Sylvia Nasar kimdir? Sylvia Nasar kitapları ve sözleri
Abd'li Ekonomist ve Yazar Sylvia Nasar hayatı araştırılıyor. Peki Sylvia Nasar kimdir? Sylvia Nasar aslen nerelidir? Sylvia Nasar ne zaman, nerede doğdu? Sylvia Nasar hayatta mı? İşte Sylvia Nasar hayatı...
Abd'li Ekonomist ve Yazar Sylvia Nasar edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Sylvia Nasar hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Sylvia Nasar hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Sylvia Nasar hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...Doğum Tarihi: 17 Ağustos 1947
Doğum Yeri: Rosenheim, Almanya
Sylvia Nasar kimdir?
Sylvia Nasar (d. 17 Ağustos 1947, Rosenheim, Almanya doğumlu) ABD'li ekonomist ve yazardır. En çok bilinen kitabı John Forbes Nash'in hayatını kaleme aldığı ve sinemaya uyarlanan Akıl Oyunları eseridir.
Sylvia Nasar Kitapları - Eserleri
- Akıl Oyunları
- Büyük Düşünenler
Sylvia Nasar Alıntıları - Sözleri
- Hayatta hiç birşeyden kesinlikle emin olamazsın john, hayatta emin olman gereken tek şey bu.. (Akıl Oyunları)
- Yaptıkları gözlemler sayesinde, şu görşü benimsemişlerdi: Günümüz dünyasında siyasi güç topla tüfekle değil, bir ulusun ekonomik üstünlüğüyle ve ticari enerjisiyle elde edilebilirdi. (Büyük Düşünenler)
- "Bir saniyemi bile hak etmeyen insanlarla çok zaman geçirdim." (Akıl Oyunları)
- Rekabet ortamında biri hep kaybeder. (Akıl Oyunları)
- . Bir saniyemi bile hak etmeyen insanlarla çok zaman geçirdim. . (Akıl Oyunları)
- Belki çok güzel bir zekaya sahip olmak hoş bir şeydir ama daha büyük bir hediye güzel bir kalbi keşfetmektir. (Akıl Oyunları)
- . Mutlu olmak her şeyin yolunda olması demek değildir, mutlu olmak görmezden gelme konusunda ustalaşmak demektir. . (Akıl Oyunları)
- Sonuna kadar kendi hayallerınızın peşinden koşun yoksa dısarıdan gelen melodileri duyar ama asla kendi müziğinizi çalamazsınız. (Akıl Oyunları)
- ” Hep sayılara inandım, içinde bir mantık olan denklemle hesaplanan… Ancak hayatım boyunca onlarla uğraştıktan sonra mantık nedir diye soruyorum. Buna kim karar veriyor ? Araştırmalarım sırasında fizik, metafizik ve hayal alemlerine gidip geri döndüm ve kariyerimin en büyük buluşu gerçekleşti. Mantıklı nedenler yalnızca, ama yalnızca gerçek sevginin gizemli denkleminde bulunabilir. Bu gece burada olmamı sana borçluyum. Var olmamın nedeni sensin. Sen benim mantığımsın. Teşekkür ederim… “ (Akıl Oyunları)
- Engels, Marx'ı işçi sınıfı anlamına gelen proletarya kavramıyla tanıştırmıştı. Ve Marx bu sınıfa karşı hemen yakınlık hissetmişti. İşçi sınıfını, tahmin edebileceğiniz gibi, sadece "yoksullar" olarak değil, "yoksul bırakılanlar" olarak görüyordu. Yani tükenen bir toplumun sonucu olan kalabalık halk kitleleri! Toprağını kaybeden aristokratlar, iflas eden tüccarlar ve işsiz akademisyenlerden oluşan bir orduydu proletarya. (Büyük Düşünenler)
- Sonuna kadar kendi hayallerinizin peşinden koşun, yoksa dışarıdan gelen melodileri duyar ama asla kendi müziğinizi çalamazsınız. (Akıl Oyunları)
- Sohbet bilgiyi arttırır fakat dahilerin okulu yanlızlıktır... (Akıl Oyunları)
- Şans cesurdan yanadır. (Akıl Oyunları)
- . Belki çok güzel bir zekaya sahip olmak hoş bir şeydir ama daha büyük bir hediye güzel bir kalbi keşfetmektir. (Akıl Oyunları)
- İnsanoğlunun koşulların esiri olmadığı ve o koşulların takdiriilahi, değişmez ya da insan müdahalesinden muaf olmadığı fikri, bütün zamanların en radikal keşiflerinden biriydi! (Büyük Düşünenler)
- "Bir saniyemi bile hak etmeyen insanlarla çok zaman geçirdim." (Akıl Oyunları)
- . Yorum yapmak sadece olayı kenardan izleyenlerin lüksüdür. . (Akıl Oyunları)
- "Mutlu olmak her şeyin yolunda olması demek değildir. Mutlu olmak, görmezden gelme konusunda ustalaşmak demektir." (Akıl Oyunları)
- Alfred Marshall, modern ekonomiyi eski Yunancada "araç" anlamına gelen "organan" sözcüğüyle tanımlamıştı. Yani ekonomi bir gerçekler bütünü değil, o gerçekleri bulmaya yarayan bir "keşif" aracıydı. Bu, gelişimi hiçbir zaman tamamlanmayacak, sürekli uyarlanıp yenilenerek geliştirilebilecek bir aletti. Marshall'ın öğrencisi John Maynard Keynes ise ekonomiyi "zihinsel bir aparat" olarak tanımlamıştı. Tıpkı diğer bilim dalları gibi, ekonomi de modern dünyayı incelemek ve sunduğu imkanları en iyi şekilde değerlendirmek için gerekli bir enstrümandı. (Büyük Düşünenler)