Güler Ve Atila Erkut Eğitim Vakfı bursu başvuru şartları ne? GAEV Nasıl başvuru yapılır? Kimler başvuru yapabilir?
Maddi desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencileri, burs veren kurumlar hakkında araştırmalarına başladı. Bu kapsamda karşılıksız burs veren Güler Ve Atila Erkut Eğitim Vakfı (GAEV) hakkında detaylı araştırma yaptık. Peki, Güler Ve Atila Erkut Eğitim Vakfı (GAEV) bursu başarı şartları ne? Nasıl başvuru yapılır? Kimler başvuru yapabilir? İşte üniversite öğrencilerine karşılıksız burs veren kurumlar listesi..

Maddi desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencileri, burs veren kurumlar hakkında araştırmalarına başladı.
Bu kapsamda karşılıksız burs veren Güler Ve Atila Erkut Eğitim Vakfı (GAEV) hakkında detaylı araştırma yaptık.
Peki, Güler Ve Atila Erkut Eğitim Vakfı (GAEV) bursu başarı şartları ne? Nasıl başvuru yapılır? Kimler başvuru yapabilir?
İşte üniversite öğrencilerine karşılıksız burs veren kurumlar listesi..
Güler Ve Atila Erkut Eğitim Vakfı (GAEV) başarılı öğrencileri desteklemeye devam ediyor.
Güler Ve Atila Erkut Eğitim Vakfı (GAEV) Burs Başvuru Bilgileri
GÜLER VE ATİLA ERKUT EĞİTİM DESTEK VAKFI BURS YÖNERGESİ
BİRİNCİ BÖLÜM
GENEL HÜKÜMLER
Amaç, Kapsam, Tanımlar.
MADDE 1 - Bu Yönergenin amacı; Güler ve Atila ERKUT eğitim Destek Vakfınca; Vakıf Senedinin üçüncü maddesinde açıklanan vakfın gayesine uygun olarak ,üniversitelerde lisans ve lisansüstü düzeyinde öğrenim görecek/gören başarılı ama maddî imkânları yetersiz öğrencilere verilecek burslara ve burslulara verilebilecek ödüllere ilişkin adaylık ve başvuru, kabul, değerlendirme, tahsis ve devam esaslarını düzenlemektir.
MADDE 2 -Yönerge; amaca yönelik görev alan vakıf personeli ile burs alacak ve alan personeli kapsar.
Tanımlar
MADDE 3-Bu yönetmelikte geçen;
Vakıf : Güler ve Atila Erkut Eğitim Destek Vakfı’nı,
Yönetim Kurulu : Güler ve Atila Erkut Eğitim Destek Vakfı Yönetim Kurulu’nu,
Üniversite : Yurt içinde ,yasalara göre meşru olan, en az dört yıllık devlete ait örgün lisans öğretim kurumları (üniversiteleri) ile üniversiteler bünyesinde bulunan Enstitü adı altındaki lisans üstü öğretim ve eğitim kurumlarını , ayrıca Yönetim Kurulu’nca uygun görülecek yurt dışındaki diğer örgün lisans ve lisans üstü öğretim / eğitim kurumlarını/üniversiteleri
Burs Komisyonu : Yönetim Kurulu başkanının başkanlığında üç kişilik bir komisyonu,(Başkanın kendi üyeleri veya mütevelli heyet tarafından onaylanmak kaydı ile Vakıf Mütevelli Heyeti üyeleri arasından belirleyeceği iki temsilci bu komisyonda başkanın yanında yer alır. ) bu komisyon Üniversitelerin Burs Ofisleri temsilcileri ile yakın koordine içinde çalışır.
Veli : Ergin olmayan öğrencilerin anne, baba, mahkemece tayin edilmiş vasisi veya yasal olarak sorumluluğunu üstlenmiş kişiyi,
ifade eder.
Dayanak
MADDE 4 Bu yönerge Vakıf Senedinin ilgili maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.
