dedas
Turkcella

HÜDA PAR Konya İl Başkanlığı: HÜDA PAR'ın Meclis'e sunduğu vatandaşlık yasa tasarısına herkesin desteğini bekliyoruz

HÜDA PAR, Gazze’de soykırım ve insanlığa karşı suçların faillerinin Meclis kararıyla yargılanması ve soykırım suçuna karışan çifte vatandaşların vatandaşlıktan çıkarılması yönündeki kanun teklifi için tüm partilerle görüşerek destek istedi.

  • 03.06.2024 18:56
HÜDA PAR Konya İl Başkanlığı:  HÜDA PAR'ın Meclis'e sunduğu vatandaşlık yasa tasarısına herkesin desteğini bekliyoruz

HÜDA PAR Konya İl Başkanı Mehmet Zülfi Tan, konu ile ilgili olarak Konya milletvekillerine çağrıda bulunarak, yasa tasarısına destek vermelerini istedi.

HÜDA PAR Konya İl Başkanı Tan, açıklamasında, "Partimiz yarın Türkiye Büyük Millet Meclisine bir yasa teklifinde bulunacaktır. Bu yasa teklifinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup aynı zamanda israil işgal devletinin vatandaşı olan ve çifte vatandaşlık sahibi olan insanların orada suç işlemeleri durumunda veyahut da insanlığa karşı suç işlemiş soykırıma dâhil olmuş olan israilli çifte vatandaş askerlerinin ülkemizde yargılanması ve orada karışmış olduğu suçlarla ilgili olarak burada gerekli cezayı görmesi yer almaktadır. Konya'mızı temsil eden milletvekillerimizin de bu teklife destek olmalarını istiyoruz. Konya halkı olarak Gazze'de işlenmiş suçların araştırılmasını ve bu suçlara karışmış olanların gerekli cezayı almalarını istiyoruz. Milletvekillerimizden, bu yasa tasarısına desteklerini bekliyoruz. Evet, çifte vatandaşların oradaki insanlar karşı suç işledikten sonra gelip aramızda normal bir vatandaş gibi hayatlarını sürdürmeleri kesinlikle kabul edilemez. Bunların cezalandırılmaları ve gerekli tahkikatların yapılması için TBMM'nin yetkilendirilmesi ve bu yetkinin de aktif olarak kullanılmasını istiyoruz. Biz diyoruz ki, bir daha insanlığa karşı suç işleme cesaretinde bulunanlara ders olsun, dünyanın hiçbir yerinde insanlığa karşı herhangi bir suç işlenmesin. Sayın milletvekillerimiz, sizleri bu yasa tasarısına destek olmaya davet ediyoruz." dedi.

İLKHA

Yorum Yaz