diorex
Turkcella

Ticaret Bakanı Bolat'tan çiftçilere destek açıklaması

Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinde Gümrük Müdürlüğü Binası açılışında konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, çiftçilere yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

  • 23.08.2024 14:12
Ticaret Bakanı Bolat'tan çiftçilere destek açıklaması

Buğday ithalatının durdurulmasıyla çiftçilerin gelirlerinin korunma altına alındığını belirten Bakan Bolat, buğday ithalatının durdurulması ve yerli üretimden alım yapılması çağrısında bulundu.

Bolat şöyle konuştu: "Biz Ticaret Bakanlığı olarak çiftçilerimize destek amacıyla bu yıl buğday ithalatını biliyorsunuz dahilde işleme rejimi kapsamında yapılan ithalatı durdurduk, yaptırtmadık. Haziranın 21'inden itibaren yapılmadı. Amacımız içeride çiftçilerimizin beklediği fiyatların, gelirlerin elde edilmesi, düşmemesi. Sanayicileri çiftçilerimizden buğday almaya zorladık. Bu da çiftçilerin alın terinin değerini bulması çabasıydı."

"Ham yağ üreticileri, sanayiciler de var ve mutabakatla orada da sanayicilerin yerli ayçiçeği alması şartıyla ve bunu belgelendirmesi şartıyla ayçiçeği elimizdeki stoklar biteceği zaman onlara ithalat hakkı gelecek sene başında tanıyacağımızı, kontenjan vereceğimizi ifade ettik." diyen Bolat, sanayicilere çağrıda bulunarak ürünlerini çiftçilerden almalarını istedi.

"Fiyatların düşmesine asla müsaade etmeyeceğiz" diyen Bakan Bolat, "Tarım ve Orman Bakanlığımız, Toprak Mahsulleri Ofisi ile beraber buğday ve arpa da Trakya Birlik'le, Karadeniz Birlik'le, Tarım Orman Bakanlığımızla birlikte bu mesajı verdik. Ayçiçeği için de gerekli çalışmaları yaptık. Daima çiftçimizin yanındayız. Onların gelirlerinin artması en büyük çabamızdır." ifadelerini kullandı.  

İLKHA

Yorum Yaz