İKİNCİ BÖLÜM
BURSLAR
BURSLARIN TÜRLERİ
MADDE 5 Vakıf tarafından her yıl yeniden tespit ve ilan edilecek kontenjan, tutar ve sürelerde verilecek olan karşılıksız veya karşılıklı bursların türleri şunlardır:
A. Tüm konu ve sınıflarda lisans öğrenimi yapan öğrencilere verilecek “Lisans Bursları”(ÖNCELİK BİR TIP, BİR HUKUK, BİR MÜHENDİSLİK DALLARINDADIR.)
B. Öncelik yine yukarıdaki ilgili dallarda olmak üzere tüm konularda Tezli Yüksek Lisans veya Doktora yapan öğrencilere verilecek “Lisanüstü Bursları”
LİSANS BURSLARI
MADDE 6 Vakıf bursları; lisans kademesinde hazırlık sınıfı ve birinci sınıfa kayıt yaptıran yeni öğrencilerle, diğer sınıf öğrencilerine verilebilir. Hazırlıktan birinci sınıfa geçenler ara sınıfta sayılır. Dağıtımda ara sınıf farkı gözetilmez; maddî imkândan daha mahrum olan başarılı adaya öncelik tanınır. Bursun tahsisi ve sürdürülmesi için gerekli başarı şartları aşağıda verilmiştir.
Üniversiteye ilk girişte ve ara sınıf öğrencilerinde; ÖSYM giriş puanı veya ülke genelinde yapılan seçme sınav sonucunda, tercih alanında ilk 10 bin İçinde olmak şartıyla sıralaması başarı kriteri olarak alınır. Ayrıca ara sınıf öğrencileri için burs, alt yıl veya yarıyıl normal eğitim-öğretim programının derslerinden başarısız dersi olmayan ve ağırlıklı not ortalaması; bağıl not sistemine göre yapılan değerlendirmede, 4.00 üzerinden yapılan değerlendirmede en az 3.00, 100 üzerinden yapılan değerlendirmede en az 80 olup bir üst yıl veya yarıyıla geçiş hakkı kazanan adaylar arasından seçilen adaya tahsis edilir. Başarı derecesi yüksek olan adaya öncelik tanınır.
LİSANSÜSTÜ BURSLARI (Yüksek Lisans ve Doktora)
MADDE 7 Üniversitelere bağlı enstitülerde lisansüstü eğitim (tezli yüksek lisans veya doktora) yapan başarılı ve maddî imkânı kısıtlı olan öğrencilere başvurmaları halinde karşılıksız veya karşılıklı burs verilebilir. Tezli yüksek lisans ve doktora için öğrencinin lisans mezuniyet genel not ortalamasının en az 4 üzerinden 3.00 veya 100 üzerinden 80 olması şarttır. Başvuruların değerlendirilmesinde akademik özgeçmiş ve lisansüstü eğitim konusunun Vakıf amaç ve faaliyetleriyle uyumlu olarak, ülkemizin evrensel, insani ve toplumsal değerleri ile bilimsel ve teknolojik gelişimine katkısı dikkate alınır.
ADAYLIK VE BAŞVURU ŞARTLARI
I. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmak, Sabıkası Olmamak
MADDE 8 Vakfın burs programından sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yararlanabilirler. Herhangi bir şekilde hakkında kamu davası açılıp, ceza almış olanlar başvuru yapamazlar.
II. Başarılı Olmak
MADDE 9 Burs talep edilen dalda ; ülke genelinde yapılan seçme sınavında, talep alanında ilk 10 bin içinde olmak, ara sınıflar için sınıf geçme kredi notu dört üzerinden üç ya da 100 üzerinden 80 seviyesinde olmak öncelikli tercih sebebidir.
III. Maddî İmkânları Yetersiz Olmak
MADDE 10 Vakıf bursuna aday olabilmek için öğrencinin maddî imkânlarının yetersiz olduğunu kabul , beyan ve iddia etmesi esastır. Bunun için her aday, ailesinin ve kendisinin mal varlığı ve gelir durumunu tam olarak belgelendirmek zorundadır.
