dedas
Turkcella

Mardin'de İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi

Mardin'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, basın açıklamasıyla protesto edildi.

  • 26.07.2024 14:18
Mardin'de İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi

Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde Artuklu ilçesi Şakir Nuhoğlu Camisi önünde cuma namazı sonrası bir araya gelen Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üyeleri ve vatandaşlar ellerinde Filistin bayrakları ile tekbir getirdi, İsrail aleyhine slogan attı.

Burada katılımcılar adına konuşan Peygamber Sevdalıları Gönüllü üyesi Yahya Turan, Gazze'de 10 aya yakın bir zamandır dünya tarihinde görülmemiş bir zulüm yaşandığını ve İsrail'in her gün çocuk, kadın, yaşlı ve sivil insanları katlettiğini söyledi.

Gazze halkına tarihte benzeri görülmemiş gaddarlıkla saldırıldığını ve bir halkın yok edildiğini ifade eden Turan, "Filistinli kardeşlerimiz yaralandılar, şehit oldular, sürüldüler, göçe zorlandılar, zorla yerlerinden edildiler, açlıkla, susuzlukla sınandılar, öpmeye kıyamadıkları yavrularını toprağa verdiler. İşkencenin her türlüsüne maruz bırakıldılar. Küresel sistemin tüm acizliklerini bizzat yaşadılar. Ama zulme ve zalime asla boyun eğmediler. İnsanlığın onurunu savunmaya devam ettiler." dedi

Turan, şunları kaydetti:

"Gazze'de yaşananlar Siyonistlerin işgal ve talan sürecidir. İlk adım Filistin'in tamamen işgal edilmesi, ikinci adım ise Filistin'e komşu tüm ülkelerin işgal edilmesidir. Gazze'de yaşanan bu acımasız saldırı hali devam ettiği müddetçe Türkiye dâhil diğer çevre ülkelerin hiçbiri emniyette değildir. Fırat ile Nil arasında tüm topraklara gözünü dikmiş olan bu siyonist canavarı durdurmanın tek yolu ihtilafları bir kenara bırakarak güçlerin birleşmektir. Bugün Gazze'deki direniş, emperyalist şer odaklarını gözlerinden büyüten ülkelere büyük bir ders vermektedir. Gazze direnişi şunu haykırmaktadır: siyonist şer ittifakını gözlerinizde büyütmeyin! Gazze direnişi, Allah-u Teala'nın zafer vadine iman ederek yola çıktı. Ey Müslüman liderler ve özgür halklar, sizlerde bu kahramanları örnek alarak bir araya gelip, siyonist işgal ittifakına karşı bir cephe oluşturabilirsiniz. Soykırımın suç ortağı olan ABD başta olmak üzere zalim ve gaddar batı devletlerine alternatif bir güç ortaya koymanın vakti gelip geçmiştir."

Turan, saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Daha sonra katılımcılar saldırılarda hayatını kaybeden Filistinliler için dua okudu.

Image description

Image description

Image description

Image description

Image description

Editör: Beşir Şavur

Yorum Yaz