diorex
fair play

Başkan Dal, Muhtar: Halk ile devlet arasındaki köprüdür!

Mardin Muhtarlar İl Federasyonu Başkanı Isa Dal ile Tarihi Artuklu Muhtarlar Derneği Başkanı İzzettin Ülger Muhtarlar Günü vesilesiyle Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü'yü ziyaret etti.

  • 17.10.2024 10:20
Başkan Dal, Muhtar: Halk ile devlet arasındaki köprüdür!

Mardin Muhtarlar İl Federasyonu Başkanı Isa Dal ile  Tarihi Artuklu Muhtarlar Derneği Başkanı İzzettin Ülger, her yıl 19 Ekim tarihinde kutlanan Muhtarlar Günü vesilesiyle Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü ile Mardin Life Gazetesi Haber merkezini ziyaret etti.

19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle düşüncelerini Mardin Life Gazetesi aracılığıyla paylaşan Mardin Muhtarlar İl Federasyonu Başkanı İsa Dal, Muhtarların, seçildikleri köy ile mahallelerin ilk yöneticisi, halkla devlet arasında köprü vazifesi gören önemli birer temsilci olduklarını kaydetti.

Mardin Muhtarlar İl Federasyonu Başkanı İsa Dal, federasyon olarak muhtarlar arasındaki sosyal dayanışmayı arttırmaya yönelik çalışmalarda bulunduklarını kaydetti.

Muhtarlık müessesinin önemli bir müessese olduğuna işaret eden Başkan İsa Dal, “Muhtarlık müessesesi tarihi 1829 yılına dayanan, İkinci Mahmut döneminde kurulmuş olan bir müessesedir. Köklü bir müessesedir. O günden bugüne kadar muhtarlık müessesesi devam etmektedir. 9 yıl önce Cumhurbaşkanımızın isteği doğrultusunda kutlanmaya başlayan muhtarlar günü, bir kutlama günü olmakla birlikte muhtarlık müessesesinin etki ve önemine dikkat çekilmesi açısından da oldukça önemlidir. Dolayısıyla; Muhtarlar günü önemli bir gündür. Muhtarlar, toplumun sarsılmaz temel taşlarının başında gelir, halkla devlet arasında bir köprü vazifesi görür. Muhtarlık, müessesesi aynı zamanda hem devlete hem de millete hizmet eden bir kurumdur. Mahalle yada köylerimizdeki sorunların çözümünde muhtarın rolü ve  önemi oldukça büyüktür. Muhtar mahalle ya da köyündeki ilgili vali, belediye başkanı ya da kuruma ilettiğinde şahsı adına değil, oylarını alarak seçildiği ahalilerinin adına dile getirmiş olur.” diye konuştu.

Tarihi Artuklu Muhtarlar Derneği Başkanı İzzettin Ülger ise "Mahalle sakinleri her türlü sıkıntı ve sorunlarını bize getirmektedirler. Bizde işin çözümü noktasında elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Sorunların çözümü için kurumlarımızın kapılarını aşındırıyoruz. Biz sadece mahalle muhtarı değil, aynı zamanda akla gelebilecek bütün kurumların birim amiri gibi bir pozisyon almak durumunda kalabiliyoruz. Vatandaşlarımızın bize yükledikleri misyonun sorumluluğunun farkındayız. Bizler de sorunları elimizden geldiğince çözmeye çalışıyoruz.”dedi.

Editör: Furkan Üründü

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
17.10.2024 / 20:18

Allah muhtarlarımız dan razı olsun onlar olmazsa mahallelerimiz yol gecen hanı olcak ...isa Dal çok değerli bir muhtarımız🇹🇷🤲

Image
Ziyaretçi
17.10.2024 / 19:27

İsa dal çok değerli bir muhtarımız Muhtarlarımız olmassa mahallelerimiz yol gecen hanı olcak

Image
Ziyaretçi
17.10.2024 / 13:39

isa dal halk ile devlet arasındaki ajandır

Yorum Yaz