dedas
Turkcella

Vissarion Belinski kimdir? Vissarion Belinski kitapları ve sözleri

Rus edebiyat eleştirmeni Vissarion Belinski hayatı araştırılıyor. Peki Vissarion Belinski kimdir? Vissarion Belinski aslen nerelidir? Vissarion Belinski ne zaman, nerede doğdu? Vissarion Belinski hayatta mı? İşte Vissarion Belinski hayatı... Vissarion Belinski yaşıyor mu? Vissarion Belinski ne zaman, nerede öldü?

  • 22.01.2023 00:00
Vissarion Belinski kimdir? Vissarion Belinski kitapları ve sözleri
Rus edebiyat eleştirmeni Vissarion Belinski edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Vissarion Belinski hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Vissarion Belinski hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Vissarion Belinski hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Tam / Gerçek Adı: Vissarion Grigoryeviç Belinski

Doğum Tarihi: 11 Haziran 1811

Doğum Yeri: Suomenlinna, Helsinki, Finlandiya

Ölüm Tarihi: 7 Haziran 1848

Ölüm Yeri: St. Petersburg, Rusya

Vissarion Belinski kimdir?

Vissarion Grigoryeviç Belinski (Rusça: Виссарио́н Григо́рьевич Бели́нский) (d. 11 Haziran 1811 - ö. 7 Haziran 1848), Batılılaşmaya eğilimi Rus edebiyat eleştirmenidir. Alexander Herzen, Mihail Bakunin ve diğer eleştirel entelektüellerle iştiraki olmuştur. Şair ve yayıncı Nikolay Nekrasov'un kariyerinde ve Sovremennik adlı popüler dergisinde önemli rol oynamıştır.

Vissarion Belinski Kitapları - Eserleri

  • Gogol'e Mektup
  • Məqalələr

Vissarion Belinski Alıntıları - Sözleri

  • Yaşlılar geçmişle, anılarıyla: gençlerse bugünle, çağdaş gerçeklikle yaşarlar. (Gogol'e Mektup)
  • Yineleyip durmakla aynı sözleri, olur mu bilim? Bize gerekli olan, üstadım, laf değil, eğitim. (Gogol'e Mektup)
  • Din perdesi ve kamçı savunması altında yalanı ve ahlaksızlığı hakikat ve erdemmiş gibi yayanlara karşı susmak elden gelmiyor. (Gogol'e Mektup)
  • İnsan ne denli güçlüyse, ahlaken ne denli yüceyse, kendi eksik ve zayıf yanlarına o denli korkmadan eğilebilir. (Gogol'e Mektup)
  • İşaret direğine benzer bizim filozof biraz Yolu gösterir, kendisi yerinden kımıldamaz. (Gogol'e Mektup)

Yorum Yaz