akademi
diorex
Turkcella
ARTUKBEY

Midyat Devlet Hastanesi'nde Beyin Tümörü Ameliyati Yapildi

Mardin’in Midyat Devlet Hastanesinde ilk defa 7 saatlik ameliyat sonucu, Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmani Ersin Ikizoglu, 3 anestezi uzmani ve saglik personelinin katilimi ile basarili beyin tümörü ameliyati gerçeklestirildi.

  • 06.07.2024 14:47
Midyat Devlet Hastanesi'nde Beyin Tümörü Ameliyati Yapildi

Midyat Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmani Doktor Ersin Ikizoglu, vücutta kasilma seklinde nöbet geçiren 50 yasindaki erkek hastanin ilk müdahalesi Midyat Devlet Hastanesi Acil Servis hekimlerince yapildigini söyledi.

Dr. Ikizoglu, hastanin ilk müdahalenin ardindan beyin ve sinir cerrahisi bölümüne nakledildigini ifade etti.

Hastanin yapilan tetkiklerinde beyinde yaklasik 4 santim boyutlarinda tümör saptanmasi üzerine hastanin kisa süre içinde ameliyat hazirliklari yapildigini aktaran Dr. Ikizoglu, sözlerine söyle devam etti:

"Görüntüleme bulgularina göre hastanin tümörü beyin zarlarindan köken alan nispeten iyi huylu sayilabilecek bir tümör olarak gözüküyordu. Beynin sol tarafinda yerlesim gösteren bu tümör ayni zamanda vücudun sag tarafina emir-komuta-hareket saglayan merkezin tam üzerine yerlesmis ve bu bölgeyi ödemlendirmis bulunmaktaydi. Hastamizin muayenesinde vücudunun sag tarafinda bir miktar güç kaybi da saptadik. Hasta ve aile ile ameliyatin risklerini konustuk paylastik. Özellikle bu bölgenin tümörlerinde ameliyattan sonra felç riski mevcuttur. Tüm bu durumlari hasta ve aile ile paylastik. Ameliyat kararini verdikten sonra hastamiz anestezi hazirliklari yapilarak operasyona alindi."

Operasyonun yaklasik 7 saat sürdügünü dile getiren Dr. Ikizoglu, "Uzun süren, kan ihtiyaci olan beyin tümör ameliyatlari çok iyi ve dikkatli anestezi yönetimine ihtiyaç duymaktadir. Beyin tümör ameliyatlari cerrah kadar anestezi açisindan da riskli ameliyatlardir. Anestezi uzman hekimlerimiz, anestezi uzmani Doktor Akif Kaya, anestezi uzmani Doktor Serkan Simsek ve anestezi uzmani Doktor Ibrahim Emre Erman’in büyük özverili ve basarili anestezi yönetimi ardindan, hasta sorunsuz sekilde uyandirilarak yogun bakima çikarildi. Yogun bakim sürecinde de anestezi hekimlerimizle ortak çalistik. Operasyon basarili sonuçlandi. Hastamizin operasyon sonrasi yapilan görüntülemelerinde kitleyi tamamen temizledigimizi gördük. Ameliyat sonrasi muayenesinde herhangi bir olumsuz durumla karsilasmadik. Hastamizin servis takibinden sonra sorunsuz sekilde taburcu etmis olmanin mutlulugunu yasiyoruz. Hastamiz umariz bundan sonraki yasantisina aralikli kontroller disinda ek bir tedavi ihtiyaci olmadan devam edecek. Tüm bu süreçte ameliyathane ve servis hemsire-personel ekibimizin emegi çok büyük" dedi.

Teknolojiden yararlanildigina deginen Dr. Ikizoglu, "Hastamizin ameliyatinda dünyada bir süredir kullanilmakta olan “nöronavigasyon” ve “ultrasonik aspiratör” cihazlarini kullandik. Bu teknolojileri de hastanemizde ilk defa kullanma sansi yakaladik. Hastanemiz sartlari teknolojiye ulasim ve araç gereç anlaminda bu ameliyatlarin yapilabilmesi için elverisli durumda. Bize bu imkâni taniyan hastane yönetimimize ve Il Saglik Müdürlügümüze de tesekkür ederiz. Umariz bundan sonra da devami gelir’’ ifadelerini kullandi.

Editör: Mahsun Fidan

Yorum Yaz