Felidae - Akif Pirinçci Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Felidae kimin eseri? Felidae kitabının yazarı kimdir? Felidae konusu ve anafikri nedir? Felidae kitabı ne anlatıyor? Felidae PDF indirme linki var mı? Felidae kitabının yazarı Akif Pirinçci kimdir? İşte Felidae kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...
![Felidae - Akif Pirinçci Kitap özeti, konusu ve incelemesi](https://www.mardinlife.com/uploads/2022/05/22/akif-pirincci-kimdir-akif-pirincci-kitaplari-ve-sozleri-228680.jpg)
Kitap Künyesi
Yazar: Akif Pirinçci
Çevirmen: Selahattin Dilidüzgün
Yayın Evi: Aylak Kitap
İSBN: 9786055691783
Sayfa Sayısı: 292
Felidae Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Sadece Almanya'da 3 milyondan fazla okura ulaştı, En İyi Polisiye Roman Ödülünü aldı. Avrupanın en pahalı animasyonuna konu oldu. Sherlock Holmes'den sonraki dünyanın en ben dedektik karakteri Francis ile tanışın. O bir kedi! O bir dahi!
"Tam tamına 35 dile çevrildi, ne acıdır ki, sonuncusu Türkçeydi. Adam dünya çapında bir edebiyatçı, ilginç fikirlerin peşinde koşan, buluşları olan, yabancıların dahi ilan ettiği, Türkiye sınırlarında pek tanınmayan, daha ziyade dünya ''best seller'' listelerinde dolaşan, kitaplarının eleştirileri New York Times'da yer alan, Türkçe yazmayan, bir Türk yazar. Geç de olsa, şimdi onu keşfetme zamanı... Fena da olmaz hani. En azından kedileri daha iyi tanımak için. Kitapta bir sürü, ansiklopedide bulamayacağınız kadar kedilere dair bilgi var. Bir de cinayetlere dair... Ben koptum! Daha 14. sayfada"
-Ayşe Arman-
"Francis, hemcinslerinin seri katillerini bulmaya çabalayan cin, hinoğlu hin, dessas bir kedi. Bir insan gibi, belki de bir insan."
-Doğan Hızlan-
"Akif Pirinçci bir dahi"
-Stern-
"Felidae, sıradan polisiye romanın geleneklerini alaya alan bir başyapıt."
-San Francisco Chronicle-
"Akif Pirinçci'nin düş gücü sınır tanımıyor."
-Kölner Rundschau-
"Zeka pırıltılarıyla yazılmış heyecanlı bir roman."
-Express-
"Akif Pirinçci'nin anlatım yeteneğini aşmak olanaksız. O, en büyük."
-General Anzeiger Bonn-
"Alışılmışın dışında bir gerilim romanı; iyi, şaşırtıcı, fakat her zaman 'tutarlı' düşüncelerden oluşan güçlü bir anlatım. İyi bir polisiye romanın tüm özelliklerini içinde barındırıyor."
-Die Welt-
Felidae, bir insanlık ve uygarlık eleştirisi, bir iç hesaplaşma, bir özeleştiri romanı.
(Arka Kapak)
Felidae Alıntıları - Sözleri
- Neden dünyanın yarısı iyi, yarısı da kötü olmak üzere ikiye ayrılmıyordu. Gri renk, bir sıkıntı yaratıyordu; çünkü gri, nesnelerin karmaşık ve umarsız görünmelerine neden oluyor, siyah ve beyaz düşüncesine zarar veriyordu. İyi ve kötü diye bir şey yoktu. Birazcık iyi birazcık kötü diye bir şey vardı. Ne iğrenç bir renkti şu gri; ama gerçek bir renkti, hem de renklerin en gerçeğiydi. Cinayet ve katliam gibi, gerçekleşmiş olan en korkunç şeylerin ardındaki hakikat ve açıklama, dünya var olduğundan beri en mükemmel gizlenme yeri olan grinin arkasında gizli.
- Günümüzün en büyük açmazlarından birisi, kendini olduğundan daha yüksek gören sürüyle yarı cahilin bulunmasıdır.
- " Uçurumdan aşağıya ne kadar bakarsan, uçurum da senin içine o kadar bakar..." Nietzsche
- Bu dünyada her şeyin, bir düzeni, bir amacı, yüce bir anlamı yok muydu ki? Elbette olmalıydı. Kader; işte her şey bundan ibaret. Ya da seri üretim bandında çalışan Japon işçinin dediği gibi, her şey olduğu biçimiyle güzeldir!
