akademi
Turkcella

Narin olayında yeni gelişme! Tutuklanan amcanın ifadesi ortaya çıktı

  • 03.09.2024 10:04
Narin olayında yeni gelişme! Tutuklanan amcanın ifadesi ortaya çıktı

Türkiye'nin konuştuğu olayda Salim Güran'ın ifadesiyle ilgili bilgi verildi. Öyle ki Salim Güran'ın Narin'in babasına "Sana böyle bir acı yaşatacağım, ömür boyu unutmayacaksın" dediği iddia edilmişti. İddiaları yalanlayan Salim Güran, Narin'i arama çalışmalarına katıldığını da söyledi.


Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 14 günden beri kayıp olan 8 yaşındaki Narin her yerde aranırken, amcası S.G. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. "Kasten öldürme ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ile suçlanan amcanın ifadesi de ortaya çıktı. Narin'in babasına "Sana böyle bir acı yaşatacağım, ömür boyu unutmayacaksın" dediği iddialarını yalanlayan amcanın, aracında Narin'in DNA'sının bulunmasıyla ilgili olarak da "Onu aracıma hiç bindirmedim, nasıl çıktığını bilmiyorum" dediği öğrenildi.
Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'la ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Gözaltına alınan Tavşantepe köyü muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran'ın amcası olan S.G tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BAKAN TUNÇ: DAĞ TAŞ ARANIYOR AMA HENÜZ BULUNAMADI


Amcanın neden tutuklandığına dair canlı yayında açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç "Narin'e ilişkin dağ taş aranıyor ama maalesef henüz bulunamadı. Adli tıp incelemeleri sonucunda, bulunan izlerin kime ait olduğuna dair net bir belirleme yapılamadı.

Narin'in amcası gözaltına alındı, soruşturma devam ediyor. Bu aşamada bizim bir şey söylememiz doğru olmaz. Anne ve babadan alınan kan örnekleri, amcanın arabasında bulunan örneklerle eşleşti ve bu doğrultuda tutuklama gerçekleşti. Asıl temennimiz Narin'in canlı olarak bulunması" ifadelerini kullandı.

"NARİN'İ ARAMA ÇALIŞMALARINA DA KATILDIM"


 Türkiye'nin konuştuğu olayda amca S.G.'nin ilk ifadesiyle ilgili bilgi verdi. Amca S.G.'nin Narin'in babasına "Sana böyle bir acı yaşatacağım, ömür boyu unutmayacaksın" dediği iddia edilmişti. İddiaları yalanlayan amcanın, Narin'i arama çalışmalarına katıldığını da söylediği öğrenildi.

"ARACIMA HİÇ BİNDİRMEDİM"


Aracında Narin'in DNA'sının bulunmasıyla ilgili de konuşan amca S.G.'nin Narin'i hiç bindirmediğini, DNA profilinin araçta nasıl çıktığını bilmediğini, arabanın kapılarını evinin önündeyken bazen açık bıraktığını söylediği iddia edildi.

Narin'in son görüldüğü andan 15 dakika sonra köyden ayrıldığı ve telefonunun 1 saat boyunca kapalı olduğuyla ilgili savunma yapan amca Güran, "Tarlaların yanında olduğum süreçte telefonum çekmiyordu" dedi.

Salim Güran, telefonundaki whatsapp mesajları ve görüşmelerini neden sildiği soruna da "Kardeşim Arif'in mermileri yakalandığında arayıp 'tanıdık yok mu' diye sordum. Bu sebeple o tarihte tüm kayıtlarını sildim" dedi.

Editör: Mahsun Fidan

Yorum Yaz