akademi
diorex
Turkcella
ARTUKBEY

Artuklu Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Artuklu Belediyesi ve HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzalanan protokole göre personellerin çalışma şartları baz alınarak 3 kademeye ayrılarak %34, %60 ve %85 oranlarında zam yapıldı.

  • 28.09.2024 22:44
Artuklu Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Ali Amak, Meclis Üyeleri, Personel A.Ş Yönetimi ve Hak İş Mardin Şube Başkanı Aziz Adıbelli, Artuklu Belediyesi Garajında şirkete bağlı çalışan Personeller ile bir araya gelerek yapılan protokol hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Eş Başkan Amak, Programda personellere de söz vererek onların sorun ve taleplerini dinledi. Amak, Göreve geldikleri günden beri personellerin çalışma ortamlarında maddi ve manevi anlamda iyileştirmek için çalışma içerisinde olduklarını ifade etti.

Burada bir konuşma yapan Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Ali Amak, şunları söyledi;

“Bizler bugüne kadar hep işçi arkadaşlarımızın yanında durduk. Çalışma ortamı ve şartlarında olabildiğince iyileştirmeler yapmaya çalıştık. Bundan sonra da personellerimiz için elimizden gelen tüm imkanlarımızı kullanmaya devam edeceğiz. 2024 yılının Ocak ayında önceki yönetim tarafından personellere geçici bir süreliğine seyyanen zam yapılmıştı. Yapılan seyyanen zam, geçtiğimiz aydan itibaren geçerliliği kalmamıştı. Ancak bizler, personellerimizin yaşadığı bu maddi kaybı telafi etmek adına geçtiğimiz ay geçerliliği olmamasına rağmen seyyanen zamları, önümüzdeki hafta içerisinde çok değerli mesai arkadaşlarımızın hesaplarına yatıracağız. Sendika ile birlikte yapılan yeni protokolde personellerin çalışma şartları baz alınarak 3 ayrı gruplar halinde maaşlar ayrıldı. Yaptığımız yeni uygulama ile artık personellerimizi daha özverili bir şekilde çalışmaya teşvik edecektir. Mevcut olarak 19 Bin 181,01 TL maaş alan personeller bundan sonra yapılan protokole göre en düşük maaş 3. Gup kademe için 25 Bin 769,81 TL, 2. Grup kademe için 30 Bin 807,82 TL ve 1. Grup kademede için 35 Bin 603,55 TL olarak alacak. Buna göre, %34, %60 ve %85 oranlarında zam yapıldı. Mesai arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Bu kadim kentimizi hep birlikte daha iyi günlere taşımak için yoğun çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Hak İş Mardin Şube Başkanı Aziz Adıbelli de, Yapılan Toplu İş Sözleşmesi Protokolü için personeller adına Artuklu Belediyesi Eş Başkanlarına ve Yönetimine teşekkürlerini ifade etti.

Image description

Image description

Image description

BELEDİYE BÜLTENİ

Editör: Beşir Şavur

Yorumlar

Image
Ali
29.09.2024 / 15:21

Maaşa zamda aldınız artık şu yollara bir el atarsınız inşaallah. Türkiyenin gelmiş geçmiş en yaşanmaz büyükşehirine çevirdiniz mardini. Büyükşehirdemi yaşıyoruz yoksa mezradami belli değil, hoş mezra yolları bile Artuklu yollarından daha güzel durumda

Image
Ziyaretçi
29.09.2024 / 14:09

Aldıkları haram cogunun 4 saat calısıp eve gelen adamlara ek iş yapanlara 35 fazla ne işçi alınıyor ne hizmet var eryeri pislik içinde nece köy öyle bir bok iş yapılmıyo yazık bu milllet hizmet istiyo ne AKP ne dem 5 para etmiyor ya Ahmet Türk ü örnek alın az.

Image
Ziyaretçi
29.09.2024 / 09:00

HERHALDE BU GÜNE KADAR GELMİŞ -GEÇMİŞ EN RÜKÜŞ BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ALİ AMAKTIR. VİZYONSUZ HERİF.....

Image
Ziyaretçi
28.09.2024 / 23:05

hizmet istersin para yok derler, maaşa geldi mi bol kepçe giderler. bu işçilere 100.000'de versen az derler. zam yapacağınıza işçi alın hizmet verin, çalıştığınız görülsün, mahallelere temizlikçi gelmiyor işçimiz yok diyorlar, asfalt istiyorsun bütçemiz yok diyorlar, atm personelleri var diyorsunuz çıkarmıyorsunuz, üstüne maaşına zam yapıyorsunuz, millet bunu da yazıyor.

Yorum Yaz