- “İnsanlar dünyanın efendisidir ve her zaman da öyle kalacaklar, deniyordu sonuçta. Bunun nedeni de şuydu: çünkü onlar hiç utanıp arlanmadan diğer bütün türleri boyundurukları altına alıyor, dahası öldürüyordu. Aslında bu, onlara irade ve güç veren hastalıklı bir kibirdi. Kendilerinin en büyük olduklarını, bu nedenle de diğer bütün canlılara haksızlık yapabileceklerini zannediyorlardı. Asıl kötü olan da, onların kendini beğenmiş tavırlarının, onarı gerçekten güçlü yapmasıydı.”
- “İnsanlar dünyanın efendisidir ve her zaman da öyle kalacaklar, deniyordu sonuçta. Bunun nedeni de şuydu: çünkü onlar hiç utanıp arlanmadan diğer bütün türleri boyundurukları altına alıyor, dahası öldürüyordu. Aslında bu, onlara irade ve güç veren hastalıklı bir kibirdi. Kendilerinin en büyük olduklarını, bu nedenle de diğer bütün canlılara haksızlık yapabileceklerini zannediyorlardı. Asıl kötü olan da, onların kendini beğenmiş tavırlarının, onları gerçekten güçlü yapmasıydı.”
- Eğer benim öykümü gerçekten dinlemek istiyorsanız ki size bunu şiddetle öneririm, dinleyeceğiniz bu öykünün pek de hoş bir öykü olmayacağını size söyleyeyim de ona göre hazırlanın.
- Kader; işte her şey bundan ibaret. Ya da seri üretim bandında çalışan Japon işçinin dediği gibi, her şey olduğu biçimiyle güzeldir!
- O an sanki bütün gücümü yitirmiştim ve içimden, bütün bunların bir düş olmasını ya da en azından, sık sık izlediğimiz şu berbat ve "gerçekçi" çizgi filmlerde olmayı diledim.
- Hayat ne kadar da hüzünlü! Doğduktan sonra birkaç kokteyl partisini yaşıyorsunuz ve işte son nefesinizi vermek üzeresiniz.
- Bu dünya zaten gelip geçici; bunu unutup kendi çöplüğünün derdine düşmek gibi bir anlamsızlığa kapılanlar mahzun birer palyaçodur aslında.
- Daha iyi bir ölümü hak ediyordu, diye düşündüm. Herhalde daha iyi bir hayatı da hak ediyordu. Ancak hepimizin sonu böyle değil mi ki?
- Şu kahrolası, dizginlenemeyen merakım! En kötü yanımı söylemem gerekirse, işte o da şu merak duygumdur. Şu dünya ne kadar harikulade hobi ve tuhaf eğilimlerle dolu aslında.
- Ha, öyle ya, sizler beni bununla oynarken yakaladınız. Ancak, micro elektronikteki büyük gelişmeler bütün dünyayı adeta baştan çıkardı, çünkü bunlarla geberene kadar oynamamız gerekiyor! İlerde sizde, bilgisayar sahibi ukalaların sizlere, bu sihirli makineleri yalnızca zorunlu nedenlerle kullandıkları masalını anlatmalarına izin vermeyin. Çünkü zamanın çoğunu ıvır zıvır şeylerle geçiriyorsunuz bunun başında. Ben de istisna sayılmam işte.
- Sabret sevgili dostum, birazcık sabret. Eğer yaşlı bir adamla konuşuyorsan her şeyden önce iki şeye ihtiyacın vardır: Ağız kokusuna karşı dayanıklılık, bir de sabır!