IV. Diğer Şartlar ve Özellikler
MADDE 11 Vakıf burslarına başvuru tarihinde adayların; lisans eğitimi düzeyinde 19(ondokuz); tezli yükseklisans düzeyinde 26(yirmialtı); doktora düzeyinde 30(otuz) yaşından büyük olmamaları şarttır.
MADDE 12 Lisansüstü burslarına başvurularda, adaylardan tez danışmanları ya da dersine girmiş diğer öğretim üyelerinden talep ederek alacakları, Vakfa hitaben yazılmış bir tavsiye mektubu istenir.
BURS TAHSİS SÜRECİ
Burs Komisyonunun Oluşturulması ve Çalışmaları
MADDE 13 Komisyon,Yönetim Kurulu Başkanının başkanlığında üç kişilik bir komisyondur.Yönetim Kurulunun kendi üyeleri veya mütevelli heyet tarafından onaylanmak kaydı ile Vakıf Mütevelli Heyeti üyeleri arasından belirleyeceği iki temsilci bu komisyonda başkanın yanında yer alır. Bu komisyon zamanında gerekli iletişim bilgilerini hazırlayarak duyuruların her ortamda ve zamanında yapılmasını sağlayarak ,üniversitelerin Burs Ofisleri temsilcileri ve uygun bursiyer adayı bulunabilecek her yer ile ile yakın koordine içinde çalışır. Başvuruların yapılmasını ,kabulunü, değerlendirilmesini ve onaylanmak üzere yönetim kuruluna sunulması işlemlerini yaparlar.
Kontenjanların Tesbiti ve Duyurulması
MADDE 14 - Madde 14. Öncelik başlangıçta lisans seviyesinde olmak üzere, Bursların tamamı için yıllık kontenjan miktarı, süreleri, Vakıf Bütçesi ve Çalışma Programına uygun olarak Vakıf Yönetim Kurulu tarafından kararlaştırılır. Bu bilgiler her türlü vasıta kullanılarak kamuya duyurulabilir. Gerekli işlemlerin yapılabilmesini,başarılı ihtiyaç sahibi adaylara ulaşılabilmesini teminen ilgili Burs Birimleriyle işbirliği yapılır.
Bursun Süresi
MADDE 15 Vakıf Bursları genel ilke olarak Eylül ayında başlamak üzere yılda 10 ay süre ile verilir. Lisans eğitiminin son yılında (tıp fakülteleri haricinde lisans eğitiminde dördüncü yıl, tıp fakültelerinde altıncı yıl) mezuniyet ayı olan Haziran ayından sonra ödeme yapılmaz. Vakıf bütçe imkanlarında olağandışı bir sebeple daralma olmadığı sürece; bu yönetmelik hükümlerine göre başarısı tespit edilen ve istikrarlı bir şekilde bunu devam ettiren öğrencinin; her sene, başvurusunun alınmasına gerek olmaksızın, mezun olana kadar bursunun devam etmesi esastır. Burslar; lisans öğrencilerine yönelik olarak hazırlık sınıfları için azami bir yıl, tıp fakülteleri haricinde lisans eğitimi için azami 4 yıl, tıp fakülteleri için azami 6 yıl, lisansüstü öğrenciler için yüksek lisans programında azami 2 yıl, doktora programında azami 4 yıllık süre için verilir.
Başvuru
MADDE 16 Vakıf bursu için başvurular, örneği WEB sitemizde bulunan Öğrenci Başvuru Formu ile ONLİNE olarak yapılır. Bu Yönergenin İkinci Bölüm'ünde sıralanan adaylık şartlarını taşıyan istekli her öğrenci, Öğrenci Başvuru Formunu doldurur ve gerekli diğer belgeleri de önerilen birimlerden alıp başvuru formuna ekleyerek başvurusunu gerçekleştirir. EKlerin orjinal asılları muhafaza edilir.. ADAY OLARAK SEÇILIP MÜLAKATA ÇAĞRILAN ADAYLAR TARAFINDAN ELDEN BEREBERLERINDE GETIRILIR.Elden ya da posta yolu ile başvurular Kabul edilmez.
