Zecharia Sitchin kimdir? Zecharia Sitchin kitapları ve sözleri
Azeri Asıllı Bilimadamı Zecharia Sitchin hayatı araştırılıyor. Peki Zecharia Sitchin kimdir? Zecharia Sitchin aslen nerelidir? Zecharia Sitchin ne zaman, nerede doğdu? Zecharia Sitchin hayatta mı? İşte Zecharia Sitchin hayatı... Zecharia Sitchin yaşıyor mu? Zecharia Sitchin ne zaman, nerede öldü?
Doğum Tarihi: 11 Temmuz 1920
Doğum Yeri: Bakü, Azerbaycan
Ölüm Tarihi: 9 Ekim 2010
Ölüm Yeri: New York, ABD
Zecharia Sitchin kimdir?
On kitaplık "Dünya Tarihçesi" adlı kitap serisiyle tanınmış, Yahudi asıllı gazeteci ve amatör sümerologdur. Çivi yazısı dışında hiç bilinmeyen "ölü diller" konusunda da çalışmaları vardır.
Londra Üniversitesi'nden ekonomi diploması aldı ve 1952'de New York'a taşınmadan önce İsrail'de editör ve gazeteciydi. Bir gemicilik şirketinde yönetici olarak çalışırken, kendi kendine Sümer çivi yazısını öğrendi. Immanuel Velikovsky ve Erich von Däniken gibi yazarlara benzer şekilde Sitchin, dünya dışı olayların eski insanlık tarihinde önemli bir rol oynadığı varsayılan hipotezleri savundu.
Sitchin pre-astronotiğin tanınmış bir temsilcisidir. Kitaplarında, hıristiyanlık öncesi antik sümer çivi yazılı metinlerin çevirisine dayanan teorisinde, tarih öncesi çağlardaki varsayımsal bir onikinci gezegen olan Nibiru tarafından Anunnaki adındaki uzaylılar kendi gezegenlerindeki (Niburu) atmosfer zararını onarabilmek için dünyamıza gelip çalıştırmak için ilkel işçi olarak olarak insanı yaratmıştı. Çevirdiği tabletlerden yola çıkarak Nibiru gezegeninin güneşin etrafında 3.600 yıllık eliptik bir yörüngede olduğunu iddia etti.
Sitchin'in kitapları dünya çapında milyonlarca kopya satmış ve 25'ten fazla dile çevrilmiştir.
Eserleri
12. Gezegen (1976)
Gökyüzüne Merdiven (1982)
Tanrıların ve İnsanların Savaşları (1985)
Kayıp Diyarlar (1990)
Zaman Başlarken (1993)
İlahi Karşılaşmalar (1995)
Kozmik Tohum (1998)
Enki'nin Kayıp Kitabı (13 Tablet yoktur. Bu kitap, önsözünde de yazdığı gibi bir Derleme Roman'dır) (2002)
Dünya Tarihçesi Seferleri (2004)
Kozmik Şifre (2005)
Ölmeyi Reddeden Kral (2014)
Zecharia Sitchin Kitapları - Eserleri
- 12. Gezegen
- Enki' nin Kayıp Kitabı
- Kozmik Tohum
- Ölmeyi Reddeden Kral
- Gökyüzüne Merdiven
- Kozmik Şifre
- İlahi Karşılaşmalar
- Dünya Tarihçesi
- Tanrıların ve İnsanların Savaşları
- Kayıp Diyarlar
- Zaman Başlarken
- The End of Days
Zecharia Sitchin Alıntıları - Sözleri
- Modern astronomlar bir gezegenin birden çok uydusu olması ihtimalinden Galileo 1609'da bir teleskop yardımıyla Jüpiteı'in en büyük dört ayını keşfedene dek habersizdiler ama Sümerler binlerce yıl öncesinde bu fenomenden haberdardılar. (Zaman Başlarken)
- Öyleyse, modern insanın, nasıl olmuş da, ataları daha ileri evrimsel gelişmeyi takip ederek 2.000.000 veya 3.000.000 yıl sonra değil de 300.000 yıl kadar önce ortaya çıkmıştır? Dünya'ya başka bir yerden mi getirildik yoksa Eski Ahit'in ve diğer kadim kaynakların iddia ettiği gibi tanrılar tarafından mı yaratıldık? (12. Gezegen)
