dedas
Turkcella

Mardinli çiftçiye kesilen kaçak elektrik cezası iptal edildi

Mardin'de çiftçiye kesilen 313 bin 959 lira 99 kuruşluk kaçak elektrik cezası, avukatı tarafından iptal edildi.

  • 04.06.2024 14:49
Mardinli çiftçiye kesilen kaçak elektrik cezası iptal edildi

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde DEDAŞ tarafından bir çiftçiye, kaçak elektrik kullandığı gerekçesiyle 313 bin 959,99 TL ceza kesildi. Cezaya dava yolu ile itiraz etmek isteyen M.Ö. isimli çiftçi , elektrik dağıtım şirketine, vekili Avukat Davut Kaya aracılığıyla dava açtı.

Bugün Mardin 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen duruşmada karara varıldı. Çiftçiye kesilen 313 bin 959 lira 99 kuruşluk kaçak elektrik cezası iptal edildi.

Davacı vekili Avukat Davut Kaya, yaptığı açıklamada, müvekkilinin kaçak elektrik kullanmadığını ve bu nedenle cezanın iptal edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Dağıtım şirketleri çiftçilerin borcu olup olmadığına dikkat etmeden devletten aldığı gelir desteklemesi ödemelerine el koyabilmek için hukuka ayrı kaçak elektrik tutanakları düzenliyor"

Ayrıca Kaya, dağıtım şirketlerinin, borcu olup olmamasına dikkat etmeden çiftçilerin devletten aldığı gelir desteklemesi ödemelerine el koyabilmek için hukuka aykırı sözde kaçak elektrik tutanakları düzenleyerek çiftçiler hakkında icra takipleri başlatmakta ve çiftçilerin destekleme ödemelerine erişememesine sebep olduğunu belirterek, “ Dağıtım şirketleri, borcu olup olmamasına dikkat etmeden çiftçilerin devletten aldığı gelir desteklemesi ödemelerine el koyabilmek için hukuka aykırı sözde kaçak elektrik tutanakları düzenleyerek çiftçiler hakkında icra takipleri başlatmakta ve çiftçilerin destekleme ödemelerine erişememesine sebep olmaktadır. Dağıtım şirketlerinin bu uygulamaları yüzünden çiftçiler tarım üretiminden uzaklaşma seviyesine gelmiştir. Geleceğimiz için hayati öneme sahip olan tarım toprakları, dağıtım şirketlerinin hukuka aykırı icra takipleri yüzünden işlenemez hale gelmiştir. Kesilen elektrikler ve akabinde kaldırılan trafolar sebebiyle ekilen hektarlarca ürün heba olmaktadır. Yöre çiftçileri, kötü niyetli icra takipleri yüzünden milyonlarca liralık borçlara mahkum edilerek ekonomik ve psikolojik buhrana sürüklenmektedir. Dağıtım şirketleri, ''bölgedeki herkes kaçak elektrik kullanıyordur'' algısı ve yöre halkının ekonomik koşullar ile toplumsal zafiyet yüzünden hakkını arayamama acemiliğinden yararlanarak çiftçilerden haksız kazanç elde etmeye çalışmaktadır.” diyerek bu kararın emsal teşkil edeceğini ve haksız cezalara maruz kalan vatandaşlara umut vereceğini söyledi.

Editör: Aslan Alpergin

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
05.06.2024 / 02:47

arkadaşlar tedaş elektrik soyguncuları çetedır yemin ederım çetedırler nasımı bunlar babalarını bile af etmiyen çetelerdır vatandaşın terafosuna çıkabilirse çıkıyor izinsiz kendi ceplerinde beraberinde getirdikleri üzel kaçak videoları veya gürüntüleri çekmek için kanca sayacın belirli yerlerine takıp ya video yada resimleri çekip işte kaçak diye vatandaşlara ceza yağdırıp gidiyorlar eyer vatandaş bu kaçak parası adı altında şirkete üdeme yaparsa bu üdemenın yüzde ya 30u yada kırkı bunlarındır. millet uyansın terafolarına çıkmasına kesinlikle izin vermesin....bu çetelerin.....

Yorum Yaz