MADDE 17 Yapılacak başvurularda, Öğrenci Başvuru Belgesi’nin ekinde bulunması gereken belgeler şunlardır:
A.Nüfus cüzdanı arkalı ve önlü fotokopisi,
B.1 adet biometric fotoğraf, (Mülakata çağrılan adaylardan elden istenecek.)
C. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Belgede anne, baba ve kardeşlerin tamamı bulunması zorunludur, anne veya baba üzerinden alınması gerekmektedir. (e-devletten alınabilir)
Ç. Ailenin yerleşim Yeri (İkametgâh) Belgesi (e-devletten alınabilir),
D.Adli Sicil Kaydı (Sadece bursiyer adayı için e-devletten alınabilir)
E.Üniversite Kaydını yaptırdığına dair belge, (Lisans eğitimine yeni başlayan adaylar için e devletten alınabilir),
F. Öğrenci belgesi (Lisans eğitimine yeni başlayıp kayıt işlemini tamamlayan ve ara sınıf öğrencileri için e devletten alınabilir.),
G. Öğrenci Başvuru Dilekçesi, (Yönergenin Ekler bölümünde mülakata çağrılan adaylardan belge asılları ile birlikte elden istenecek.)
Ğ. Başarı Belgesi
(1) Lisans Burslarında:
- Lisans öğrenimine yeni başlayan bursiyer adayları için; adayın kazandığı üniversiteyi gösteren ÖSYM YKS Yerleştirme Sonuçları Belgesi ile Üniversiteye girişteki başarı sırasını gösteren YKS Sonuçları Belgesi,
- Lisans öğrenimi ara sınıfındaki bursiyer adayları için; adayın üniversiteye girişteki başarı sırasını gösteren YKS Sonuçları Belgesi ve tamamladığı son ders yılı veya yarıyıl itibariyle derslerinden aldığı notları, bütün derslerin genel not ortalamasını gösteren ve Üniversite tarafından onaylanmış belge,
(2) Lisansüstü Burslarda:
- Lisansüstü öğrenimine yeni başlayan adaylarda; Üniversiteye yerleştirilirken seçme sınavındaki pozisyonu (genelde o dalda kaçıncı olduğunun belgesi-), Lisans öğrenimi süresince almış olduğu dersleri, bu derslerden aldığı notları ve ağırlıklı genel not ortalamasını gösteren not belgesinin (transkript) aslı veya üniversitece onaylı fotokopisi, Tezli yüksek lisans veya doktora öğrenimine kabul edildiğini gösterir Üniversite’den alınmış belge, İlgili öğretim üyelerinden alınmış tavsiye mektubu.
- Lisansüstü öğreniminin ileri yıllarındaki adaylarda; Lisansüstü öğrenimi süresince almış olduğu dersleri, bu derslerden aldığı notları ve ağırlıklı genel not ortalamalarını gösteren not belgesinin aslı veya Üniversitece onaylı fotokopisi, varsa yayın listesi ve bu yayınlardan birer kopya ve ilgili öğretim üyelerinden alınmış tavsiye mektubu,
H. Maddi Yetersizlik Belgeleri kapsamında bursiyer adayı, ailenin birinci derece yakınlarına ait;
- Tapu kayıtları (Öğrencinin kendisi, annesi ve babası adına ayrı ayrı e-Devlet’ten, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü/Tapu Bilgileri Sorgulama ekranından taşınmaz listesi alınacak. Tapuda kayıtlı herhangi bir malın olmaması durumunda, olmadığını gösteren sayfa kişi ismi gözükecek şekilde alınacak.),
- Araç tescil kayıtları (Tapu kayıtlarındaki gibi olacak),
- Çalışan ebeveynlerin ayrı ayrı maaşlarını gösteren işyerinden onaylı bordro / bordrolar (Kamu kurumunda çalışanlar e-devletten alınacak.),