- İki kerubisiyle birlikte Ahit Sandığının, Perdenin, Üzerinde Ekmek Sunulan Masa ve ilgili alet edevatın, ardından Kandilliğin yapılması için gereken ayrıntılı mimari ölçüler ve talimatlar verildi; ve bu talimatların sıralanışı ancak şu nasihat için -"Her şeyi sana dağda gösterilen öm t ğ e (tavnit) göre yapmaya dikkat et." - kesintiye uğrar ve sonra bu ayrıntılı mimari talimatlar Mısır ' dan Çıkış Kitabındaki ek iki bölüm boyunca devam eder.Der n ek ki Musa'ya yapılacak her şeyin modellerinin -muhtemelen küçük ölçekli modellerinin-gösterilmiş olduğu açıktır.Kitabı Mukaddes'te Sina'daki konuta ve Kudüs'teki tapınağına ve bunlarla ilgili diğer tüm araç gerece ilişkin mimari talimatlar öyle ayrıntılıdır ki moder n bilgin l er ve ressamlar bunları betimlemekte hiç zorlanmadılar (İlahi Karşılaşmalar)
- Kısmet miydi yoksa kader mi? Kararı gelecekte verile çünkü günlerin sonunda bir Yargılanma Günü olacaktır. O gün Dünya sarsılacak ve nehirler yatak değiştirecek; öğle vakti karanlık çökecek, geceyse göklerde bir ateş olacak; geri dönen göksel tanrının günü olacak o gün. Ve ister tanrılardan ister insanlardan olsun kimin hatatta kalıp kimin yok olacagı; mukadder olan şey bir devrenın içinde tekrarlanacaktır ve kısmet olan şey ve de yalnızca kalbin niyetının iyiye mi kötüye mi yol açtıgı yargılanacaktır. (Enki' nin Kayıp Kitabı)
- Arkeologların kazmaları yalnızca Şinar/Sümer'in varlığını doğrulamakta kalmadı. Bulgular ayrıca Mezopotamya'dan kalan kadim metinlerin kutsal kitaptaki Yaratılış ve Tufan hikayelerine koşut olduğunu da ortaya çıkarttı. 1876'da British Museum görevlisi George Smith (Asur başkenti) Nineve'deki kraliyet kütüphanesinde bulunan kırık tabletleri biraraya getirip The Chaldean Genesis (Yaratılışın Kalde Yorumu) adlı kitabı yayınladı ve kutsal kitaptaki Yaratılış hikayesinin ilk kez Mezopotamya'da, binlerce yıl önce yazıya geçirildiğini kuşkuya yer bırakmayacak şekilde gösterdi. (İlahi Karşılaşmalar)
- Size de tanıdık geliyor mu? Enki'nin oğlu Enkidu'ya öğretisi: "'Tanrılar insanları kanatlan altına aldıklarında bile, mücadele edip kazanmalarına ya da teslim olup yenilmelerine yetecek kadar engel bırakırlar. Tanrılar, kendi kendilerine yardım edenlere yardım ederler." (Ölmeyi Reddeden Kral)
- Mezopotamya yazıtından birinde şöyle özetleniyor: "Güzel görünen her neyse, tanrıların lütfuyla yaptık." (12. Gezegen)
- Pragmatik bilginler için kabul edilemez olsa da mitoloji, arkeoloji ve semboloji bizi şu kaçınılmaz sonuca götürmektedir: Orta Amerika'nın tamamı olmasa bile Orta Meksika Yılan Tanrıların Diyarı idi, yani kadim Mısırın tanrılarının diyarı. (Kayıp Diyarlar)
- Aden kelimesinin (Asur, Babil ve İbran dillerinin anası olan) Akkad dilindeki Edinnu aracılığıyla Sümer dilindeki E.DİN'den geldiği konusunda hiç kimsenin kuşkusu yoktur artık. (İlahi Karşılaşmalar)
- Bak sen şu işe. (Gökyüzüne Merdiven)
- Sahici olamaz çünkü sahici olursa, sahici olamayacak bir şeyi sahicileştirirdi… (Dünya Tarihçesi)
