dedas
Turkcella

Kızıltepe'de metruk bir evin yıkımı yapıldı

Kızıltepe Belediyesi, madde bağımlıların mesken tutması nedeniyle metruk bir evin yıkımını gerçekleştirdi.

  • 26.07.2024 14:36
Kızıltepe'de metruk bir evin yıkımı yapıldı

Kızıltepe’de vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye sokan metruk evler bir bir yıkılıyor. Atıl vaziyette bulunan ve kent estetiğini bozan metruk yapılar vatandaşlar için tehlike arz etmesi nedeniyle Kızıltepe Belediyesi ekiplerince yasal işlemleri tamamlanarak yıkımları gerçekleştiriliyor. Belediye ekipleri son olarak Şahkulubey Mahallesi’nde bulunan tek katlı metruk bir evi yıkarak, vatandaşlara rahat nefes aldırdı.

Söz konusu yapının atıl vaziyette olması sebebiyle parsel maliklerine gerekli bilgilendirmeleri yapan Kızıltepe Belediyesi, alınan karar doğrultusunda iş makineleri ile atıl durumda olan evin yıkımını gerçekleştirdi. Mahallede huzursuzluğa yol açan yapının yıkılması, bölge sakinleri tarafından memnuniyetle karşılanırken, yıkımın tamamlanmasıyla birlikte, mahalle halkı belediye ekiplerine teşekkür etti.

Kızıltepe Belediyesi’nden alınan bilgilere göre; vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden metruk yapıların yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere göre yıkımlarına devam edileceği bildirildi.

Editör: Beşir Şavur

Yorum Yaz