Sezgin Kızılçelik kimdir? Sezgin Kızılçelik kitapları ve sözleri
Türk Akademisyen, Toplum Bilim Araştırmacısı, Yazar Sezgin Kızılçelik hayatı araştırılıyor. Peki Sezgin Kızılçelik kimdir? Sezgin Kızılçelik aslen nerelidir? Sezgin Kızılçelik ne zaman, nerede doğdu? Sezgin Kızılçelik hayatta mı? İşte Sezgin Kızılçelik hayatı...

Türk Akademisyen, Toplum Bilim Araştırmacısı, Yazar Sezgin Kızılçelik edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Sezgin Kızılçelik hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Sezgin Kızılçelik hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Sezgin Kızılçelik hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Tam / Gerçek Adı: Prof. Dr. Sezgin Kızılçelik
Doğum Tarihi: 2 Şubat 1969
Doğum Yeri: Göle, Ardahan, Türkiye
Sezgin Kızılçelik kimdir?
Toplumbilim araştırmacısı. 2 Şubat 1969, Göle / Kastamonu doğumlu. Isparta Gönen Öğretmen Okulunu bitirdikten (1983) sonra 1985-86 yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde okudu. 1989’da Ege Üniversitesi Sosyoloji Bölümünü bitirdi. 1991’de Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden yüksek lisans derecesi, ilerleyen yıllarda kariyerini tamamlayarak Profesör unvanını aldı. 1989’dan itibaren çalışmalarını Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde sürdürdü.
Sezgin Kızılçelik Kitapları - Eserleri
- Sosyoloji Tarihi 1
- Sosyoloji Tarihi 2
- Marx'ın Sosyolojisi
- Frankfurt Okulu
- Sosyoloji Tarihi 4
- Burjuva Sosyolojisi
- Sosyoloji Tarihi 3
- Zalimler ve Mazlumlar
- Baykan Sezer'in Sosyoloji Anlayışı
- Batı Barbarlığı 1
- Sosyal Bilimleri Yeniden Yapılandırmak
- Atatürk'ü Doğru Anlamak
- Sosyolojinin Neliği
- Sefaletin Sosyolojisi
- Batı Bataklığı
- Özgün ve Yetkin Bir Sosyal Teorisyen Olarak Kemal Tahir
- Sosyoloji Teorileri 1
- Küreselleşme ve Sosyal Bilimler
- Batı Barbarlığı 2
- Çağdaş Sosyal Teorisyenler 1
- Pozitivizm ve Eleştiricileri
- Sosyoloji Yazıları 2
- Açıklamalı Sosyoloji Sözlüğü
- Postmodernizm Dedikleri
- Özgünlüğün Sosyolojisi
- Eğitim Sosyolojisi
- Yerli Sosyoloji
- Sosyoloji Teorileri 2
- Sosyoloji Tarihi 6
- Güncelin Sosyolojisi 1
- Sosyoloji Yazıları 1
- Sosyoloji Teorileri 1
- Araştırma ve Yazım Teknikleri
- Türkiye'nin Sağlık Sistemi
- Sosyoloji Teorileri 3
- Sosyoloji Tarihi 1
- Çağdaş Sosyal Teorisyenler 2
Sezgin Kızılçelik Alıntıları - Sözleri
- "...sağlam zihinli olmak yetmez, asıl olan onu iyi kullanmaktır. En büyük ruhlar, en yüce iyilikler kadar, en büyük kötülükleri de işleyebilirler; ve pek yavaş yürüyenler de, eğer daima doğru yolu izliyorlarsa, koşup da doğru yoldan uzaklaşanlardan daha çok ilerleyebilirler." Descartes (Sosyoloji Tarihi 2)
- Düşünce deryası Cemil Meriç'in bildirdiği gibi,"biz hakikatlerin sadece bir tarafını görmeye mahkûm edilmişizdir.Oysa yalnız bir tarafını görmek,hiçbir şeyi görmemektir." (Batı Bataklığı)
- "Fakirliğin, suçların, ayaklanmaların, savaşların temelinde hep mülkiyetin ürünü olan koşullardaki eşitsizlik bulunur." (Sosyoloji Tarihi 4)
- "Medeni insan doğuyor, yaşıyor ve köle gibi ölüyor. Onu, doğunca bir dona, ölünce de bir tabuta koyarlar." -Rousseau, (Emile ya da Çocuk Eğitimi Üzerine) (Sosyoloji Tarihi 1)
- Kemal Tahir, 1938 yılında kardeşine ve onun arkadaşlarına kitap vermekten tutuklanmış, oldukça kötü bir muamele görmüştür. (Özgün ve Yetkin Bir Sosyal Teorisyen Olarak Kemal Tahir)
