'Yemin ederim 5 şıkkın 5'i de doğruydu'
Tamamlanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumundan çıkan çıkan öğrenciler ve veliler gözlerini yarınki sınava çevirdi. 3’üncü kez sınava giren Mehmet Lezgi isimli üniversite adayı ise hedefinin sadece barajı geçmek olduğunu söyledi.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından 2 milyon 607 bin 903 adayın katılımıyla düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi. Sınav öncesi maske dağıtılan öğrenciler sınav sürecinde maskelerini çıkarabildi.
Öğrencilerin sabah 10.15’te başlayan TYT sınavı 135 dakika olarak sürdü. Adaylar, Türkçe testinde 40, tarihten 5, coğrafyadan 5, felsefeden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5’er olarak sosyal bilimler testinde toplam 20, temel matematik testinde 40, fizikten 7, kimyadan 7 ve biyolojiden 6 olmak üzere fen bilimleri testinde de 20 soruyu cevapladı.
Öğrenciler geleceklerini belirleyecek sınavda ter döktü. Sınavdan çıkan öğrenciler ve veliler gözlerini yarın yapılacak olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınava çevirdi.
Sınavdan çıkan Mehmet Lezgi ise soruların zor olduğunu hedefinin ise sadece barajı geçmek olduğunu belirtti. 3’üncü defa sınava giren üniversite adayı Mehmet Lezgi, “Bu sene 3’üncü senem. Amacım önce barajı geçmek sonrasında üniversiteye girmek.
Geçen sene barajı geçemedim, bu sende geçemeyeceğim sanırım inşallah seneye artık. Matematik zordu, fen bilgisi hiç yoktu zaten en son 8’inci sınıfta görmüştüm.
Türkçe iyiydi, bir soru vardı beş şıkın beşi de aynıydı. Okuduğum şıkların hepsi doğruydu. İnşallah güzel bir puan yaparsam ve güzel bir üniversiteye gidersem çok güzel olur. Hedefim BESYO topçuyum çünkü” dedi.
İHA
Editör: Muhammed Furkan Güneş
HAKAN
28.06.2021 / 08:10Ben de aynısını iddia ediyorum. Bir soruda tüm şıklar doğruydu, bir soruda ise soru yanlış sorulduğu için şıklarda doğru cevap yoktu. Bu sınavın inandırıcılığına inanmıyorum.
ismi lazım degil
29.06.2021 / 03:14ÖSYM bunu bilerek yapıyor. Adam gibi sorular yok. Çok çalışanında hertürlü yapamayacağı onlarca soru var. Eleyici bir sınav degil. Çok zor yapıp çalışanıda çalışmayan ile bir tutuyorlar çünkü çalışan adam da yapamıyor çalışmayan adamda. Bunu 8 yıldır bu işerle kafa yoran bir abiniz olarak söylüyorum. Hayallerinizi, hayatınızı kesinlikle bu sahte düzende aramayın. Gidin kendinizi bir şekilde yapmak istediğiniz meslekte yetiştirin. ODTÜ İTU gibi üniversiteler için boşuna kendinizi kasmayın. Okumak istediğiniz bölümü zaten bir şekilde kazanırsınız Türkiyenin heryerinde üniversite var. Önemli olan okumak istediğiniz bölümde kendinizi geliştirmek. Üniversite sadece diploma verior ve bu durum bütün kalbur üstü adı olan üniversiteler için de geçerli. Gerisi size kalmış. Boşuna sitrese girip, emek harcamayın. Çünkü emekleriniz %100 piç olacak bundan emin olun. Sadece orta düzey birşeyler karalayıp bir üniversiteye girin ve okumak istediğiniz bölümde kendinizi elinizden geldiğince geliştirin, program falan öğrenin. Enerjinizi sınava değil gelişiminize harcayın. Yoksa ilerde harap olmuş biri olarak mezun olur ve yetersiz kalırsınız. Tavsiyem budur.