dedas
Turkcella

Amak: Daha konforlu bir Artuklu için çalışıyoruz!

Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Ali Amak, Artuklu'nun daha yaşanılabilir, daha konforlu bir yaşam alanı haline gelebilmesi için çalıştıklarını söyledi.

  • 26.07.2024 16:00
Amak: Daha konforlu bir Artuklu için çalışıyoruz!

Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Ali Amak, Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü, Mardin Life Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nezir Güneş, cemiyete üye gazetecilerle 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle ziyarette bulundu.

Kıt imkanlarla Artuklu halkına yapılabilecek en iyi hizmeti ulaştırmanın gayreti içerisinde olduklarını kaydeden Başkan Mehmet Ali Amak, Yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Gazetecilerin yaşadıkları şehrin bütün sorunlarına vakıf, iyi gözlem yapabilen, yanlışa yanlış diyebilecek cesarette, yapılan doğru işleri de taktir edebilecek halk adına özgür gözlemciler olduklarını kaydeden Başkan Amak, gazetecilerin şehirle ilgili yapılabilecek çalışmalarda eleştiri haklarını sonuna kadar kullabileceklerini söyledi. 

PARKLARIMIZI KAMERAYLA TAKİP EDECEĞİZ!

Artuklu'da vatandaşların ihtiyacına cevap verebilecek belediyecilik hizmetlerin başlıca görevlerini sorunsuz bir şekilde yapmaya çalıştıklarını kaydeden Başkan Amak, "Yaz sıcaklarında vatandaşların serinlemek için özellikle geceleri zaman geçirmeye çalıştıkları parklar ve sosyal donatı alanlarını mümküm olabildiği kadar temiz tutmaya, yaz sıcağına kurumaya yüz tutan çimenlik alanları ve ağaçları sulamaya, parkların aydınlatmalarını arttırmaya çalışıyoruz. Artuklumuza yeni parklar yeni yaşam alanlar kazandırmanın gayreti içerisindeyiz. Yeni park çalışmalarımız 13 Mart Mahalleleri ile Nur Mahallerinde sürüyor. Bununla birlikte yeni bir proje ile parklarımızın 24 saat kesintisiz izlenebilmeleri için güvenlik kameraları yerleştirmeyi planlıyoruz. Böylelikle bu çalışmayla hem parklarımız hem daha güvenli hem de çok daha temiz olmasını sağlamış olacağız. "dedi.

SU İSALE HATTI DÖŞEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

MARSU tarafından yeni isale hattı çalışmaları nedeniyle kazılan sokaklarla ilgili duyulan rahatsızlık üzerine konuşan Başkan Mehmet Ali Amak, "Marsu Genel Müdürlüğü tarafından ilçemizde yürütülen ve tamamlandığında şehrimizin onlarca yıldır devam eden su sorununu, sorun olmaktan kaldıracak olan Su isale hattı çalışmaları hummalı bir şekilde sürüyor. Gönül isterdi ki önceki yönetimler üst yapı döşeme çalışmaları yapılmadan proje hayata geçirilmiş olsaydı. Böyle olsaydı şayet daha az maliyetle daha konforlu yollar ve su sorunu olmayan bir ilçede yaşamış olacaktık. Çalışmalar sürüyor. Su sorununu kökten çözecek olan yeni isale hattı çok daha kapsamlı ve ilçemizin bugünkü ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilecek cinstendir. Söz konusu hat çalışmalar nedeniyle cadde ve sokaklarımızda kazı çalışmaları devam ettiği için yaz aylarında ilgili mahallelerde şikayetlerin olması doğaldır. Kış olsa çamurdan geçilmez olurdu. Şuan en uygun zamandayız. Halkımız şikayetinde haklı ancak yapabilecek bişey yok. En az azgari hasar ve hafriyatla çalışmalar devam ediyor. Bu konuda biraz daha anlayış ve sabır bekliyoruz." diye konuştu.

Semt pazarlarıyla ilgili düzenleme çalışmalarını halkın talepleri doğrultusunda düzenleyeceklerini kaydeden Başkan Amak, Pazartesi pazarının eğitim kurumlarına yakın olmasından kaynaklı gelen şikayetlerin olduğunu, pazar güzergahındaki yol çalışmalarımızın tamamlanmasıyla birlikte söz konusu pazarın eğitim kurumlarını olumsuz etkilenmesinin önüne geçileceğini söyledi.

Editör: Gülten Akgül

Yorum Yaz