- And Dağları yerlilerinin (İnkalar) bir Üstün Tanrıya inandıklarını ve efsanelerinin bir Tufan içerdiğini fark eden İspanyol rahiplerin merakı arttı. Ardından bu yöresel hikayelerin pek çok ayrıntısının garip bir biçimde Eski Ahit' teki Yaratılış bölümünün hikayelerine benzer oldukları ortaya çıktı. Dolayısıyla "Kızılderililerin" ve onların inançlarının kökeni ile ilgili ilk teoriler arasında Kitabı Mukaddes'te geçen ülke ve halklarla ilişkili olan teorinin başı çekmesi kaçınılmazdı. (Kayıp Diyarlar)
- Okuyucularımla birlikte Jalapa Müzesine ilk kez Nisan 1995'teki Dünya Tarihçesi Keşif seferinde gittik. Bu oyuncak filin önemi derhal belli oldu: Orta Amerika'da fil yoktu, işin aslı Yeni Dünya'nın hiçbir yanında fil yoktu. Öyleyse, çocuğuna oyuncak fil yapacak olan biri (bu örnekte, Olmekler) daha önce bir yerlerde fil görmüş olmalıydı. Oyuncağı yapan kişi filleri ya Afrika'da ya da Asya'da görmüş olabilirdi; Olmeklerin ırklarını belli eden simalarına bakılacak olursa o yer Afrika olmalıydı. (Dünya Tarihçesi)
- Musa, çölde Rab Tanrı için bir "Mesken" yaptığında, bunu Rab tarafından sağlanan çok detaylı talimatlara göre yapmıştı. Kral Süleyman Kudüs'teki ilk Tapınağı, Rab ona "bilgelik verdikten" sonra kurmuştu. Peygamber Hezekiel'e "tanrısal bir vizyonda", "görünüşü tunç görünüşü gibi ve elinde keten bir ip ve bir ölçü kamışı olan bir adam" tarafından ikinci tapınak için çok detaylı plânlar gösterildi. Ur'un yöneticisi Ur-Nammu ise bin yıl kadar önce tanrısının ona kendisi için bir tapınak inşa etme emrini ve eline bir ölçü kamışı ve ip yumağı tutuşturarak ilgili talimatları nasıl verdiğini anlatmıştı. (Şekil 9) (12. Gezegen)
- Kahinler, kehanetler... acaba Göklerin sözleri mi, yoksa insanların mı? (Ölmeyi Reddeden Kral)
- Göksel Zaman, Yeryüzündeki bizlere göre, geriye akmaktadır. Dolayısıyla zodyak kuşağı açısından Geçmiş Gelecektir. (Zaman Başlarken)
- Duyduklarına inanamayan önderlere Enki bir sır açıklar: Abzu'da, Anunnakileri andıran bir yaratık serbestçe dolaşmaktadır, Onun yaşam özü Anunnakilerin yaşam özüyle çoğaltılarak Zeki bir İlkel İşçi olması için niteliği artırılabilir. Enlil, Yaratmak Her Şeyi Başlatan Baba'ya mahsustur, diye bağırır Ninmah, Suretimizi zaten mevcut bir yaratığa vereceğiz, diye savunur Hayatta kalabilmek için altına fena halde ihtiyacı olan önderler "evet" derler Enki, Ninmah ve Enki'nin oğlu Ningişzidda deneylere başlarlar Pek çok başarısızlıktan sonra kusursuz model Adamu elde edilir Ninmah zafer çığlığı atar: Ellerim yarattı onu! Bu başarısından dolayı Ninti ("Yaşam Hanımı") unvanını alır Enki'nin eşi Ninki dişi Dünyalının, Ti-Amat'ın biçimlendirilmesine yardım eder Melez olan Dünyalılar çiftleşmekte ama üreyememektedirler Ningişzidda onların Yaşam Ağacına iki önemli dal daha ekler Onaylanmamış işler yapıldığını keşfeden Enlil, Dünyalıları kovar hiç böyle bir yaratık görülmedi şimdiye dek, dedi Enlil, inanmamıştı. (Enki' nin Kayıp Kitabı)
- Ansızın ateşten bir araba göründü… İlyas kasırgayla göklere alındı. (Dünya Tarihçesi)
- Böylece (Sümer tabletlerinde geçen) tüm gezegenleri, modern astronomların daha yeni keşfettiği (Burgsch, kendi dönemindeki herkes gibi, Plüton’un varlığından habersizdi) dış gezegenler de dâhil olmak üzere, doğru sırada yer almaktadırlar. (Gökyüzüne Merdiven)
- Güzel görünen her neyse, tanrıların lütfuyla yaptık. (12. Gezegen)