- Çalışmayan geliri olmayan ebeveynler için Sosyal Güvenlik Kurumunda kaydı olmadığına dair belge (e- devletten alınacak) (Hiç çalışmamışsa ilgili sayfaya girilip kişinin adı ve soyadı görülecek şekilde ekran görüntüsü alınacak. Eğer çalışıp işten çıkmış/çıkartılmış ise (4A/4B/4C Hizmet Dökümü ve Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi) Tüm SGK uzun vade hizmet dökümü işten çıkış nedeni de görülecek şekilde Sigortalılık Tescil Ve Hizmet Kaydı Tespiti konulu belgesi adı altında barkotlu olarak alınacak)
- Ebeveynlerin serbest meslek sahibi, esnaf veya çiftçi olması halinde vergi levhası / levhaları (https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden; ”Gelir İdaresi Başkanlığı” kurumundan “E-Vergi Levhası Sorgulama” belgesi) (Muafiyete tabi çiftçiler için muhtardan onaylı belge, Muafiyete tabi olmayan çiftçiler için Tarım Bakanlığı (e–Devletten alınabilir) veya Ziraat odasından onaylı belge alınacak.) Emekli ebeveynlerin aylıklarını aldıkları Sosyal Güvenlik Kurumundan onaylı maaşlarını gösterir belge ((e-devletten alınacak.) Emekli olmakla birlikte aktif çalışan anne, baba için onaylı maaş bordrosu da eklenecek.), Bankalarda herhangi bir para ve menkul değer kapsamında bir varlıklarının olmadığına dair beyan belgesi,(Anne, baba ve bursiyer için ayrı ayrı kendi ifadeleriyle yazılıp adı soyadı ve imza atılarak hazırlanacak.) (Mülakata çağrılan adaylardan elden istenecek.)
- Varsa kardeşlerinin öğrenim durum belgeleri, (E-devletten alınacak)
- Ailenin oturduğu ev kira ise kira kontratı ve son 3 ay içerisindeki ödeme belgesi, (Mülakata çağrılan adaylardan elden istenecek.)
- Kredi kullanıldı ise kredi kullanıldığına dair belge (İlgili bankadan),
- Anne ve baba boşanmış ise mahkeme kararı,(e devletten)
- Anne ve/veya babanın ağır hastalığı söz konusu ise Resmi Sağlık Kurulu Raporu, (Mülakata çağrılan adaylardan elden istenecek.)
- Vakıf tarafından ihtiyaç halinde istenebilecek diğer belgeler.
***Önemli Not: Bursiyer adayları yukarıda sistem üzerenden yüklenmesi istenen belgeler ile birlikte Öğrenci Başvuru Formunu (Biyometrik Fotoğraflı) eksiksiz doldurarak başvurularını sistem üzerinden gerçekleştireceklerdir.
Mülakata çağrılan adaylar için yukarıda belirtilen belgelerinASILLARINI GÖRÜŞMEYE GELİRKEN EKSİKSİZ OLARAK ELDEN GETİRMELERİ ÖNEMLİDİR.
Adayların Seçilmesi
MADDE 18 Vakıf bursiyerlerinin seçimi iki aşamada gerçekleştirilir. Vakfa sunulan öğrenci başvuru belgeleri vakıf Burs Komisyonu tarafından incelenerek değerlendirilir. Ve Yönetim kuruluna sunulmak üzere Burs Tahsis Çizelgesi Tutanağı hazırlanır.
MADDE 19 Bursların verilmesinde başarı ve maddi durum kriteri dikkate alınır. Burs Komisyonu, adayları bu kriterlere göre sıraya koyar ve ilgili tutanağı hazırlar. Burs Komisyonu tutanağında burs tahsisi için seçilen adayların adlarını soyadlarını ve başarı derecelerini sırayla gösteren burs tahsis cetveli ve her adayın Öğrenci Başvuru Belgesi ve ekleri bulunur. Burs Komisyonu, bu tutanağı ve eklerini en geç Eylül ayı sonuna kadar Yönetim Kurulu’na sunar.
