dedas
Turkcella

Emine Kardeş'in ilham veren başarısı

Mardin Organize Sanayi Bölgesi'nde yaptığı 200 milyon TL'lik yatırım ile genç kızların, kadınların hayatlarını değiştirmeyi amaçlayan 55 yaşındaki girişimci Emine Kardaş, başarısıyla çevresine ilham veriyor…

  • 03.06.2024 14:37
Emine Kardeş'in ilham veren başarısı

Mardin'e kurduğu çağrı merkezi ile Mardinli gençlere istihdam kapısı olan başarılı İş İnsanı Emine Kardeş'in dev yatırımı ve başarı hikayesi ŞOK Gazetesi'nde manşetleri süsledi.

Tam kapasite ile çalıştığında toplamda Mardinli 15 bin gence iş kapısı olacak olan Ülke İMG Çağrı Merkezi'nin kurucusu, başarılı müteşebbis Emine Kardeş'in Mardin'deki dev yatırımı ve başarı hikayesi ŞOK Gazetesi'nden Gazeteci Senay Güncavar tarafından tam sayfa haberleştirildi.

Geçtiğimiz haftalarda Mardin’de Basın Platformu Başkanı Mehmet Remzi Tanış’ın düzenlediği "Gazeteciler Sorunlarını Anlatıyor Mardin Çalıştayı " organizasyonu sebebiyle yolumuz Girişimci Emine Kardeş ile kesişti. Sonrasında İstanbul’a gelen Emine Kardeş’i Şok Gazetesinde ağırlayarak röportaj gerçekleştirdik.  

Mardin'de Başlayan Bir Kadının Girişimcilik Öyküsü... 

Emine Kardeş’ın hikâyesi, bir iş kurmanın ötesine geçiyor ve bir topluluğun kaderini değiştirme çabasına dönüşüyor. Uzun yıllardır kadın ve çocuk hakları savunuculuğu yapan Kardeş, şimdi ise Mardin Organize Sanayi Bölgesi'nde kurduğu çağrı merkezi ile bölgedeki kadınlara ve gençlere umut oluyor. 55 yaşında girişimciliğe adım atan üç çocuk annesi Kardeş, karşılaştığı tüm engellere rağmen azimle ilerleyerek, birçok kişiye ilham veriyor.

Emine Kardeş’ın hikâyesi, cesaretin ve kararlılığın sınır tanımadığını gösteren muhteşem bir örnek. Kurduğu çağrı merkezi ile iş imkânı sunarken, onların hayatlarına dokunuyor ve geleceğe dair umutlarını yeşertiyor. Özellikle de Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, kadınların toplumsal hayatta daha fazla yer alması için örnek teşkil ediyor. Onun azmi ve başarısı, sadece Mardin’de değil, tüm Türkiye’de kadınların neler başarabileceğinin bir simgesi haline geliyor.
Bu röportajda, Emine Kardaş’ın girişimcilik yolculuğu ve cesareti hepimize ilham verecek ve güç katacak. Okurken, siz de bu başarı öyküsünün bir parçası olacaksınız.

Kadın girişimcinin açtığı çağrı merkezinde 100 genç istihdam ediliyor - Son  Dakika Haberleri

Girişimcilik yolculuğunuz nasıl başladı?

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde uzun yıllar kadın ve kız çocukları üzerine projeler yürüttüm. 20 yıldır Kadın ve Çocuk Hakları Başkanlığı'nı üstleniyorum. Bilişim geleceğin mesleği ve bunun için çağrı merkezi, yazılım ve enerji üzerine yoğunlaştım. Şırnak'ta kadınlarla bunun üzerine çalışırken, projeler üretirken Mardin'de kadınların sosyalleşmesi ve ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları için çağrı merkezi kurmaya karar verdim. Projemizi beş yıl önce başlattık ve birçok zorluğa rağmen bitirmeyi başardık. Kızıltepe'deki Mardin Organize Sanayi Bölgesi'nde 15 bin kişilik altyapıya sahip "Ülkem İMG" adlı çağrı merkezini kurarak bu hayalimi gerçekleştirdim.

CESARETİMİ İNANCIMDAN ALDIM

200 milyon TL'lik bu yatırım cesaretini nasıl kazandınız?

Kadınların neler başarabileceğini göstermek ve genç kızlara örnek olmak istedim. Bu cesareti de yılların birikimi ve inancımdan aldım. Hedef koydum ve hedefim doğrultusunda yol aldım. 

“KADINSIN YAPAMAZSIN”

Karşılaştığınız zorluklardan bahseder misiniz?

Projemizin temelini attığımızda, "Kadınsın, yapamazsın" gibi söylemlerle karşılaştım. OSB'de ne işim olduğunu sorgulayanlar oldu. Ancak tüm bu engelleri aşarak projemi tamamladım. Şimdi ikinci aşamaya geçiyoruz ve daha fazla genci istihdam etmek için çalışıyoruz. Ağustos ayına kadar 1000 istihdam hedefimiz var.

Çağrı merkezinizde kimler çalışıyor?

Şu anda 85'i kadın olmak üzere 120 genç istihdam ediliyor. Bu gençler arasında şehit yakını, gazi ve özel gereksinimli bireyler de var. Kadın istihdamına ağırlık veriyorum çünkü toplumun temel taşı kadınlar ve annelerdir. Gençlerin önünü açmak, onları hayallerine ulaştırmak için kadınlara daha çok öncelik tanıyorum.

Genç kızların projeye tepkisi nasıl?

Çok olumlu tepkiler alıyoruz. Emine Hanım gibi başarılı kadınları idol olarak görüyorlar ve kendi işlerini kurmayı hedefliyorlar. Bu tür geri bildirimler beni çok mutlu ediyor. Hedef başarmanın yarısıdır.

AMACIM KADINLARIMIZIN HAYATINA DOKUNABİLMEK

Gelecek planlarınız nelerdir? 

Mardin merkezde 4 bin, diğer ilçelerde 5 bin kişiyi istihdam edecek altyapıya sahibiz. Projemizle sadece istihdam yaratmakla kalmıyoruz, aynı zamanda genç kızların sosyalleşmesini ve kendi ayakları üzerinde durmasını sağlıyoruz. Özellikle kadın istihdamına ağırlık veriyoruz. Amacım Doğuda da Batıda da kadınlarımızın hayatına dokunabilmek. Bu yüzden toplumun temel taşı olan kadınların hayallerini gerçekleştirmesi için onlara öncelik tanımaya devam edeceğiz. 

ÇALIŞANLAR İÇİN HER ŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ

Bu tesis, çağrı merkezi ihtiyaçlarına yönelik en son teknoloji trendleriyle donatılmış olup, 10 bin metrekarelik bir alan üzerinde, 6 bin metrekarelik kullanılabilir kapalı alanda hizmet vermektedir. Çalışanlara geniş ve ferah çalışma alanları sunan çağrı merkezinde, dinlenme odaları, çocuklu anneler için kreş, yemekhane, kafeterya, mescit, duşlar, sinema salonu ve çeşitli aktivite alanları bulunmaktadır.

Image description

Editör: Aslan Alpergin

Yorum Yaz