Kılıç: Vize serbestisi ekonomik ve sosyal fayda sağlayacak
Uluslararası Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (USİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Iraklılara 1 Eylül'den itibaren uygulanacak vize serbestisinin iki ülkeye ekonomik ve sosyal fayda sağlayacağını belirterek, benzer adımların devam etmesini istedi.
Türkiye ve Irak savunma bakanları arasında geçtiğimiz günlerde Ankara'da yapılan görüşmelerin ardından "Askeri, Güvenlik İşbirliği anlaşmaları bölge illerinde memnuniyetle karşılanıyor.
Son olarak kararlaştırılan Vize serbestiyesine bölgedeki iş dünyası ve sivil toplum örgütlerinden benzer anlaşmaların devamına vurgu yapan açıklamalar sürüyor.
USİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç, bölgedeki ticari ve insani ilişkileri geliştireceğine inanılan karar için Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a teşekkür etti
Uluslararası Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (USİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Iraklılara 1 Eylül'den itibaren uygulanacak vize serbestisinin iki ülkeye ekonomik ve sosyal fayda sağlayacağını belirterek, benzer adımların devam etmesini istedi. Türkiye ve Irak savunma bakanları arasında Ankara'da yapılan görüşmelerin ardından "Askeri, Güvenlik İşbirliği anlaşmaları bölge illerinde memnuniyetle karşılanıyor. Son olarak kararlaştırılan Vize serbestiyesine bölgedeki iş dünyası ve sivil toplum örgütlerinden benzer anlaşmaların devamına vurgu yapılıyor. İAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç, bölgedeki ticari ve insani ilişkileri geliştireceğine inanılan karar için Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a teşekkür etti.
SADECE GÜVENLİK ANLAŞMALARIYLA YETİNMEYELİM
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Iraklı vatandaşlar için 1 Eylül 2024’te başlatılacak olan vize serbestisi uygulamasını desteklediklerini söyledi.
DTSO Başkanı Kaya, Irak’ta 2 bine yakın Türkiyeli vatandaşın şirketi bulunmakta olduğunu, Türkiye’de ise 3 binden fazla Iraklı vatandaşın şirketi bulunmakta olduğu kaydederek, “Bu uygulama sınır ticaretinin gelişmesi ve bölgenin ticaretine önemli katkıları olacaktır. Karşılıklı gidiş gelişlerin kolaylaştırılması karşılıklı işbirliklerini artıracak, daha fazla ortak şirket kurulması sağlanacak ve yaşanan bazı sorunların giderilmesi daha da kolaylaşacaktır. Komşularla ilişkimizi yalnız güvenlik ekseninden çıkarıp bölgesel barış, işbirliğinin geliştirilmesi, ticaretin geliştirilmesi eksenine koymamız sürdürülebilir bir barış ve ekonominin olmazsa olmaz şartıdır” dedi.
Editör: Kadir Üründü