Burs Tahsisi
MADDE 20 Öğrenciye bursun tahsisi Yönetim Kurulu’nca yapılır. Yönetim Kurulu başvuran adayların durumlarını Burs Komisyonu tutanaklarına dayalı olarak inceler; gerekli görürse ek bilgi ve belgeleri ister, mülakat yapar ve nihai kararı verir.
Vicdanî Yükümlülük
MADDE 21 Her Vakıf Burslusu, kendisini Vakıf ailesinin bir ferdi sayar ve Vakfın gelişmesine katkıda bulunmayı, hayata atıldıktan sonra kendisi gibi başka bir öğrenciye imkanları ölçüsünde maddi destek sağlamayı görev bilir. Bu, vicdanî bir sorumluluktur.
Bursun Ödenmesi
MADDE 22 Burs tutarı lisans, yüksek lisans ve doktora seviyelerinde farklıdır. Burs tutarlarını ve yıllık artış oranlarını Yönetim Kurulu alacağı bir kararla belirler. Vakıf, seçilen öğrencilerin aylık nakdi burslarını akademik takvimin başından geçerli olmak üzere ilgili ayın ilk 5 (beş) günü içerisinde banka hesaplarına aktarır. Burs almaya hak kazanan öğrencinin barınma gideri Vakıf adına düzenlenecek ödeme belgesine istinaden hizmeti sağlayan kişi veya kurum hesabına ödenir.
Vakfımızdan burs almaya hak kazanan bursiyer/bursiyerlerimizden eklerde ki TAAHHÜTNAME ıslak imzalı olarak alınır.
Lisans ve Lisans Üstü burs almaya hak kazanan bursiyerler alacakları burs miktarına ilave olarak barınma ile kitap ve kırtasiye giderlerini vakfımız adına faturalandırmaları durumunda ek yardım alırlar. Barınma gideri KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) nın haricinde başka yerlerde kalan bursiyerler için KYK nın belirlediği üst limit temel alınarak Vakfın Yönetim Kurulu üyelerinin belirleyeceği limit tutarında verilir.
Bursiyer/Bursiyerlerimiz yüz yüze eğitimleri devam ettiği sürece yukarıda belirtilen yardımları alabilirken okudukları bölümlerin tamamen on line eğitime döndükleri durumunda burs miktarları %50 kesintiyle verilecek yapılacak olup, barınma giderleri Vakfımızın alacağı Yönetim Kurulu Kararıyla kesilebilecektir.
Bursun Devam Koşulları ve Kesilmesi
MADDE 23 Bursun devam edebilmesi için yaz dönemi gelen transkriptlerinde, alt yıl veya yarıyıl normal eğitim-öğretim programının derslerinden başarısız dersi olmaması, AGNO’nun (okulun başlangıcından itibaren tüm yarıyıllar için hesaplanan Ağırlıklı Genel Not Ortalaması) bağıl not sistemine göre yapılan değerlendirmede, 4 üzerinden en az 3.00 100 üzerinden yapılan değerlendirmede en az 80 olup, bir üst yıl veya yarıyıla geçiş hakkı kazanması gerekmektedir. (bununla birlikte toplam ağırlıklı not ortalaması 3(üç)ten fazla olmak kaydıyla; bir yıl içinde sadece, bütünleme imkanı da olmayan bir dersten ve bir defa alttan ders taşıyabilme hakkı vakfın yönetim kurulu kararıyla verilebilecektir.)
Lisansüstü Bursları
MADDE 24 Tezli yüksek lisans ve doktora bursunun devamı için öğrencinin genel not ortalamasının bağıl not sistemine göre yapılan değerlendirmede, 4 üzerinden en az 3.00 100 üzerinden yapılan değerlendirmede en az 80 olması şarttır.
