dedas
Turkcella

Acılı Annelerin Feryadı

Kaza, 14 Temmuz’da Yenişehir Mahallesi Vali Ozan Caddesinde meydana geldi. Cadde üzerindeki yaya geçidinde, karşıdan karşıya geçmek isteyenlere Nurullah Çiçek’in kullandığı 34 JZ 0089 plakalı araç çarptı.

  • 23.07.2024 11:22
Acılı Annelerin Feryadı

Makas atarak 2 çocuğun ölümüne neden oldu, 22,5 yıla kadar hapsi istendi!
Mardin’in Artuklu ilçesinde aracıyla 2 çocuğun ölümüne sebep olan sürücüye tepki gösteren acılı anneler makas atan sürücüye en ağır cezanın verilmesini istedi.

Sosyal medya platformlarında hız ve makas atma videoları çekerek fenomen olmak isteyen sürücü N. Ç., hakkında "Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 22 buçuk yıla kadar hapis istendi.
Kaza, 14 Temmuz’da Yenişehir Mahallesi Vali Ozan Caddesinde meydana geldi.
Cadde üzerindeki yaya geçidinde, karşıdan karşıya geçmek isteyenlere Nurullah Çiçek’in kullandığı 34 JZ 0089 plakalı araç çarptı.
Kameralara da yansıyan görüntülere göre önündeki araçlara makas atma yöntemi ile sollama yaparak geçen Çiçek’in kontrolünü yitirdiği otomobil yayalara çarptı. Kazada 10 yaşındaki Orhan Kemal Duva ve 11 yaşındaki İbrahim Halil Bumanhan hayatını kaybetti.

Bizim yüreğimiz yandı başkasının yanmasın


Kazada hayatını kaybeden İbrahim Halil Bumanhan’ın annesi Esra Bumanhan, "İki evladımız, suçsuz sebepsiz bir serseriye kurban gittiler. Bu gibi kazaların tekrarlanmaması için mahkemenin en ağır cezayı vermesini istiyorum. Bizim yüreğimiz yandı başkasının yüreği yanmasın diye bu tür insanlara haddinin bildirilmesini istiyorum.”dedi.

Fenomenlik uğruna iki can gitti
Orhan Kemal’ın annesi Büşra Duva da “Oğlumla arkadaşı yaya geçidinden geçmeye çalışırken adım atar atmaz bir araç makas atarak çok hızlı bir şekilde çocuklarımıza çarptı. Çarpan katil tiktokta hız ve makas videoları paylaşan fenomenlik uğruna iki çocuğumuzun hayatına mal oldu.”diye konuştu.

Sürücü tutuklandı

Kaza sonrası sürücü Çiçek, yakalanıp, gözaltına alındı. Çiçek, sorgusunda, önündeki bir aracı sollarken direksiyon hakimiyetini kaybettiğini söyledi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Çiçek tutuklandı. Çiçek'ın ifadesinde, "Böyle bir kazaya sebep olduğum için pişmanım" dedi.

Tam kusurlu bulundu

Tüm kusur ticari araç sürücüsünde
Kazayla ilgili çıkan tespit tutanağında ise tüm kusurun araç sürücüsü Nurullah Çiçek’de olduğu kaydedildi.
Tutanakta şu ifadelere yer verildi:
"Bu kazanın oluşumunda 34 JZ 0089 plakalı araç sürücüsü Nurullah Çiçek’in 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nda yer alan 46/2C maddesini içeren aksine bir işaret bulunmadıkça trafiği aksatacak veya tehlikeye düşürecek şekilde şerit değiştirmek maddesini ve yaya geçidi olan yerlerde geçiş üstünlüğünün yayalarda olduğu ve hız limitinin 50 km/s üzerinde olduğu kanaatine kaza yeri incelemesi, beyanlar ve kamera kayıtları neticesinde varılmıştır."
Ayrıca yapılan kontrolde, Çiçek’in alkolsüz olduğunun tespitine de tutanakta yer verildi.

22,5 yıla kadar ceza istendi

Hakim karşısına çıkan Çiçek için 'bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan toplam 22,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Editör: Mahsun Fidan

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
24.07.2024 / 08:54

Kaza değil bile bile cinayet

Image
Ziyaretçi
23.07.2024 / 21:55

BU KATİLİ YARGILAYACAK SAYIN HAKİMLER VE SAVCILAR BU VEFAT EDEN ÇOÇUKLARIN AİLESİYLE EMPATİ KURSUN YANİ ONLARIN YERİNE KOYSUNLAR ONA GÖRE BU VE BUNUN GİBİLERİ HAK ETTİKLERİ EN AĞIR CEZA VERECEĞİNİZDEN EMİNİZ ÖNCE ALLAHA SONRA SİZE GÜVENİYORUZ SAYGILAR

Image
Ziyaretçi
23.07.2024 / 17:39

Bütün sayfa takipçilerinden ricam var bu caninin kız tavlama ve zevki için 2 cana kıyan katilin ağır ceza almasını sağlamak için paylaşın. Bugün bize bunu bir kaç beğeni için yapan yarın kaldığı yerden devam eder başka yürekler yakar yüreğimiz yangın yeri ciğerimiz yanıyor. Tiktok profilinde 130km hızla makas atarım kız tavlarım ile şehrin merkezinde insan hayatını hiçe sayan İbrahim Halil ve Orhan Kemal'in katili NURULLAH ÇİÇEK denen cani için ömür boyu hapiste sürünsün başka canlar yakmaması için ADALETli ceza istiyoruz

Image
Ziyaretçi
23.07.2024 / 16:43

Söylenilecek çok söz var trafik kuralı konuluyor bu maganda defalarca trafik kurallarını ihlal ediyor sosyal medyaya atıyor ve ceza almıyor ceza almadığı için daha da azgınlaşıyor o kadar azgınlaşıyor ki şehrin ortasında yaya geçidiymiş trafik lambasıymış artık hiç umurunda olmuyor makas yapa yapa çocuklara okulda öğretilen yaya geçidi sizin için yapılmış öyle yapacaksınız böyle yapacaksınız ama trafik magandalarının olduğu anlatılmamış çocuklar onlara okulda anlatılanları uyguluyor daha ne yapsınlar öyle bir ceza verilmeli ki emsal olmalı. Kararı verecekler bunları düşünüp kendini o vefat eden meleklerin annesi babasının yerine koysun yoksa gecistirilirse bu magandalar durmayacak.

Image
Ziyaretçi
23.07.2024 / 15:30

Müebbet alsın herkes haddini bilecek bir çocuğun hayalleriyle oynamak öyle kolay değil onlar öldü ama ailesini düşünemiyorum:((((

Image
Ziyaretçi
23.07.2024 / 14:53

Eğer azıcık vicdan kalmışsa bu cezayı verecek olan hakim ve savcılar kendilerini bir an bu annelerin yerine koysun kendi evlatları dışarıda yaya geçidinden geçerken 130 km hızla makas atan bu cani gibi biri çarpsa ne hissederler. Ona göre ceza verilsin bu kaza değil bile bile cinayettir. Masum 2 meleği düşünsünler bu caniye gün yüzü gösterilmesin.

Yorum Yaz