diorex
ARTUKBEY

CHP'den Mardinli Bakan hakkında soru önergesi!

CHP'nin TBMM'ye taşıdığı ve Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'a yönelik soru önergesi büyük ses getirdi. İddiaya göre Bakan Işıkhan'ın üniversiteden arkadaşı olan Hüseyin Arabasüren'in damadı Batuhan Gül, Çalışma Ataşesi olarak tayin edildi. Kayınpederinin şirketinde aşçı olan Gül'ün Almanca bilmediği ancak Düsseldorf'taki Türkiye Başkonsolosluğu'nda görev yapacağı 4 yıl boyunca ayda 7200 euro (273.000 TL) maaş alacağı öne sürüldü.

  • 07.10.2024 12:50
CHP'den Mardinli Bakan hakkında soru önergesi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer'in Meclis'e taşıdığı ve Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'a yönelik olarak sunulan soru önergesinde yer alan iddia gündem yarattı.

ÇALIŞMA ATAŞESİ OLARAK ATADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın Hacettepe Üniversitesi'nden sınıf arkadaşı olan Hüseyin Arabasüren'in damadı Seyfettin Batuhan Gül, Almanya Düsseldorf'taki Türkiye Başkonsolosluğu'na 'Çalışma Ataşesi' olarak atandığı öne sürüldü.

Hüseyin Arabasüren.

Hüseyin Arabasüren.

4 YIL BOYUNCA 270 BİN TL MAAŞ ALACAK

Memur olmadığı ve Almanca bilmediği ifade edilen Gül'ün 4 yıl boyunca bu görevi yürüteceği ve aylık 7 bin 200 euro (270.000 TL) maaş alacağı ifade ediliyor.

Seyfettin Batuhan Gül.

 

Seyfettin Batuhan Gül.

EN YÜKSEK MAAŞI ALACAK

6 Eylül 2024 tarihli kararname ile yapıldığı öğrenilen atamaya göre "aşçı" ve "büro elemanı" olarak çalışan Seyfettin Batuhan Gül'ün açıktan atama ile Çalışma Ataşesi olduğu ve birinci derecenin birinci kademesiyle ataması yapılan Gül'ün en yüksek maaşı alacağı öğrenildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer.

"BU GÖREVE NEDEN VE NASIL UYGUN GÖRÜLMÜŞTÜR?"

Sözcü gazetesinden Veli Toprak'ın haberine göre CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer'in atama iddiasıyla ilgili olarak TBMM'ye verdiği soru önergesinde şu ifadeler yer aldı; "Gül'ün atanma sürecinde hangi kriterler ve değerlendirmeler dikkate alınmıştır? Gül'ün Almanca bilmediği ve devlet memuru olmadığı iddiaları doğru mudur? Eğer doğruysa, bu göreve neden ve nasıl uygun görülmüştür?

Akrabalık ilişkilerinin ve yakın kişisel bağların bürokratik atamalarda etkili olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu atamanın, söz konusu kişinin (Hüseyin Arabasüren) sizinle olan kişisel bağları göz önüne alındığında, etik ve liyakat standartları açısından nasıl bir değerlendirme yapıyorsunuz."

Editör: Aslan Alpergin

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
07.10.2024 / 19:19

Mesleğini küçümsemiyorum ancak, bir aşçının devlet memurluğu geçmişi olmadan kpss ya da mülakat olmadan çalışma ateşesi olarak nasıl atanıyor anlamadım. Bu atama katil İsrail'in Gazze'ye yaptığı zulüm kadar acı bir olaydır

Image
Ziyaretçi
07.10.2024 / 14:28

Devlete 36 yılını vermiş 1/4 Emekli olmuş bir Emekli Memurun 1 yıllık maaşı kadarda 1 Ayda alıyorsa böyle şahışlar ,bunun neresinde Adalet ,bunun neresinde Hak,bunun neresinde vicdan soruyorum tüm kamuoyuna

Image
Ziyaretçi
07.10.2024 / 13:51

DÜZELMEZ BU TOPLUM BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİDER...EŞ ŞEHLİ DİYORLAR MARDİNE ..

Image
Ziyaretçi
07.10.2024 / 13:34

Olan yollarıda Belediyeniz sağolsun yok etti tamamen. :)

Image
Ziyaretçi
07.10.2024 / 13:24

Bir bakanımız var ama bir çevre yolumuz yok malesef ülkenin hali ortada male mine ele merdin daha neler var neler 😃

Yorum Yaz