diorex
ARTUKBEY

Ankara Üniversitesi öğrencileri Aksa Tufanı'na destek açıklaması yaptı

İşgalci siyonistlerin zulmüne karşı direnen Filistinlilere dua ve destek amacıyla Ankara Üniversitesi öğrencileri, bir araya gelip basın açıklaması yaptı.

  • 07.10.2024 19:26
Ankara Üniversitesi öğrencileri Aksa Tufanı'na destek açıklaması yaptı

Ankara Üniversitesi öğrencileri, Filistin'deki zulmü bir kez daha kınadı. Aksa Tufanı'nın birinci yıl dönümünde düzenlenen basın açıklamasında, uluslararası topluma çağrıda bulunuldu.

Aksa Tufanı operasyonunun birinci yıl dönümü münasebetiyle bir araya gelen Ankara Üniversitesi öğrenci toplulukları, Gazze'deki direnişe desteklerini haykırmak üzere basın açıklaması yaptı.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampusu önünde toplanan öğrencilerin programı, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından öğrenciler adına basın açıklamasını öğrencilerden Mehmet Ünalan okudu.

İbrahim Süresinin "Sakın, Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah, onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor." mealindeki ayeti kerimelerini okuyarak basın açıklamasını başlayan Ünalan, "Bugün burada, Ankara Üniversitesi öğrencilerinin, katil israilin, Filistin'de gerçekleştirmekte olduğu soykırımın, karşısında olduğunu duyurmak ve Ankara Üniversitesi öğrencilerinin, Filistinli kardeşlerinin yanında olduğunu bildirmek için toplanmış bulunuyoruz." şeklinde belirtti.

"Bu harekâtın hikâyesi, asla ama asla 7 Ekim'de başlamış değildir"

Ünalan, "Bir yıl önce bugün, 7 Ekim'de, Filistinlilerin yılmaz direniş iradesinin çelikleşmiş ifadesi olan, Aksa Tufanı harekâtı, mücahitlerin, işgalci israil askeri unsurlarını hedef alan bir dizi saldırısıyla başladı. Bu harekâtın hikâyesi, asla ama asla 7 Ekim'de başlamış değildir. Aksine, bu harekâtı mücahitler için zorunlu kılan zulümler zinciri yüz yılı aşkındır Filistin halkını boğmakta ve Siyonistlerin çıkarları için, masumların sırtına durmadan inip durmaktadır. Kimi yetim kimi öksüz büyüyen mücahitler, Filistin halkının kurtuluşunun, Siyonist terör aygıtının silahlı unsurlarına indirilecek kararlı darbelerle geleceğini çok iyi bilmektedirler. Bu bilinç ile başlatılan bu şerefli harekât, bir yıldır dünyanın dört bir yanındaki vicdanlara ulaşmakta ve bütün dünya halklarını Siyonist zulmün gerçekliğine uyandırmaktadır." dedi.

"Kahraman Gazze halkının şehit sayısı 40 bini aşmıştır"

Açıklamasının devamında Ünalan, şunları aktardı: "Düşman askerini hedef alan mücahitlerin aksine siyonist terör aygıtı bir savaş değil soykırım sürdürmekteki kararlılığını, bu bir yıllık süreçte tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Geçtiğimiz haftalardaki hedef gözetmeyen siyonist bombardımanlarıyla birlikte, kahraman Gazze halkının şehit sayısı kırk bini aşmıştır. Bu şehitlerin büyük çoğunluğunu, katil israilin hedef gözetmeyen bombalarının, nişancılarının ve eli silahlı eşkıyalarının katlettiği kadınlar ve çocuklar oluşturmaktadır. Allah’a şükür ki şehitlerimizin kanı boşa akmamış, tüm dünyada meclislerde, kampüslerde, sokakta ve vicdanlarda anti-Siyonist mücadelenin ateşini harlamıştır."

"Aksa Tufanı göstermektedir ki, vicdanlı insanların aldığı aksiyonlar kesinlikle boşuna değildir"

Açıklamasında boykotun önemine vurgu yapan Ünalan, "Operasyonun başlangıcından bu yana, tüm dünya üniversitelerinde yürüyüşler düzenlenmiş, çeşitli meclislerde siyonizme karşı kararlar alınmış, pazarda ve marketlerde siyonist sermaye boykot edilerek zarara uğratılmıştır. Aksa Tufanı ve sonrasında yaşananlar göstermektedir ki, vicdanlı insanların aldığı aksiyonlar kesinlikle boşuna değildir. Bugün Türkiye'mizdeki siyonist sermaye ile işbirliği içindeki markalar, yerliliklerini kanıtlamak zorunda hissetmekte, ispanya ve İrlanda meclisleri Filistin'in bağımsızlığını tanımakta ve tüm dünyadaki öğrenci toplulukları, düzenli aralıklarla eylemler ve gösteriler düzenlemektedir. Bunların hepsi 7 Ekim'de başlayan samimi mücahedenin meyveleridir. Ve bu örnekler gibi onlarca örnek bizlere göstermektedir ki; öğrenci, esnaf, akademisyen, işçi, kadın, erkek ve çocukların çabaları asla boşuna değildir. Boykot asla boşuna değildir. Medyada ve meydanda verilen mücadele asla boşuna değildir. Yapılan yürüyüşler asla boşuna değildir." ifadelerine yer verdi.

"Filistin'in örnekliğinde diğer mazlumlar da yakında kıyama kalkacaktır"

Son olarak Ünalan, "Bizler Filistin'de yaşananların Doğu Türkistan'dan ve diğer mazlum coğrafyalardan farklı olmadığını çok iyi biliyoruz. Bizler biliyoruz ki Filistin'in örnekliğinde diğer mazlumlar da yakında kıyama kalkacak ve onlar da tıpkı Aksa Tufanı gibi kendi diriliş destanlarını dünyaya sergileyeceklerdir. Bizler, tarihin ve bilhassa şehitlerin, üstümüze yüklediği sorumluluğun farkında olan gençler olarak, bugün ve her gün, Filistin'de Türkistan'da ve dünyanın her köşesinde mazlum kanı durana kadar kıyamda olacağımızı duyuruyoruz. Bizler, bugün meydanlarda bizimle birlikte bulunan ve bulunamayan kadın çocuk ve erkek şehit ve gazilerin sesiyle meydanları inleteceğimizin sözünü veriyoruz. Bizler öğrendiklerimizin yalnız okulda değil aynı zamanda tüm dünyada; mahkemelerde, çarşı-pazarlarda, meclislerde ve bunun gibi meydanlarda sınav edildiğinin bilincinde olan gençleriz. Ve bizler bugün burada öğrenciler olarak gözlerimizin önünde süren soykırıma karşı kıyama durmaktan şeref duyan gençleriz!" diyerek açıklamasına son verdi.

Açıklamanın ardından yapılan dua ile program nihayete erdi.

İLKHA

Yorum Yaz