diorex
ARTUKBEY

Hizbullah'tan İsrail'e saldırı! 67 yaralı

İsrail Ordu Radyosu, Hizbullah güçlerinin İsrail'in merkezindeki Binyamina bölgesi yakınlarındaki askeri üsse düzenlediği dronlu saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 67 kişinin yaralandığını bildirdi. Hava savunma sistemlerinin İHA'yı tespit edemediği ve saldırı alarmlarının çalmadığı belirtildi. İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, yaralılara müdahale edildiğini duyurdu.

  • 13.10.2024 21:47
Hizbullah'tan İsrail'e saldırı! 67 yaralı

İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmalar devam ediyor. İsrail Lübnan'da yoğun saldırılar düzenlerken, Hizbullah da bu saldırılara karşılık veriyor. İsrail Ordu Radyosu, Hizbullah güçlerinin Binyamina bölgesi yakınlarındaki askeri üsse dronlu saldırı düzenlediğini belirtti.

"HİZBULLAH HAVA SAVUNMA SİSTEMİNİ ALDATMAYI BAŞARDI

"Yapılan açıklamada, saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiği, 67 kişinin yaralandığı aktarıldı. İsrail Ordu Radyosu, Hizbullah'ın hava savunma sistemini aldatmayı başardığını ve dronu korumak için füzelerle saldırı düzenlediğini bildirdi. İsrail Ulusal Acil Servisi Magen David Adom (MDA) tarafından yapılan açıklamada ise, yaralılardan 4'ünün sağlık durumunun kritik, 5'inin ciddi ve 14'ünün orta olduğu aktarıldı. Sosyal medyada, bölgeye çok sayıda ambulans ve helikopterin sevk edildiği görüntüler paylaşıldı.

HİZBULLAH'TAN AÇIKLAMA

İsrail'e düzenlenen saldırı sonrası Hizbullah'tan yapılan açıklamada, "Saldırı Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkımıza ve onların yiğit ve onurlu direnişine destek olmak, Lübnan ve halkını savunmak amacıyla gerçekleştirildi." ifadeleri kullanıldı.

Editör: Beşir Şavur

Yorum Yaz