dedas
Turkcella

Mardin’de sıcaktan bunalanlar soluğu Beyazsu'da alıyor

Mardin’de bulunan Beyazsu, yaz aylarında her gün binlerce vatandaşı ağırlıyor.

  • 15.07.2024 14:24
Mardin’de sıcaktan bunalanlar soluğu Beyazsu'da alıyor

Beyazsu, Mardin’in Midyat ilçesinin yaklaşık 15-20 kilometre güneyinde ve Nusaybin’in yaklaşık 20-25 kilometre kuzeyinde iki ilçeyi birbirine bağlayan kara yolunun üzerinde yer alıyor.

Midyat’ın güneyinde kalan plato ve tepelerin eteğinden kaynağını alan Beyazsu (Serê Avê ya da Avaspi) deresi bir vadi içerisinde Nusaybin’e doğru akar.

Mardin ve ilçelerinin suyunu karşılayan Beyazsu, Mardin’in ağaçsız coğrafyasında, serin ve berrak suyu, yöreye özgü ağaçları ve yeşilliği ile bir vahayı andırıyor.

Sadece Mardin’den değil, komşu pek çok ilçeden de insanlar Beyazsu’da bulunan piknik alanlarında gelip vakit geçiriyor.

“Kafa dağıtıp dinleniyoruz”

İhsan Özdemir, şunları söyledi:

“Buraya her yerden gelen var. Biz kemençeciler de buraya geliyoruz ve burada kafa dağıtıp dinleniyoruz. Burası çok güzel bir yer. Burada bulunan insanlara kemençe çalıyoruz. Geçimimizi de böyle yapıyoruz. 30-40 yıldır bu işi yapıyoruz.”

Gulbarin adlı vatandaş ise “Hollandalıyım fakat aslen Kızıltepe’denim. Çocukluğumda rahmetli babam her zaman bizi buraya getirirdi. Şimdi de 4 haftalık tatil için buraya geliyoruz. 6 yıldır gelmemiştim. Burası çok güzel. Memleketimiz güzel ve yeşil” dedi.

“Kızıltepe’nin sıcağından kaçıp buraya sığınıyoruz”

İşçi Remzi Kutlucan ise duygularını şöyle ifade etti:

“Beyazsu’ya geliyoruz. Burası güzel, keyif alıyoruz. Kafamızı dinliyoruz. Ailemiz ve çocuklarımızla buraya geliyoruz. Çocuklarımız çok eğleniyor. Gayet serin burası. Kızıltepe’nin sıcağından kaçıp bir günlüğüne buraya sığınıyoruz.”

Yeşillik, güneş ve suyun buluştuğu Beyazsu’da vakit geçirmeye gelen vatandaşlar kendileri yemeklerini yaptığı gibi satın da alabiliyor.

“İsmail Tarayhan “Bizim memleketimiz çok sıcak. Burası serin ve buraya geliyoruz. Serin ve güzel. Akşama kadar kalıyoruz” dedi.

Azize Şimşek ise “Evden daha güzel. Elektrik ve her şey çok pahalı. Biz de buraya gelip vakit geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz