dedas
Turkcella

ATM'lerde yeni dönem başladı! Tüm Türkiye’de geçerli oldu

Yüksek enflasyondan dolayı Türk Lirası'ndaki değer kaybı her geçen artmaya devam ederken, bankalar, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilmek için flaş bir değişikliğe imza attı.

  • 03.08.2024 10:54
ATM'lerde yeni dönem başladı! Tüm Türkiye’de geçerli oldu

Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyon, her geçen gün her türden ürün ve hizmete zam gelmesine neden olurken, Türk Lirası’ndaki ciddi değer kaybı giderek daha da derinleşiyor. Vatandaşlar, ihtiyaçlarını karşılayabilmek için artık çok daha yüksek miktarda nakit paraya ihtiyaç duyuyor.

ATM'ye giden vatandaşlar, bankaların sunduğu günlük para çekim limitlerinden oldukça hoşnutsuz durumda. Bankalar ise bu talebi karşılayabilmek adına 10 ve 20 TL’lik bölmeleri iptal ederek, bu alanlara da 200 TL’lik banknotlar yerleştirerek bu sorunu çözmeye çalışıyor.

PARA ÇEKME LİMİTLERİ YENİ DÜZENLEME

Bankalar, vatandaşların nakit ihtiyacını karşılayabilmek adına 2024 yılının ilk çeyreğinde günlük 5 bin TL olan para çekme limitini 10 bin TL yükseltti. Bankaların bu hamlesi, A’dan Z’ye her alanda ardı ardına gelen zam yağmuruyla birlikte etkisini kaybetti.

Bankalar, yaşanan bu olaylar üzerine Haziran ayında QR kodu ile para çekme limitlerini de güncellese de birçok müşterinin QR kodunu kullanma konusunda yeterli bilgi sahibi olmamasından dolayı sorun yine çözülemedi.

Özel bankalar, QR kodda beklenen etkilerin yaşanmaması üzerine Ağustos ayında ATM'lerdeki para çekme limitini yeniden yükseltecek.

Bu ay içerisinde atılacak olan bu adımlar kapsamında, 7 bin 500 TL olan günlük para çekme limiti 12 bin 500 TL’ye yükseltileceği öne sürüldü. Halihazırda komisyonsuz para çekme limiti 10 bin TL olan bankaların ise bu sınırı 15 bin TL'ye taşıyacağı bilgisi elde edildi.

Editör: Beşir Şavur

Yorum Yaz