2021 LGS tercih ve yerleştirme kavuzu yayınlandı mı? 2021 LGS tercih ve yerleştirme başvuruları ne zaman başlıyor? Öğrenciler ne zaman ve nasıl tercih başvurusu yapacak? LGS tercih kılavuzu 2021!
1 Temmuz’da LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından, 8. Sınıf öğrencilerinin katılım sağladığı LGS için tercih heyecanı başladı. Önümüzdeki yıl liseye gidecek olanlar LGS tercih kılavuzu aramasını yapıyor. Peki, 2021 LGS tercihi nasıl ve ne zaman yapılır? 2021 LGS tercih ve yerleştirme kavuzu yayınlandı mı? 2021 LGS tercih ve yerleştirme başvuruları ne zaman başlıyor? Öğrenciler ne zaman ve nasıl tercih başvurusu yapacak? Soruların cevapları haberimizde…
Ortaokuldan Liseye geçte Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından her yıl düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına giren öğrenciler heyecanla tercih döneminin başlamasını bekliyor.
Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, 30 Haziran tarihinde düzenlenen LGS sınavı için 1 milyon 243 bin 830 kişi başvuruda bulunuldu, sınava giren kişi sayısı 1 milyon 38 bin 492 kişi.
1 Temmuz tarihinde LGS sınav sonucunun açıklanmasının ardından merak konusu olan tercih dönemleri ile ilgili bakanlıktan duyuru yapıldı.
2021 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN!!!
MEB LGS tercihlerinin 5 Temmuz'da başlayacağını duyurdu. Peki Lise tercihi nasıl yapılır?
LGS tercihleri ne zaman yapılacak?
LGS tercih işlemleri 5 - 16 Temmuz 2021 tarihleri arasında alınacak.
LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
26 Temmuz'da LGS tercih sonuçları ve boş kontenjanlar açıklanacak.
LGS tercihleri nasıl yapılacak?
8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir.
Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
LGS tercih şartları ne?
a) 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya geçici eğitim merkezlerinden ya da Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
b) Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
c) Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.
a) Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları/proje okulları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
b) Yerel Yerleştirme, okulların türü, kontenjanı ve bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri ve okul başarı puanları gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.
Editör: Muhammed Furkan Güneş