumsuz hava koşullarının ulaşımı ve günlük yaşamı olumsuz etkilemesi nedeniyle eğitim-öğretime 1 gün ara verildiği açıklandı.
Kar yağışının ardından yolların kapanması, görüş mesafesinin azalması ve buzlanma riski gibi sebeplerle öğrencilerin güvenliği için bu kararın alındığı belirtildi.
İl genelindeki tüm okullarda eğitime ara verildi.
Ayrıca, okulların kapanmasının ardından, öğrencilerin evlerinde güvenli bir şekilde kalmaları ve zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları gerektiği uyarısı yapıldı.
Belediye ve ilgili kurumlar, kar temizleme ve yol açma çalışmalarını hızla sürdürüyor.
Eğitim-öğretime verilen aranın ardından, hava koşullarının düzelmesiyle birlikte öğrencilerin okullarına güvenli bir şekilde ulaşabilmesi için gerekli tedbirlerin alındığı bildirildi.
Mardin'de etkili olan kar yağışı nedeniyle yarın kent genelindeki tüm okullarda eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.
Valilikten yapılan açıklamaya göre, Meteorolojik verilere göre beklenen yoğun kar yağışı ile birlikte oluşması beklenen buzlanma ve tipi nedeniyle kent genelinde tüm resmi örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 14 Şubat'ta eğitime ara verildiği belirtildi.
Mardin Milli Eğitim Müdürü Ali Eyüpkoca Mardin'de yarın kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildiğini söyledi.
https://x.com/mardinilmem/status/1890124385769648138
Mardin genelinde etkisini sürdüren kar yağışı ve devamında buzlanma nedeniyle ulaşım başta olmak üzere vatandaşlarımızın zorluklarla karşılaşmaması için gerekli tedbirler alınmaktadır.
Meteorolojik verilere göre kar yağışı ve soğuk havanın şehir genelinde etkisini devam ettirmesi beklenmektedir.
Bu nedenle 14.02.2025 Cuma Günü Mardin genelindeki tüm eğitim kurumlarında eğitim – öğretime 1 (bir) gün süreyle ara verilmiştir.
Öte yandan, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler, kronik hastalığı bulunanlar ve hamile personelimiz de 14.02.2025 Cuma günü idari izinli sayılacaktır.
Editör: Beşir Şavur