diorex
ARTUKBEY

Milli atıcı Berfin, antrenör annesiyle 2028 olimpiyatlarına hazırlanıyor

Mardin'de 'Rekortmen kız' olarak bilinen, atıcılıkta 30'un üzerinde şampiyonluğu ve 17 Türkiye rekoru bulunan milli sporcu Elif Berfin Altun (17), kendisi gibi milli sporcu olan annesi Nedret Altun'un antrenörlüğünde 2028 Los Angeles Yaz Olimpiyat Oyunları'na hazırlanıyor.

  • 15.01.2025 12:45
Milli atıcı Berfin, antrenör annesiyle 2028 olimpiyatlarına hazırlanıyor

Mardin'de 7 yıl önce antrenör annesi Nedret ve milli sporcu babası Hakan Altun'u örnek alarak başladığı atıcılıkta ilk katıldığı müsabakada Türkiye şampiyonluğu eden Elif Berfin Altun (17), şu ana kadar Türkiye'de 30'dan fazla şampiyonluğu bulunuyor.

4e004a83-e14c-438e-b79b-ac543829aeb6.jpg

Bu yarışmalarda 17 kez de Türkiye rekoru kıran Berfin, Sırbistan’ın Semendrova şehrinde Kasım 2024’te düzenlenen ve 12 ülkeden 320 sporcunun katıldığı Walther Youth Cup yarışmasında 10 metre Havalı Tüfek Kadınlar kategorisinde Avrupa şampiyonu oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atış Poligonu'nda antrenör annesinin gözetiminde çalışmalarını sürdüren Berfin, 2028 Yaz Olimpiyatları’nda ‘Dünya Şampiyonu’ olmak istiyor.

 

e5ade2fd-46f0-4aea-8eda-faf8b3cbeb9c.jpg
BERFİN’İN HEDEFİ; DÜNYA KUPASI
Elif Berfin Altun, atıcılıkta geride bıraktığı 7 yılda birçok başarıya imza attığını söyledi. Berfin, “Ben poligonda büyüdüm. Babamın ve annemin antrenmanlarını izledim. Heves ettim ve 7 yıl önce bu spora başladım. 12 yaşımdan beri de milli sporcuyum. Güzel başarılar elde edince, devam ettim. 17 Türkiye rekoru ve 30’a yakın birinciliğim var. Yaklaşık 7 yıldır bu sporu yapıyorum. En son katıldığım Sırbistan Walther Youth Cup şampiyonasında U-18 ve gençler klasmanında birincilik elde ettim. Antrenmanlarım çok yoğun geçiyor, haftanın 4 günü olarak. 2028 Yaz Olimpiyatları’na hazırlanıyorum, çalışmalarım güzel geçiyor. Dünya Kupası'nı kazanmak istiyorum. Yeni yılda bütün sporculara başarılar dilerim.” dedi.

4c8dd4ec-983d-4983-8c6b-21b8722dbea8.jpg


‘ANNE-KIZ OLARAK AYNI HEDEFE OMUZ OMUZA VERDİK VE BÜYÜK HEDEFLERİMİZE EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ’
Milli sporcunun antrenörü ve aynı zamanda annesi Nedret Altun, kendisinin yaklaşık 20 yıldır atıcılıkla uğraştığını, müsabakalarda çeşitli dereceler elde ettiğini belirtirken, 14 senedir antrenörlük yaptığını aktardı. Kızının poligonda büyüdüğünü hatırlatan Altun, şöyle dedi: “Bu; bir anne ve kızın aynı hedefe doğru omuz omuza verdiği bu yolculuktur. Hem spora hem de hayata dair önemli dersler veriyor. Başarı, sadece bireysel değil, aynı zamanda sevgi ve destekle büyüyen bir hikayedir. Berfin'in hedefleri büyük. Hedeflerimize emin adımlarla ilerlemeye çalışıyoruz. Sırbistan’ın Semendrova şehrinde düzenlenen ve 12 ülkeden 320 sporcunun katıldığı Walther Youth Cup yarışmasında 10 metre Havalı Tüfek gençler kategorisinde Avrupa şampiyonu oldu. Hedefimiz; 2028 Yaz Olimpiyatları’dır.”

3d0175b4-99bd-4c6b-8365-af0daabffcc8.jpg
‘HEDEFLERİNİ 12'DEN VURAN GÜÇLÜ SPORCUMUZU GURURLA TAKİP EDİYORUZ’
Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de başarılı sporcusu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Altun'un önemli başarılar kazandığını belirterek, şunları ifade etti: “Elif Berfin, bu spor dalında birçok zorluğun üstesinden gelerek azmi, disiplini ve bitmeyen enerjisiyle gençlere ilham oluyor. Hedeflerini 12'den vuran bu güçlü sporcumuz, şimdi gözünü daha büyük başarılar için ileriye dikmiş durumda. Elif Berfin’in ilham veren yolculuğunu gururla takip ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz. Annesiyle birlikte yazdığı bu başarı hikâyesinin, daha nice genç sporculara örnek olacağına eminiz. Tebrikler Elif! Senin gibi genç yetenekler olduğu sürece, Türk sporunun geleceği daima parlak olacaktır.”

Yorum Yaz