- "Özgür insanlar, hatırlayın bu düsturu: Özgürlüğe sahip olabiliriz, ancak bir kere kaybedildiğinde bir daha asla geri gelmez." (Sosyoloji Tarihi 1)
- Schopenhauer'a göre zenginliğin doğal ihtiyaçların doyurulması dışında insanın asıl huzuru üzerinde çok az etkisi vardır. Tersine genelde insanın huzuru çok mülke sahip olmanın neden olduğu sayısız ve kaçınılmaz sorun yüzünden bozulur. Fakat yinede insanlar zenginlik elde etmek için zihinsel donanım elde ettiklerine oranla bin kat daha fazla çalışırlar. Oysa insanın ne olduğunun mutluluğu üzerinde neye sahip olduğundan kesinlikle daha fazla katkısı vardır. (Batı Barbarlığı 2)
- Tarihi tekerrürden ibaret saymak yobazlıktır. (Yerli Sosyoloji)
- Bir şeyin tabu olması için anlaşılması değil anlaşılmaması şarttır. (Yerli Sosyoloji)
- Hepimiz hayatın sefaletleri, ıstırap ve ihtiyaçları altında ezilmeye ve sonunda ölmeye mahkûm insanlarız. Hiçbirimiz için değişmeyen sonuç budur" (Sosyoloji Tarihi 1)
- Sözgelimi, bir Batılıya 'nasılsınız?' demek aşağı yukarı hakaret sayılırmış. Kişiliği ile ilgileniyorsunuz, adam katiyen öyle bir şey istemiyor. Son derece tedirgin oluyor. Onların sabahleyin karşılaştıkları zaman ki sözleri, 'bugün hava ne güzel' falan gibi şeyler. Bizde öyle değildir kim olursa olsun 'Kendinizi iyi hissediyor musunuz? nasılsınız? Bugün sizi daha iyi gördüm...' falan deriz bu aslında batılı insanın idrak edemeyeceği ve bizim çok kullandığımız için hiç değer vermediğimiz son derece önemli bir insan münasebetidir. (Özgün ve Yetkin Bir Sosyal Teorisyen Olarak Kemal Tahir)
- Tarihe ilgi duymak, her düşünürün ana vazifesidir. (Yerli Sosyoloji)
- "İlerleme" tarafsız bir terim değildir; o özel amaçlara doğru hareket eder. (Frankfurt Okulu)
- Emek sarf edilmeden bir şey elde edilemez ve faydalanmak imkânı hasıl olmaz. (Sosyoloji Tarihi 1)
- İnsanlar, küreselleşmenin paraya ve mala insandan daha fazla ehemmiyet verdiğine, "kar insandan önce gelir" sloganına vurgu yaptığına şahit oldular. (Küreselleşme ve Sosyal Bilimler)
- Marx'a göre, "insanların maddi ilişkileri, tüm ilişkilerinin temelidir." (Sosyoloji Tarihi 4)
- Cemil Meriç'in dediği gibi,"Batı'da bir silahtır kelime,bizde bir ses,yani bir nota.Batıda insan ezelî bir kavga içindedir.Ferdin fertle,ferdin toplumla ve tabiatla kavgası.Kelimeler ideolojilerin emrinde birer dinamit.Rahip,toprak kölelerini kelimelerle zincirler.Toprak köleleri şatoyu kelimelerle devirir... Sınıflı toplumların kaderi ölmemek için öldürmektir.Topla, tüfekle veya kelimeyle,Goethe: Ya örs olacaksın,ya çekiç demiyor mu?" (Batı Bataklığı)
- "...karanlıkta yürümeye alışan bir kişinin gözlerinin gücü o kadar azalır ki artık gün ışığına dayanamaz olur." René Descartes (Sosyoloji Tarihi 2)
- Proudhon, "insanoğlunun dörtte üçünün yine soyulduğunu görüyorum: Sanki bir kısım insanın emeği, diğerlerinin emeği için musibet oluyor", demiştir. (Sosyoloji Tarihi 4)
- Ne var ki, toplum değiştikçe, özgürlük ve adaletten birinin artışı, genellikle ötekinin azalışına eşlik eder; yaşamın merkeziyetçi düzenlenmesi, her ayrıntıyı planlayan yönetim biçimi, kesin akılcılaştırma denilen tutum tarihsel bir ödün olarak kendini ortaya koyar... (Frankfurt Okulu)