akademi
diorex
Turkcella
ARTUKBEY

Faruk Düz, belediyenin kültür, turizm ve sosyal işler daire başkanlığına atandı

Mardin Büyükşehir belediyesi kültür turizm ve sosyal işler daire başkanlığına Faruk Düz atandı.

  • 29.09.2024 17:08
Faruk Düz, belediyenin kültür, turizm ve sosyal işler daire başkanlığına atandı

Ulusal ve Uluslararası ödüllü karikatürist ve eğitimci Faruk Düz, Mardin kültür turizm ve sosyal işler daire başkanı oldu.

Mardin'de Son dönemlerde en çok merak edilen kültür turizm ve sosyal işler daire başkanlığı görevine kimin getirileceği konusu olmuştu. Dillerin ve dinlerin kenti olan, tarihi dokusu ve kültürüyle çok zengin olan medeniyetlerin beşiği kadim şehir Mardin kültür turizm ve sosyal işler daire başkanlığı görevine karikatürist ve eğitimci Faruk Düz getirildi.


Faruk Düz kimdir?

Aslen Mardinli olan Faruk Düz, Batman'da doğdu.  İlk, orta ve lise eğitimini Diyarbakır'da gördü. Van yüzüncü yıl üniversitesi resim öğretmenliğini bölümünden mezun olan Düz, farklı zamanlarda farklı kurumlarında ve çeşitli sanat merkezlerinde resim müzik ve halk dansları eğitmenliğini yaptı. 
Öğretmen olarak atandığı İstanbulda, bir çok kişisel ve öğrencileriyle karma sergiler açarak, gençlerin ufkunu ve Vizyonunu genişleten bir çok etkinliğe imza attı.

Uzman öğretmenlik unvanını alan düz, eğitim öğretim hayatında üstün başarı belgesine de sahip. Bir çok öğrencisinin üniversitelerde sanat bölümlerine yerleşmesini sağlayan Faruk Düz, Ulusal ve Uluslararası karikatür yarışmalarında ödüllere de layık görüldü, Dünyanın birçok önemli ülkelerinde müze ve kültür sanat dergilerinde,sergilerde, sosyal medya hesaplarında ve karikatür albümlerinde eserleri yayınlandı.
Hayatını eğitim-öğretime ve Sanata adayan sanatçı, eğitimcilik sürecinde Atatürk üniversitesi radyo ve televizyon bölümünü bitirip, İstanbul Aydın üniversitesi görsel sanatlar bölümünde yüksek lisans tez aşamasındadır. Şu anda yerel yönetimler bölümünü okumaktadır.

Editör: Erkan Akın

Yorum Yaz