MADDE 25 VBurs tahsisinde maddi imkânları yetersiz olmak gerekli ÖN koşuldur Vakıf bursunu almaya hak kazandıktan sonra aşağıdaki hallerden birinin mevcut olduğu durumlarda öğrencinin bursu kesilir:
1-Kredi ve Yurtlar Kurumu Geri Ödemeli Öğrenci Kredisi hariç başka yerden benzeri destek bulan ve kabul eden,
2-SGK kapsamında gelir elde eden,
3-Malvarlığı veya gelir durumunda ihtiyaçlılık halini değiştirecek düzeyde artış olan,
4-Yukarıdaki maddelerde belirtilen Başarı kriterine uygun olmayan,
5-Bursun devamı süresince taksirli suçlar dışında bir suçtan dolayı paraya çevrilmiş dahi olsa bir ceza ile mahkum olan,
6-Öğrenci Disiplin Yönetmeliği ve Yurtlar Yönetmeliği uyarınca verilen ceza sonucunda Üniversite/Yurt ile ilişiği kesilen,
7-Bu Yönerge hükümlerine uymadığı sonradan tespit edilen,
8-Herhangi bir nedenle öğrenimine son veren veya kayıt donduran.
Bu durumların oluşması halinde, bursiyer en geç 15 gün içerisinde Vakfa bildirimde bulunmak zorundadır.
Öğrencinin durumu ile ilgili bilgilerin eksik/yanlış olarak verildiği, burs tahsisinin kaldırılmasını gerektiren sebebin öğrenci tarafından bilgi verilmeden Vakıf tarafından resen öğrenilmesi halinde burs kesilir ve varsa haksız ödeme Vakıfça ilgiliden yasal faiziyle talep edilebilir.
Uluslararası Değişim Programlarına üniversitelerinin onayı ile katılan öğrencinin bursu, Yönetim Kurulu Kararı ile bir yıla kadar uzatılabilir ve bu dönemde de bursu ödenmeye devam edebilir.
Eğitim Süresince ve Sonrasındaki Etkinlikler
MADDE 26 Vakıf Bursluları, eğitimleri süresi içinde ve sonrasında Vakıfca düzenlenecek burs ve ödül dağıtım törenlerine ve sosyal, kültürel ve bilimsel etkinliklere katılmayı görev bilirler.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
ÖDÜLLER
MADDE 27 Ödüllerin amacı,çok çalışmayı teşvik etmek, üstün başarılı olmayı özendirmek, ve çalışkan, başarılı insanları, ödüllendirmek yoluyla ,genel olarak topluma tanıtmak ve örnek göstermektir.
GÜLER VE ATİLA ERKUT EĞİTİM DESTEK VAKFI Yükseköğrenim Üstün Başarı Ödülü
MADDE 28 Yıl sonu genel başarı ortalaması bağıl not sistemine göre yapılan değerlendirmede 4.00 üzerinden yapılan değerlendirmede en az 3.50, 100 üzerinden yapılan değerlendirmede en az 90 olan burslu, bir aylık ek burs ile ödüllendirilir. (Aynı şartlarla mezun olan son sınıf öğrencileri de bu ödülden yararlandırılır.)
GÜLER VE ATİLA ERKUT EĞİTİM DESTEK VAKFI Tezli Yükseklisans Onur Ödülü
MADDE 29 Tezli yükseklisans öğrenimini bitirme genel not ortalaması en az , 3.50/4.00 veya 90/100 olan Vakıf burslusu, bir aylık ek burs tutarı ile ödüllendirilir.
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
DİĞER HÜKÜMLER
Malî Hükümler
MADDE 30 Verilecek her türlü burs ve ödüllerin sayısı ve para olarak miktarı, Vakıf Yönetim Kurulu tarafından bütçede bu iş için ayrılan ödenek gözönüne alınarak tespit edilir. Yönetim Kurulu, bu iş için gerektiğinde Bütçenin diğer kalemlerinden aktarma yapabilir.
İdarî Hükümler
MADDE 31 Bu Yönetmelik, Vakıf Mütevellî Heyetince kabul edildiği tarihte yürürlüğe girer.
MADDE 32 Bu Yönetmelik hükümlerini, Yönetim Kurulu yürütür.
YÖNERGE GÜNCELLENME TARİHİ: 28.04.2022
Editör: Abdullatif Altunkaynak