Felidae İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Akif Pirinçci - Felidae Sevgili Francis ne çok dilerdim senin istediğin gibi bir dünya olmasını, saygı adalet içinde yaşanan, kimsenin kimseye hükmetmediği olduğu gibi kabul ettiği, her cinsin yaşam hakkının olduğu, üstün olduğunu iddia eden insanın bütün canlılar ile kendini eşit tutabildiği… İnsan her yerde her zamanda insan,, dünya saati ilerledikçe elbet değişim olacaktır ama insan elinin insan zihninin insan karekterinin katkıları dünya = insan gibi algılanır olmuş, diğeri bize eşlik eden canlılar,,, bir bütün olduğumuz, her birimizin birbirine ihtiyaç duyduğu ve dünyaya gelme sebeplerimiz incelendiğinde her bir canlının diğer canlılara yararlı olduğu bir gerçek. İnsanın insana faydalı olabileceğini inandığı yeniliklere imza atarken, bu buluşlar için kullanılan adı denek denilen canlıların sesleri oldu kitap, o bölümleri okurken insanın içi paramparça oluyor, daha başka çözümler bulunamaz mı diye düşünüyor,,, ve garip bir ikilemde buluyor insan kendini,,,, bitmeyen arayış ve değişim hep olacak, döngü değişimler ile devam edecek,,,, o belli…. Konuşan kedi dostlarımız ama konuştukları biz insan sesleri, insan duyguları, acıları, aşkları, cesaretleri, eksiklikleri,,, yok birbirimizden farkımız canlılar arasında,,, düşünüyor olmamız bir + ise dilerim bu + hep olumlu değişim ve adımlara olsun… Heyecanlı bir bulmaca çözümü oldu Francis ile, merak uyandırdı, içine aldı, sevdirdi… Ve kitaptan bir cümle… "Hayvanlar iyi insandır, insanlar da kötü hayvandır" (Meral Sırçaada)
Almanya’da büyük bir şehirde yaşayan Francis adlı bir ev kedisinin, sahibiyle taşındığı yeni semtte garip şeyler oluyor. Burada yaşayan kediler seri cinayetlere kurban gidiyor. Kedinin ölümü merakından! Bu cinayetleri çözmeyi aklına koyan Francis, atıldığı heyecan ve gerilim dolu macerayı, polisiye türünün tüm imkânlarını sonuna kadar zorlayan, hatta bunlara yenilerini ekleyen yaratıcı bir kurguyla okuyucuya aktarıyor. Ortaya çıkan süpriz son okuru dünyayı ve insanlığı sorgulamaya itiyor. Felidae, bir insanlık ve uygarlık eleştirisi, bir iç hesaplaşma, bir özeleştiri romanı… (Hakan Arıkan)
Farklı bir kitap.Karakterler kedi.Ortada çözülmesi gereken cinayetler var.Kitap kötü değil tamam ama bir kitap hiç mi akmaz! Direk sonunu açıp okumamak için zor tuttum kendimi. Ya da ben beklentiyi fazla tuttum bilemiyorum. (Betül Erdoğan)
Felidae PDF indirme linki var mı?
Akif Pirinçci - Felidae kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Felidae PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Akif Pirinçci Kimdir?
10 yaşında ailesiyle birlikte Almanya'ya göçen Akif Pirinçci'nin ilk kitabı, 1980 yılında Tränen sind immer das Ende (Sonunda Hep Gözyaşı Var) başlığıyla yayınlandı. Pirinçci, asıl çıkışını kedilerin baş karakter olarak seçildikleri "Felidae" romanıyla yaptı. Çalışmalarına Bonn'da devam etmektedir. İlk kitabı henüz 20 yaşında iken yayımlanmıştır (Tränen sind immer das Ende - Sonunda Hep Gözyaşı Var). Bestseller'ı olan Felidae Almanya'da yılın en iyi dedektif kitabı seçilmiştir.
Akif Pirinçci Kitapları - Eserleri
- Felidae
- Gövde
- Tanrılar
- Salve Roma!
- Cave Canem
- Düello
Akif Pirinçci Alıntıları - Sözleri
- Günümüzün en büyük açmazlarından birisi, kendini olduğundan daha yüksek gören sürüyle yarı cahilin bulunmasıdır. (Felidae)
- “İnsanlar dünyanın efendisidir ve her zaman da öyle kalacaklar, deniyordu sonuçta. Bunun nedeni de şuydu: çünkü onlar hiç utanıp arlanmadan diğer bütün türleri boyundurukları altına alıyor, dahası öldürüyordu. Aslında bu, onlara irade ve güç veren hastalıklı bir kibirdi. Kendilerinin en büyük olduklarını, bu nedenle de diğer bütün canlılara haksızlık yapabileceklerini zannediyorlardı. Asıl kötü olan da, onların kendini beğenmiş tavırlarının, onarı gerçekten güçlü yapmasıydı.” (Felidae)
- Kader; işte her şey bundan ibaret. Ya da seri üretim bandında çalışan Japon işçinin dediği gibi, her şey olduğu biçimiyle güzeldir! (Felidae)
- Bu dünyada her şeyin, bir düzeni, bir amacı, yüce bir anlamı yok muydu ki? Elbette olmalıydı. Kader; işte her şey bundan ibaret. Ya da seri üretim bandında çalışan Japon işçinin dediği gibi, her şey olduğu biçimiyle güzeldir! (Felidae)
- Eğer benim öykümü gerçekten dinlemek istiyorsanız ki size bunu şiddetle öneririm, dinleyeceğiniz bu öykünün pek de hoş bir öykü olmayacağını size söyleyeyim de ona göre hazırlanın. (Felidae)
- İnsanoğlu gelecekle ilgili planlar yapar. Hem de yaşamdan daha plansız bir şey olmadığını bile bile! Üstüne üstlük, tam da bu plansız biçimde ortaya çıkan olayların yaşamın en iyi yönünü oluşturduğunu bile bile! (Salve Roma!)
