diorex

İşkur Engelli Hibe Desteği 2021 başvuru nasıl yapılır? Başvuru şartları neler? Hibe Desteği başvurusu nereden yapılır?

İşkur tarafından Engelli vatandaşlara 5.000 TL-45.000 TL arasında hibe desteği sağlanıyor... Peki İşkur Engelli Hibe Desteği başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları neler? İşkur Engelli Hibe Desteği başvurusu nereden yapılır? Başvuru tarihleri ne zaman?

  • 12.05.2021 18:10
İşkur Engelli Hibe Desteği 2021 başvuru nasıl yapılır? Başvuru şartları neler? Hibe Desteği başvurusu nereden yapılır?

İşkur kurumu mevzuatında engelli kabul ettiği vatandaşlara 5.000 TL'den 45.000 TL'ye kadar değişen hibe yardımları yapıyor.

İşkur bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerle kaybetmesi nedeniyle işgücü kaybının en az %40 olduğu, “Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları” ile belgeleyen kişileri kendi mevzuatında engelli olarak kabul ediyor.

İşkur tarafından engellilere şu hizmetler sağlanmaktadır:

  • 5.000 TL'ye kadar Kuruluş İşlemleri Desteği

  • 15.000 TL'ye kadar İşletme Gideri Desteği

  • 45.000 TL'ye kadar Kuruluş (Demirbaş) desteği

Uyarı: Engelli Projeleri 2021/2. dönem başvurusu 16.04.2021 tarihinde sona ermişti. 3. dönem başvuruları yakın dönemde açılacak.

Engelli Hibe Desteği Başvuru Şartları nedir?

Engelli hibe desteğinden yararlanmak isteyen engellilerin aşağıdaki şartları taşıması gerekiyor:

  • İŞKUR’a engelli kaydı olmak,
  • Bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerle kaybetmesi nedeniyle işgücünün en az % 40’ından yoksun olduğunu “Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları” ile belgelendirebilmek,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Hangi sebeple olursa olsun emekli olmamak,
  • Kendi üzerine aktif olarak kayıtlı işyeri/işletme olmamak, (Proje başvuru rehberi yayım tarihi itibari ile proje konusu meslekte vergi kaydı ve son bir yıl içerisinde terk mükellefi olmamak),
  • İşyerinin kurulacağı il sınırları içinde ikamet etmek,
  • Girişimcilik eğitim programı sertifikasına sahip olmak,
  • Kurulacak iş ile ilgili başka mevzuatlarda aranılan diploma, sertifika, izin vb. belgelere sahip olmak ve aranılan diğer şartlara haiz olmak,
  • Kendisine vasi tayini yapılmamış olmak,
  • Herhangi bir icra dosyası bulunmamak. (Komisyon tarafından kabul edilen projelerin sözleşme imzası öncesinde https://www.turkiye.gov.tr/adalet-icra-dosyasi-sorgulama adresinden kişinin icra dosyasının olup olmadığı sorgulamasının yapılması gerekmektedir.)
  • Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık projelerinde “Sürü Yönetim Elemanı/Hayvan Yetiştiriciliği” belgesine, Arıcılık projelerinde ise “Arıcılık” belgesine (sertifikasına) son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak.

Kuruluş İşlemleri Desteği nedir?

Kuruluş İşlemleri Desteği, İşkur'un işyeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar ve sigorta gibi masraflar için belge karşılığı olmak üzere en fazla 5.000 TL değerinde verdiği hibedir.

İşletme Gideri Desteği nedir?

İşletme Gideri Desteği, İşkur'un sözleşme imza tarihinden sonra 12 ay süre ile belge karşılığı olarak işletme giderlerinin (su, elektrik, iletişim, ısınma, tanıtım ve kira) en fazla % 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 15.000 TL'ye kadar verdiği hibedir.

Kuruluş (Demirbaş) Desteği nedir?

Kuruluş (Demirbaş) desteği, İşkur'un sözleşme imza tarihinden itibaren 12 ay boyunca belge karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım gibi maliyetler için vergiler dâhil en fazla 45.000 TL destek sağlanmaktadır.

Engelli Hibe Desteği Başvuru Nasıl ve Nereden Yapılır?

Engelli Hibe Desteği başvurusu E-Devlet hizmeti üzerinden yapılır. E-Devlet'e giriş yaptıktan sonra 3. dönem için başvuruda bulunabilirsiniz.

E-Devlet hizmetindeki İşkur bölümünden Engelli Hibe Desteği butonuna tıklayarak başvuruda bulunabilirsiniz.

Uyarı: Başvuru için 3. dönem başvurularının açılmasını bekleyin.

 

Editör: Muhammed Gülhan

Yorum Yaz