diorex
Turkcella

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü’nden yangın açıklaması

Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesindeki trafo merkezinde yaşanan patlama sonrasında çıkan yangına ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.

  • 20.09.2024 15:15
Mardin İl Sağlık Müdürlüğü’nden yangın açıklaması

İl Sağlık Müdürü Yavuz, yangının saat 10.42 sularında 700 yataklı Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 300 yataklı ek binayı besleyen trafo odasında yaşandığını belirtti.

Henüz nedeni belirlenemeyen yangının saat 11.07’de söndürüldüğünü belirten Yavuz, “Binaya enerji saat 11.50 de kısmi olarak özellikli birimlerimize öncelik tanınarak verilmiştir. Bu sürede yoğun bakımda ve servislerde yatan hastalarımızın tedavisinde bir aksama olmamıştır.

9 adet Acil Yardım Ambulansı 2 UMKE timi ile toplam 33 personelimiz olay anında hastaneye ulaşmıştır. Yoğun bakımda yatan 6 hastamızı olası risklere karşı, ilimiz de ki farklı hastanelere stabil bir şekilde sevkleri sağlanmıştır.

Hastanemizde tüm birimlerde hizmet aksamadan devam etmektedir. Olay anında ve sırasında herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır. Olayın ilk anından itibaren sayın valimiz, bakanlık yetkililerimiz, ilgili tüm kurumlar bilgilendirilmiş olup her türlü desteği sağlamışlardır. Yaşanan yangın nedeni ile hasar tespit ve yangının meydana gelme sebebi ile ilgili çalışmalara başlanmıştır.” dedi.

 

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
21.09.2024 / 12:08

Dedaş olay anından gece yarısına kadar il müdürü ,işletme müdürü bütün arıza, otomasyon ve hatta Diyarbakır'dan gelen test ekipleri ve araçları ile sahada çok büyük emek verdiler. Dahası il müdürlüğü tır üzerine kurulu mobil trafo bile getirip bıraktılar. Neyse ki ona ihtiyaç olmadı. Yani herkes çalıştı ancak özellikle Dedaş ekibiin getirdiği malzeme ve çalışmayla saat 23 sıralarında sağlam iki trafo ile bütün hastaneye elektrik verildi. Herkes takdiri hak etti ama Dedaş en çok hak etti. Herkese teşekkürler.

Image
Ziyaretçi
21.09.2024 / 00:09

Herkese teşekkür etme nezaketini göstermiş belediye ye itfaiyeye müdahalesi için teşekkür edememişsin yangını da bakanlık söndürdü galiba

Yorum Yaz