TÜVTÜRK

Mardin’de “PDR Günleri-2” Programı Başladı

2026 yılının “Bağımsızlık Yılı” ilan edilmesi kapsamında, Mardin’de gençlerin ve çocukların davranışsal bağımlılıklara karşı bilinçlendirilmesine yönelik önemli bir program düzenlendi.

  • 07.05.2026 16:52
Mardin’de “PDR Günleri-2” Programı Başladı

Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen “Mardin PDR Günleri-2: Davranışsal Bağımlılıkta Erken Koruyucu Eğitim Programı”nın açılışı yapıldı.

Mardin İl Millî Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılışta, Mardin Artuklu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halis Sakız konuşma gerçekleştirdi. Ardından Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Tuncay Akkoyun katılımcılara hitap etti.

Image description

Image description

İki gün sürecek program kapsamında akademisyenler tarafından “Çocuklukta farkındalık, gelecekte sağlamlık” başlığı başta olmak üzere çeşitli konularda atölye çalışmaları ve eğitimler düzenlenecek.

Programa ayrıca Mardin 1. İdare Mahkemesi Başkanı Dr. Halil Yolal, Mardin 2. İdare Mahkemesi Başkanı Cihan Türkan, Vali Yardımcısı Büşra Uçar Koyun, Artuklu Kaymakamı Muhammet Öztabak, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer, İl Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Kıdemli Albay Şefik Kolat, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kemalettin Sakin, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programın, çocuk ve gençlerin davranışsal bağımlılıklara karşı korunması ve farkındalık düzeyinin artırılması açısından önemli katkılar sunması hedefleniyor.

Image description

Editör: Neslihan Özkan

Yorum Yaz