dedas
Turkcella

Köylülerden DEDAŞ'a Trafo tepkisi

Mardin'in Derik, Kızıltepe ve Artuklu ilçelerinde DEDAŞ tarafından köylülerin trafolarına el koyma talebine köylülerden tepki geldi. DEDAŞ'ın uygulamasına tepki göstererek bunun bir zulüm olduğunu ve zulme boyun eğmeyeceklerini öne süren köy sakinleri trafoların üzerine çıkarak ekiplere engel olmaya çalıştı.

  • 23.07.2024 16:17
Köylülerden DEDAŞ'a Trafo tepkisi

https://youtube.com/shorts/srlyukPQsGw

Olay, bugün sabah saatlerinde Derik ilçesine bağlı Kutluca (vargaxense) köyünde yaşandı.

DEDAŞ ekipleri jandarma ile köye gelerek köydeki borçlu kişilerin trafolarını götürmek istedi.

Kuyu sahibi kadınların eylemiyle karşılaşan ekipler zor anlar yaşandı. 

Köyde yaşanan zulmü değerlendiren CHP Artuklu İlçe Başkanı Hıdır İnal, DEDAŞ zulmünün Kızıltepe, Artuklu, Derik ve Nusaybin başta olmak üzere tüm ilçelerde sürdüğünü söyledi.

Ekiplerin direklerden trafolara indirirken kuyu sahiplerinin kadınlarının elektrik direğine çıkıp oturma eylemi yaptıklarını ve engelli araçlarına bile tutuklama, el koyma ile halkı korkutma ve sindirmeye çalıştıklarını ifade eden İnal, "DEDAŞ Güvenlik güçlerini ve köylüleri bu temmuz sıcağında tüm yerleşim birimlerinde keyfi elektrik kesintisi yapmaktadır. Biz CHP olarak bu haksızlığın ve mağduriyetinin takipçisi olacağız."dedi

Güneydoğu Anadolu Mısır Üreticileri ve İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hanifi Müslümoğlu'da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, tedaşı hukuka uymaya davet etti.

Müslümoğlu: Yetkilileri göreve davet ediyorum!

Müslümoğlu, İnsanların can ve mal güvenliğini koruması gereken askerlerin tedaş'ın özel güvenlikçileri olmadığını hatırlattı.

Tek bir jandarmanın ve kırsalda yaşayan bir üreticinin burnunun bile kanamasının tek sorumlusu bölge milletvekilileri ve yerel idarecileri olduğunu dile getiren Müslümoğlu, şunları söyledi:

"Herkes böyle bilmelidir yıllardır Tedaş bitmek bilmeyen sorunu jandarmayı kendi emmelerin alet ederek vatandaşı ile jandarmayı Karşi karşıya getiriyorlar soruyorum yerel idercilere jandarmaların başka görevler yok madem ki şirket özeldir özel bir şirket için vatandaşla devlet güvenliğinde sorumlu yetkililer ile karşı karşıya getirmek doğru değil. Kabul edilebilir bir durum değildir. Elinizi vicdanlarınıza koyun yerel idarecilerede soruyorum hanginizin eşi kızı aç susuz kalmamak için direğe çıksa nasıl değerlendirsiniz. Hiç vicdanız sızlamıyor mu bu tablo karşısında ne düşünüyorsunuz bunların yerinde aileniz olsa tepkiniz ne olurdu?"

İktidarın GAP illeri olan Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Şırnak, Siirt ve Batman’da tedaş şirketinden kaynaklı elektrik sorununu tekrardan gözde geçirip bir çözüm üretmesi gerektiğini ifade eden Müslümoğlu, "Bölgemize ve ülkemize yakışmayan kareler ve eylemler ile anılmak istemiyoruz. Çaresiz bir halk aç susuz kalmamak için ev hanımları bu tedaş barbarlığı karşısında meşru müdafaa hakkını kullanıyorsa burda çıkacçak olumsuz bir sonucun tek sorumlusu bölge milletvekilileri ve yerel idareci ve mülki amirlerdir. Bu manzaralar karşısında seyirci kalmamalıyız. Ayıptır günahtır. herkesi görevini yapmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı

Toplu cezalandırma var

Elektrik trafosuna devletin kolluk kolunu kullanarak vatandaşı elektriksiz susuz bırakmanın insan hakkına aykırı olduğunu kaydeden Müslümoğlu, "DEDAŞ, Devletin Jandarmasını da yanına alarak üreticinin trafosuna el koyuyor. Trafoya el koyarken vatandaşları bunaltıcı yaz sıcağında elektriksiz susuz bırakıyor. Bu olacak şey değildir. Vatandaşın hastası var, makinaya bağlı olanı var. Dolabında eti olanı var. Bütün bir mahalle halkını topluca cezalandırmak dünyanın neresinde var. Buna biran önce çözüm bulunmalıdır. Bu ne vicdana, ne de insana yakışır bir tavırdır. Bundan derhal vazgeçilmelidir." diye konuştu.

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
25.07.2024 / 09:24

Al işte birileri çıkıp illaki muhalefet yapacak bilip bilmeden faturalarını ödesinmiş yahu arkadaşım mesele borcunu ödeyip ödemememek değilki toplu diyor sana bak olanında olmayanında

Image
Ziyaretçi
23.07.2024 / 20:32

Kendi zihninle yagilmayi bırak ben çiftçi olarak her yıl ortalama 300 350 milyarlık fatura ödüyoruz ve hiç sayaç okutulmadan keyfe göre fatira düzenlemesi var konuş madan bir daha seni düşünmeye davet ediyorum

Image
Ziyaretçi
23.07.2024 / 20:14

Borçlarını ödemediler diye zulümmü oldu. Biz fatura 3 gün geçikince elektriğimiz kesiliyor

Yorum Yaz