dedas
Turkcella

Bakan Uraloğlu'ndan Instagram açıklaması

Bakan Uraloğlu, "Instagram yetkilileriyle iki toplantı yapıldı, hassasiyetlerimizi ilettik. Ciddi aşama kaydedildi, gerekler yerine gelince engel kalkacak" dedi.

  • 06.08.2024 13:38
Bakan Uraloğlu'ndan Instagram açıklaması

Dünyanın en fazla kullanılan sosyal medya platformu olan Instagram, Türkiye'de 4 gündür erişime kapalı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) aldığı karar sonrası Instagram'ın yeniden ne zaman erişime açılacağı da merak ediliyor.

Duruma dair gelişmeler hakkında sık sık bilgilendirme yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, aşama kaydedildiğini söyledi.

Sürecin çok uzamayacağını da belirten Uraloğlu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"BİZ TOPLUMSAL HASSASİYETİMİZİ ÖN PLANA ÇIKARIYORUZ"

Karşı tarafla ilgili hassasiyetlerimiz net bir şekilde anlattık. Burada şunu asla kaçırmamamız lazım. Çok net olarak bir şirket düşünün dünyada sosyal platform olduğunu düşünün onun kendi kuralları kadar en az onun kadar bizim ülkemizin kanunları ve kuralları var.

Şirketimizin kuralları diyorlar, siz bu ülkede faaliyet gösteriyorsunuz bu ülkenin kanunları kuralları yok mu? Siz de bunlara uymak zorundasınız. Orada vahşice katledilmiş olan Hamas lideri ile yapılan taziyelere tahammül edilmiyor. Biz burada kanunlarımızı, toplumsal hassasiyetlerimizi ön plana çıkarıyoruz, onları sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz.

"İKİ TANE GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI YAPILDI"

Ciddi bir aşama kaydettiğimizi söyleyebilirim. Çok uzamadan bizim hassasiyetlerimizi dikkate alacaklar. Biz de vatandaşlarımızın bize ilettikleri mağduriyetler noktasında gereken hassasiyeti gösteriyoruz. Toplumumuzda gösterdiğimiz refleksin çok ciddi karşılığı olduğunu bilmenizi isterim. Anlık, dakikalık takip ediyorum diyebilirim. İstediğimiz gerekler yerine getirildiği taktirde engeli kaldıracağız.

"BİR ÖZÜR BEYANLARI BİLE YOK"

İki tane geniş katılımlı toplantı yapıldı. Dar anlamda anlık olarak haberleşiyoruz. Bir toplantıya gerek kalmamasını umuyoruz. Sizin taleplerinizi karşıladık dedikleri anda biz de erişimi sağlamış olacağız. Burada Malezya Başbakanı ve Devlet Başbakanı'nın erişimini bunlar engelledi, şimdi özür dilediler.

Bir özür beyanları bile hala yok. Biz de kendi değerlerimizi kanunlarımızı koruyacağız. Gereğini yapacağız, yasakçı bir yaklaşım içerisinde değiliz. Yasaklı yaklaşım Instagram ve benzeri platformlardır.

NE ZAMAN AÇILACAK?

Tamamen bize geri dönüşlerini bekliyoruz. Geri döndükleri an buradan ayrıldık, dakikalar içerisinde bize geri döndüler ‘evet bunlarda sıkıntı yok dediklerinde’ açılmış olacak.

"ÜLKEMİZİN HASSASİYETLERİNİ DİKKATE ALACAKSINIZ"

En önemli gerekçemiz katalog suçlarla ilgili yaptığımız uyarıları dikkate almamış olmaları. Bu platform Hamas terör örgütüdür diyor. YPG, onu terör örgütü olarak kabul etmiyor. Bizim ülkemizde hizmet ediyorsanız bizim ülkemizin hassasiyetlerini dikkate alacaksınız.

KATALOG SUÇLAR HANGİLERİ?

Aşağıda yer alan suçlarla ilgili gerekli aksiyonların alınması halinde ise Instagram yeniden erişime açılacak.

Katalog suçlar arasında ise şunlar yer alıyor;

* İntihara Yönlendirme

* Çocukların Cinsel İstismarı

* Uyuşturucu/Uyarıcı Madde Kullanılmasını Kolaylaştırma

* Sağlık için Tehlikeli Madde Temini

* Müstehcenlik

* Fuhuş

* Kumar Oynanması için Yer ve İmkân Sağlama

* Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar

* Yasa dışı Bahis

Editör: Beşir Şavur

Yorum Yaz