diorex
ARTUKBEY

Psikolog Seans Ücretleri

Bir şeylerin yolunda gitmediğini hissediyor ancak nedenini bilmiyorsanız veya belirli bir sorunu aşamıyorsanız, bir psikologdan randevu almanın zamanı gelmiş olabilir.

  • 27.05.2023 11:43
Psikolog Seans Ücretleri

Bir profesyonelle konuşmak, sorunlarınızın kaynağını belirlemenize ve ilerlemek için hangi adımları atmanız gerektiğini anlamanıza yardımcı olabilir. Ayrıca düşüncelerinizin, duygularınızın ve davranışlarınızın hayatınızı beklenmedik şekillerde nasıl etkilediğine dair içgörü sağlayabilir. Bu içeriğimizi Gidio.NET ile birlikte oluşturduk. Psikolog seans ücretleri haricinde alt başlıklarda da farklı bilgiler vermeyi amaçlıyoruz.

İlk ziyaret genellikle bir psikologdan yardım isteme nedenlerinizin yanı sıra kendinizle ilgili arka plan bilgilerinin tartışılmasını içerecektir. Psikolog, kim olduğunuzu anlayabilmeleri için aile geçmişiniz, ilişkileriniz, tıbbi geçmişiniz, yaşam tarzı seçimleriniz vb. hakkında sorular sorabilir.

Psikolog Seans Ücretleri

Psikolog seans ücretlerinin ne kadar olduğunu hiç merak ettiniz mi? Psikolog seans ücretleri terapinin türüne, ihtiyaç duyulan tedavinin kapsamına ve bulunduğunuz yere göre değişir.

Psikologlar genellikle saatlik veya seans başına ücret alırlar. Ücret ayrıca bir psikoloğa özel muayenehanede mi yoksa bir klinikte mi göründüğünüze de bağlı olacaktır. Özel muayenehanelerde ücretler saat başına 300 TL – 750 TL arasında değişebilir; kliniklerde ise belirli hizmetlerin sigorta kapsamında olması nedeniyle ücretler düşebilir.

Psikolog İlk Seans Ne Konuşulur?

Birçok kişi bir psikologla ilk seansında ne bekleyeceğinden emin değildir. Bu tamamen anlaşılabilir bir durumdur. Yeni biriyle ilk kez tanışırken ne hakkında konuşulacağını bilmek zor olabilir. Seanslar kişiden kişiye farklılık gösterse de, ilk randevunuzda tartışmanız gereken bazı temel konular vardır.

Öncelikle, mevcut ruhsal durumunuz ve buna katkıda bulunmuş olabilecek son deneyimleriniz hakkında genel bir bilgi vermek isteyeceksiniz. Belirli duyguları veya davranışları ne sıklıkla yaşadığınız ve bunları neyin tetiklediği hakkında konuşun. Örneğin, depresyon sizin için bir sorun teşkil ediyorsa, belirli semptomların ne zaman ve neden ortaya çıktığından bahsedin ve bunların günlük hayatınızı nasıl etkilediğini açıklayın. Eğer anksiyete bir sorunsa, nasıl ortaya çıktığını ve hangi durumların buna neden olduğunu açıklar.

Ruh sağlığı sorunlarınıza katkıda bulunabilecek herhangi bir fiziksel rahatsızlığı veya geçmişteki tıbbi sorunları tartışmak da önemlidir. Sadece teşhisi değil, aynı zamanda bu koşulların şimdiye kadar hayatınızı nasıl etkilediğini de açıklayın. Aldığınız ilaçlar ve varsa dozaj veya tedavideki değişiklikler hakkında bilgi ekleyin.

Son olarak, gelecek için sahip olabileceğiniz hedefler hakkında konuşun. Bu, okula veya işe geri dönme isteğinden, stres ve kaygıyı yönetmek için yeni yollar bulmaya veya aile ve arkadaşlarla ilişkiler üzerinde çalışmaya kadar her şeyi içerebilir. Psikoloğunuzun ileriye dönük bir eylem planı oluşturmanıza yardımcı olabilmesi için yeterince ayrıntı verdiğinizden emin olun.

Psikoloğa Kaç Günde Bir Gidilir?

Konu bir psikoloğa görünmek olduğunda, herkese uyan tek bir cevap yoktur. Bir psikoloğu ne sıklıkla görmeniz gerektiğine karar verirken kendi bedeninizi ve zihninizi dinlemeniz önemlidir. Bazı insanlar haftada bir kez danışmanlığa ihtiyaç duyarken, diğerleri sadece birkaç ayda bir veya daha seyrek ihtiyaç duyabilir. Sizin için en uygun sıklığı belirlemenin en iyi yolu, terapistinizle ihtiyaçlarınızın neler olduğunu ve ne sıklıkta seans önerdiklerini konuşmaktır. Terapistiniz, uğraştığınız sorunun türü, bununla ne kadar süredir mücadele ettiğiniz, kullanıyor olabileceğiniz ilaçlar ve yardımcı olabilecek yaşam tarzı değişiklikleri dahil olmak üzere birçok faktörü dikkate alacaktır. Herhangi bir endişenizi veya endişenizi tartıştığınızdan emin olun böylece siz ve terapistiniz sizin için uygun bir plan oluşturabilirsiniz. Nihayetinde, bir psikoloğu ne sıklıkla göreceğiniz, bireysel ihtiyaçlarınıza göre uyarlanması gereken bir konudur. Biraz deneme yanılma gerektirebilir, ancak ruh sağlığı ihtiyaçlarını ele almak ile yaşam tarzı değişiklikleri veya ilaç tedavisi gibi yardımcı olabilecek diğer adımları atmak arasında doğru dengeyi bulmak önemlidir.

Yorum Yaz