- Hayat ne kadar da hüzünlü! Doğduktan sonra birkaç kokteyl partisini yaşıyorsunuz ve işte son nefesinizi vermek üzeresiniz. (Felidae)
- Her ne kadar insanlar iğrenç olsalarda, hep güzel şeyleri isterler (Gövde)
- Ha, öyle ya, sizler beni bununla oynarken yakaladınız. Ancak, micro elektronikteki büyük gelişmeler bütün dünyayı adeta baştan çıkardı, çünkü bunlarla geberene kadar oynamamız gerekiyor! İlerde sizde, bilgisayar sahibi ukalaların sizlere, bu sihirli makineleri yalnızca zorunlu nedenlerle kullandıkları masalını anlatmalarına izin vermeyin. Çünkü zamanın çoğunu ıvır zıvır şeylerle geçiriyorsunuz bunun başında. Ben de istisna sayılmam işte. (Felidae)
- Bu dünya zaten gelip geçici; bunu unutup kendi çöplüğünün derdine düşmek gibi bir anlamsızlığa kapılanlar mahzun birer palyaçodur aslında. (Felidae)
- Kimse ölmeden önce mutlu addedilemez. (Gövde)
- Şu kahrolası, dizginlenemeyen merakım! En kötü yanımı söylemem gerekirse, işte o da şu merak duygumdur. Şu dünya ne kadar harikulade hobi ve tuhaf eğilimlerle dolu aslında. (Felidae)
- Neden dünyanın yarısı iyi, yarısı da kötü olmak üzere ikiye ayrılmıyordu. Gri renk, bir sıkıntı yaratıyordu; çünkü gri, nesnelerin karmaşık ve umarsız görünmelerine neden oluyor, siyah ve beyaz düşüncesine zarar veriyordu. İyi ve kötü diye bir şey yoktu. Birazcık iyi birazcık kötü diye bir şey vardı. Ne iğrenç bir renkti şu gri; ama gerçek bir renkti, hem de renklerin en gerçeğiydi. Cinayet ve katliam gibi, gerçekleşmiş olan en korkunç şeylerin ardındaki hakikat ve açıklama, dünya var olduğundan beri en mükemmel gizlenme yeri olan grinin arkasında gizli. (Felidae)
- Daha iyi bir ölümü hak ediyordu, diye düşündüm. Herhalde daha iyi bir hayatı da hak ediyordu. Ancak hepimizin sonu böyle değil mi ki? (Felidae)
- Sabret sevgili dostum, birazcık sabret. Eğer yaşlı bir adamla konuşuyorsan her şeyden önce iki şeye ihtiyacın vardır: Ağız kokusuna karşı dayanıklılık, bir de sabır! (Felidae)
- " Uçurumdan aşağıya ne kadar bakarsan, uçurum da senin içine o kadar bakar..." Nietzsche (Felidae)
- “İnsanlar dünyanın efendisidir ve her zaman da öyle kalacaklar, deniyordu sonuçta. Bunun nedeni de şuydu: çünkü onlar hiç utanıp arlanmadan diğer bütün türleri boyundurukları altına alıyor, dahası öldürüyordu. Aslında bu, onlara irade ve güç veren hastalıklı bir kibirdi. Kendilerinin en büyük olduklarını, bu nedenle de diğer bütün canlılara haksızlık yapabileceklerini zannediyorlardı. Asıl kötü olan da, onların kendini beğenmiş tavırlarının, onları gerçekten güçlü yapmasıydı.” (Felidae)
- O an sanki bütün gücümü yitirmiştim ve içimden, bütün bunların bir düş olmasını ya da en azından, sık sık izlediğimiz şu berbat ve "gerçekçi" çizgi filmlerde olmayı diledim. (Felidae)
- O yaşamak istiyordu, ama yaşayanların arasına karışmaya cesareti yoktu. (Salve Roma!)
- Olan kafaya olmuştu. zaten, diğer herşey çalınıyorsa insanın kafaya neden ihtiyacı olsundu ki? Kafa dediğin, zaten asıl sorunlara yol açan fazlasıyla önemsenen bir organdı. Kafaları yerinde, ama sadece süs olsun diye taşıyıp mutlu mesut yaşayan bir sürü kişi tanıyordum. En azından kafalarının bir halt olduğunu sananlardan daha mutluydular. Ancak sanırım vücut kafasız yapamıyordu. (Tanrılar)