Carlton J. H. Hayes kimdir? Carlton J. H. Hayes kitapları ve sözleri

Amerikalı Diplomat, Sosyalbilimci ve Eğitimci Carlton J. H. Hayes hayatı araştırılıyor. Peki Carlton J. H. Hayes kimdir? Carlton J. H. Hayes aslen nerelidir? Carlton J. H. Hayes ne zaman, nerede doğdu? Carlton J. H. Hayes hayatta mı? İşte Carlton J. H. Hayes hayatı... Carlton J. H. Hayes yaşıyor mu? Carlton J. H. Hayes ne zaman, nerede öldü?

  • 06.09.2022 06:00
Carlton J. H. Hayes kimdir? Carlton J. H. Hayes kitapları ve sözleri
Amerikalı Diplomat, Sosyalbilimci ve Eğitimci Carlton J. H. Hayes edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Carlton J. H. Hayes hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Carlton J. H. Hayes hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Carlton J. H. Hayes hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Tam / Gerçek Adı: Carlton Joseph Huntley Hayes

Doğum Tarihi: 16 Mayıs 1882

Doğum Yeri: Afton, New York, Amerika Birleşik Devletleri

Ölüm Tarihi: 2 Eylül 1964

Ölüm Yeri: Sidney, New York, Amerika Birleşik Devletleri

Carlton J. H. Hayes kimdir?

Amerikalı Sosyalbilimci. Akademik hayatının büyük bir kısmını Colombia Üniversitesi'nde hoca olarak geçirmiştir. Ayrıca Berkeley, Stanford, Michigan gibi üniversitelerde dersler verdi. Milliyetçilik konusu entellektüel serüveninin daima en merkezî konusunu teşkil etmiş, I. Dünya Savaşının patlak verişiyle başlayan bu ilgi çok sayıda makale ve Essays on Nationalism (1926), France, a Nation of Patriots (1930), Historical Evolution of Modern Nationalism (1931) ve Generation of Materialism (1942) adlı kitaplarıyla şekillenmiş, olgunlaşmıştır.

Carlton J. H. Hayes Kitapları - Eserleri

  • Milliyetçilik: Bir Din

Carlton J. H. Hayes Alıntıları - Sözleri

  • Batı Avrupa'da mesafe katedişinden beri, modern milliyetçilik bir din mahiyeti kazanmış durumdadır. (Milliyetçilik: Bir Din)
  • Milliyetçilik, komünizmde olmayan sıcak ve dindarâne bir karaktere sahip manevi bir niteliği var ve komünizmin aksine şu temel dini hakikati takdir etmektedir : İnsan yalnızca ekmekle yaşamaz . Bu yüzden milliyetçiliğin uyandırdığı duygu yalnızca bir elit tarafından değil , sıradan bir insan kitlesi tarafından da paylaşılacak gibi görünüyor. (Milliyetçilik: Bir Din)
  • Rousseau, Fransız Devrimi başlamadan on bir yıl önce öldü; fakat Devrim'in önderleri ve gidişatı üzerinde onun fikirleri ve va'z ettiği hususlar büyük etki meydana getirdi. Bunların en önemlisi de milliyetçilikti. (Milliyetçilik: Bir Din)
  • Milliyetçiliği anlamanın en iyi yolu Avrupa'ya ve önce Batı Avrupa'ya eğilmektir. Zira onun asıl vatanı burasıdır. (Milliyetçilik: Bir Din)

Yorum Yaz