dedas
Turkcella

Mardinlilerin favori isimleri belli oldu.. İşte en çok verilen o isimler

Mardin'de son 5 yılda doğan bebeklere verilen bebek isimleri netleşti. Erkeklere en çok Yusuf ve Kürtçe isim olarak da Rojhat kızlar da ise Zeynep ve Kürtçe isim olarak da Berfin isimleri verildi.

  • 27.07.2024 10:03
Mardinlilerin favori isimleri belli oldu.. İşte en çok verilen o isimler

Mardinlilerin son 5 yılda yeni doğan erkek ve kız bebeklere verdikleri Kürtçe olan isimler netleşti. Mardin'de yeni doğan erkek bebeklere en çok Rojhat ismi verilirken kız bebeklere ise Berfin isimi verildi.

Gazetemiz muhabirinin TÜİK ve hastane verilerinden derlenen bilgilere göre, Mardin'de 2023 yılında 112 bebeğe Rojhat ismi verilirken son beş yılda yılda yeni doğan 685 erkek bebeğe Rojhat ismi verildi. 

KIZLARDA FAVORİ İSİM BERFİN

2023 yılında 178 kız bebeğe Berfin ismi verilirken son beş yılda yılda yeni doğan 1092 bebeğe bu isim verildi. Berfin'den sonra en çok tercih edilen isim ise Arya oldu. 

Verilere göre en fazla kullanılan isim Berfin ve Rojhat ismi en çok kullanılan isim olsa da son 5 yılda bebeklerine bu ismi takanların oranı düşüş gösterdi.

SON BEŞ YILDIR EN ÇOK YUSUF VE ZEYNEP

Genel toplamda ise doğan bebek sayısına göre ebeveynler erkek bebeklerine Mardin'de en çok Yusuf ismini verirken kızlar da ise birinci olan isim Zeynep oldu. Erkeklerde en çok favori isim Furkan olurken kızlarda ise İrem oldu. 

KIZLARDA SULTAN ERKEKLER DE ŞEYHMUS

Mardin'de daha önce ise en çok tercih edilen isimler erkekler de Şeyhmus, kızlar da ise Sultan oluyordu. 

 

Önceki dönemlerde Sultan Şeyhmus türbesi özellikle Ramazan Ayı’nda çok ziyaret edilir ve çocuk sahibi olmak isteyen kadınlar buraya giderek dualar okur ve dilek de bulunurlardı. Bu nedenle Mardin'de son 30 yıla kadar yeni doğan kızlar da en çok Sultan, erkek bebeklerine ise Şeyhmus ismi verilirdi.

 

Editör: Sümeyye Güneş

Yorum Yaz