diorex
Turkcella

Mardin'de Semerkand Vakfı hâyır kermesi açıldı

Mardin'in Merkez Artuklu ilçesinde Semerkand Vakfı ve Beşir Derneği öncülüğünde hâyır kermesi açıldı. Kermeste konuşan Semerkand Vakfı hocası Muhammed Reşat, "Kermesimizde hayırsever insanlarımız yaptığı yemekleri satarak gelirini Gazze'ye bağışlıyoruz." dedi

  • 20.09.2024 14:10
Mardin'de Semerkand Vakfı hâyır kermesi açıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda Semerkand Vakfı ve Beşir Derneği öncülüğünde Hâyır kermesi açıldı.

Elde edilen gelirin Gazze'ye bağışlanacağı kermeste, Dini kitaplardan tesettürlü bayan kıyafetlerine, ev yemeklerinden çeyizlik ürünlerine kadar geniş yelpazede ürünler Mardinli vatandaşların hizmetine sunuldu.

Kermeste konuşan Semerkand Vakfı hocası Muhammed Reşat, mazlum vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla bu kermesi açtıklarını söyledi.

Her türlü yardım programlarında ellerinden gelen yardımları yaptıklarını ifade eden Reşat, "Mardin ve tüm ilçelerini gezerek yardıma muhtaç insanlara elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızda büyük ilgi gösteriyor." dedi

Semerkand vakfı ve Beşir Derneği olarak bu kermesi her sene düzenlediklerini anımsatan Reşat, Gelen yardımları yardıma muhtaç insanlara gönderdiklerini dile getirdi.

"Özellikle 7 Ekim'den bu yana şiddetini arttıran İsrail'in katliamlarına maruz kalan Gazzeli kardeşlerimize bu yardımlari gönderiyoruz." ifadelerine yer veren Reşat, vatandaşlara göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkürlerini iletti.

Gelen yemeklerin tümünün hayırsever insanların getirmiş olduğu ev yemekleri olduğunun altını çizen Reşat, Boykot ürünlerine kesinlikle yer vermediklerini ve bütün müslümanlardan da aynı duyarlılığı göstermelerini temenni ederek sözlerini noktaladı.

Kermes, 20 Eylül Çarşamba (bugün) açıldı. 30 Eylül Pazartesi bitecek.

Image description

Image description

Image description

Image description

Editör: Beşir Şavur

Yorum Yaz