dedas
Turkcella

Mardin Film Festivali muhteşem törenle son buldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile Mezopotamya Sinemacılar Kültür Tanıtım Derneğince düzenlenen ve 5 Haziran'da başlayan festivalin son gününde Atatürk Kültür Merkezi'nde ödül töreni gerçekleştirildi.

  • 08.06.2024 11:00
Mardin Film Festivali muhteşem törenle son buldu

Kurucu Koordinatörlüğünü Mardinli tanınmış yapımcı Zeki Sincar'ın yaptığı; Belgesel gösterimleri, kısa ve uzun metrajlı sinema filmleri, söyleşi ve standap gösterileriyle Mardinli sanatseverlere sanatla dolu dolu günler yaşatan Mardin 2. Uluslararası Film Festivali muhteşem standap gösterisi ve ödül töreniyle son buldu.

Sunuculuğunu ünlü oyuncu Nefise Karatay'ın yaptığı festivalin kapanış programına Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, AK Parti MKYK Üyesi 25 ve 26. Dönem Mardin Milletvekili Yazar Orhan Miroğlu, AK Parti Mardin İl Başkanı Vahap Alma, Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Doğan, Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Duyan ile kamu kurum müdürleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, başta Mardin olmak üzere bölge illerinden de gelen sanatseverler yoğun katılımıyla gerçekleşti. 

"Festivale  670'e aşkın film katıldı"

Bu yıl ikincisi düzenlenen Mardin Sinama Festivali'nin ilkine oranla çok daha kapsamlı, çok daha başarılı geçtiğine işaret eden Festivalin Kurucusu ve Koordinatörü - Yapımcı Zeki Sincar, "Bir Mardinli olarak uzun yıllardır yaptığım organizasyonlardan benim için en anlamlısını memleketimde gerçekleştiriyor olmaktan mutluyum. Mardin'de buluyor olmaktan sanatçı dostlarımı hemşerilerimle buluşturuyor olmaktan gurur duyuyorum. 670'e aşkın kısa ve uzun metrajlı filmlerimizi Alper Mestçi beyin başkanlığını yaptığı birbirinden değerli Juri heyetimiz değerlendirdi. Festivalimize desteğini sunan Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğüne, Mardin Valiliğine, Mardin Artuklu Üniversitesi, Doğa Koleji, Kral Tv, Mardin Life'a çok teşekkür ediyorum. Festivalimiz hem kadim şehrimizin marka değerine, sanatsal etkinliklerine katkıdabulunmuş oluyor, hem de birbirinden değerli ünlü sanatçılarımızın Mardinimizi daha yakından tanımaya, hemşehrilerimizle buluşmalarına da vesile olmuş oldu. Bu kapsamda inşallah çok daha kapsamlı etkinlikleri hep birlikte gerçekleştireceğimize, İnanıyorum. Festival süreci boyunca Mardin'de film gösterimleri, tiyatro oyunları ve söyleşiler başta olmak üzere benim için hepsinden de önemlisi sanatçılarımızın öğrencilerimizin ufkunu açan söyleşileri oldu. İnanıyorum ki bu festival; birçok gencin hayatını değiştirecek, gelecekte beyaz perdede ve sanat dünyasında çok başarılı sanatçı gençlerimizin yetişmesine vesile olacaktır" dedi.

"Huzur ortamı Mardin'in kazanımlarını arttırıyor"

Sanatın ve sinemanın tanınmış sanatçılarını Mardin'de ağırlıyor olmaktan duyduğu memnuniyeti anlatarak konuşmasına başlayan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, kültür ve medeniyetler kenti Mardin'in kadim şehir olduğunu söyledi. 

Sağlanan huzur ve güven ortamıyla birçok alanda yapılan yatırımların sürdüğünü ifade eden Akkoyun, şöyle konuştu:

"Son yıllarda devletimizin kararlı duruşu, vatandaşlarımızın kararlı iradesi ve desteğiyle Mardin adeta bir huzur kenti olmuştur. Bu da beraberinde birçok alanda yatırımı getirmiştir. Enerjiden ulaşıma, tarımdan sanayiye, gençlik ve spor hizmetlerinden sosyal hizmetlere kadar birçok alanda çok önemli gelişmeler olmuştur. Bu gelişme ve kalkınma önümüzdeki yıllarda daha da yükseklere ulaşacaktır. Huzur ortamıyla Mardin'imiz turizmde önemli bir gelişme ve büyüme kazanmıştır. Geçen yıl itibarıyla 2 milyonun üzerinde misafirimizi Mardin'de ağırladık. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu daha da artacaktır."

Akkoyun, Mardin'in tanıtımı için ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiklerini dile getirerek, festivalin kentin marka değerinin artmasına ve her yönden gelişmesine önemli katkılar sağlayacağını kaydetti.

Image description

AK Parti MKYK üyesi ve festivalin onursal başkanı Orhan Miroğlu ise İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına değindi.

Siyasettin kendisini yorduğunu, bundan sonrası için sanata ve sinemaya daha fazla zaman ayırmayı planladığını kaydeden Miroğlu, şunları söyledi:

"Mardin Kudüs'e, Kudüs Mardin'e benzer. Bugün Gazze'de, insanların gözleri önünde bir soykırım yaşanıyor. Önümüzdeki yıl 3. film festivali Filistin sinemasıyla ve Filistinli sanatçılarla bir buluşma festivali olur. Bu çok daha büyük bir organizasyonu gerektirir. Gazze'nin trajedisini, dramını Gazze'den yaşayanlardan dinleyeceğimiz çeşitli programlarda buluşmak üzere."

Image description

Image description

Konuşmaların ardından festivale katılan sanatçılar ile destek sunanlara ve kısa film yarışmasında dereceye girenlere ödülleri ve plaketleri verildi.

Vali Tuncay Akkoyun, Mardin eski Milletvekili Orhan Miroğlu, Festival Başkanı Zeki Sincar tarafından takdim edillen ödüller alkışlar arasında sahiplerini bulurken, Maksut Coşkun Dokunulmaz'ın ödülünü, Organizasyonda büyük emeği bulunan Velit Sincar'ın elinden aldı.

Image description

Ödül töreninin ardından Oyuncu Metin Yıldız stand-up gösterisi sundu.

Programa, aralarında Ali Sürmeli, Halil İbrahim Kalaycıoğlu, Şahin Kendirci, Adnan Koç, Burak Tamdoğan, Sultan Sarohan, Murat Tatlı'nın da bulunduğu çok sayıda sanatçı ve oyuncu ile sinemasever katıldı.

Image descriptionImage description

Editör: Beşir Şavur

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
08.06.2024 / 11:53

körler sağırlar birbirini ağırlar...

Yorum Yaz