Glenn Meade kimdir? Glenn Meade kitapları ve sözleri
Gazeteci Yazar Glenn Meade hayatı araştırılıyor. Peki Glenn Meade kimdir? Glenn Meade aslen nerelidir? Glenn Meade ne zaman, nerede doğdu? Glenn Meade hayatta mı? İşte Glenn Meade hayatı...

Doğum Tarihi: 21 Haziran 1957
Doğum Yeri: Finglas,Dublin, İrlanda
Glenn Meade kimdir?
Eski gazeteci ve uluslararası üne sahip yazar Glenn Meade, 1957 yılında İrlanda’nın başkenti Dublin’in Finglas kasabasında doğdu. "Irish Times" ve "Irish Independent" gazetelerinde yazdı. İlk romanı "Kar Kurdu"yla şöhreti yakalayan Glenn Meade’in romanları, yirmiden fazla dile çevrildi. Yazarlığının yanı sıra eğitim pilotu olarak da çalışan Meade, 1980’lerin ortalarından, ilk romanını yazana kadar (1994) Dublin’deki Strand Tiyatrosu’nda kendi yazdığı bir dizi oyunun yönetmenliğini de yaptı. Uzun yıllar pilot eğitmeni olarak çalışan Glenn Meade, artık sadece yazarlık yapıyor.
Eleştirmenler, Glenn Meade’in romanlarını, olay ve kurgu bakımından, Frederick Forsythe, John le Carre ve Tom Clancy’nin heyecanlı bir karışımı olarak niteliyor. Uluslararası başarı kazanan romanları, olayların geçtiği Rusya, Mısır, Avrupa ve ABD’de kılı kırk yaran araştırma ve incelemelerin ürünüdür.
Glenn Meade Kitapları - Eserleri
- Buz Kapanı
- Kar Kurdu
- Sakkara'nın Kumları
- Son Tanık
- Romanov Komplosu
- Şeytanın Müridi
- Brandenburg
- 8. Gün
- İkinci Mesih
- Huzursuz Hayaletler
Glenn Meade Alıntıları - Sözleri
- Böylece, akıntıya karşı savaşan tekneler gibi, sürekli olarak geçmişimize doğru çekiliyoruz. (Brandenburg)
- "Bana kan akıtmamış bir devrim söyle." (Romanov Komplosu)
- Sanırım, insanları bir arada tutan aynı sevginin bazen insanları birbirinden ayırdığının da farkında değillerdi. (Son Tanık)
- "Söylesenize, Auschwitz'de Tanrı neredeydi?" ... "İnsan neredeydi?" (Son Tanık)
- Ya her şey tümüyle yanlış giderse? (8. Gün)
- Her zırhını zayıf bir yeri vardır. Önemli olan, o noktayı bulmak. (Kar Kurdu)
- Şeytanın öldüğünüzü fark etmesinden çok önce cennete gitmeniz dileğiyle.. (Romanov Komplosu)
- Yaşama arzusunu yitirdiğini söylediler. Bazı insanlarda olurmuş. Çok sevdiği, çok yakınındaki birinin kaybı, İnsanın içine işler, Dayanma gücünü yok edermiş. Kendi çocukların olup da gerçek sevginin ne olduğunu, Kızını ya da oğlunu bu şekilde kaybetmenin ne demek olduğunu anlayana kadar, Buna inanmak güç geliyor insana. (8. Gün)
- 'Bazı erkekler ancak seçenekleri ölçüsünde sadıktır. '' (Son Tanık)
- Sonra yıllarca bunu düşündüm. Yaklaşmakta olan talihsizliğin belirtisini fark edemediğim için kendimi suçladım. Fark etmem, yaşanacak her şeyi değiştirebilir miydi? Sevdiklerimin hayatını kurtarabilir miydi? Belki. En azından, bazen kendime öyle diyorum. (Huzursuz Hayaletler)
- ... Yaşama arzusunu yitirdiğini söylediler. Bazı insanlarda olurmuş. Çok sevdiği, çok yakınındaki birinin kaybı, İnsanın içine işler, Dayanma gücünü yok edermiş. Kendi çocukların olup da gerçek sevginin ne olduğunu, Kızını ya da oğlunu bu şekilde kaybetmenin ne demek olduğunu anlayana kadar, Buna inanmak güç geliyor insana. (8. Gün)
- Artık aramızda herhangi bir diyaloğun yararsız olacağını görüyorum. Sözleriniz anlamsız. Sadece davranışların bir değeri var. (8. Gün)
- "Devrim herkes için güçtür. Fedakârlık ve ıstırap olmadan başarılamaz." (Romanov Komplosu)
- Bu dünyada yaşadıkça, adalet diye bir şeyin olmadığını tekrar tekrar öğreniyorum. Gerçek adalet yok. Eski bir atasözünde her günahın bir intikam meleği var denir. Ama meleği hiç göremedim. (Brandenburg)
- Bu ülkeyi seviyorum. (İkinci Mesih)
- Küçük insanlar kolay kandırılırlar. (Buz Kapanı)
- Her çocuğun bir kokusu vardır:.. (Huzursuz Hayaletler)
- "Sevgi var." (Sakkara'nın Kumları)
- .. Sanki tepede biri iplerimizi çekip halimize bakarak gülüyor. (Sakkara'nın Kumları)
- Durum ne kadar umutsuz ve üzücü, ne kadar karanlık olursa olsun; hep gülmeye, güldürmeye hazırdı. (Brandenburg)
Editör: Nasrettin Güneş