Serkan Karaismailoğlu kimdir? Serkan Karaismailoğlu kitapları ve sözleri
Yazar Serkan Karaismailoğlu hayatı araştırılıyor. Peki Serkan Karaismailoğlu kimdir? Serkan Karaismailoğlu aslen nerelidir? Serkan Karaismailoğlu ne zaman, nerede doğdu? Serkan Karaismailoğlu hayatta mı? İşte Serkan Karaismailoğlu hayatı...
Yazar Serkan Karaismailoğlu edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Serkan Karaismailoğlu hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Serkan Karaismailoğlu hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Serkan Karaismailoğlu hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...Doğum Tarihi:
Doğum Yeri:
Serkan Karaismailoğlu kimdir?
Lisans eğitimini 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi Biyoloji bölümünde tamamladı. 2009 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim dalından yüksek lisans derecesini almış olup halen aynı yerde doktora eğitimine devam etmektedir ve araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.
Sinirbilim alanında, beyin cinsiyeti (kadın beyni – erkek beyni)
başta olmak üzere çeşitli konularda çalışmalarına devam etmektedir. 2009 yılında ulusal fizyoloji kongresinde en iyi genç araştırmacı ödülünü almıştır. Bir tane uluslararası kitap bölümü olmak üzere çeşitli ulusal ve uluslararası dergilerde makaleleri bulunmaktadır. Sinirbilimin son bulguları ışığında, yaşamımızı doğrudan etkileyen birçok konuda, ilgilenen herkesi; anlaşılabilir, tartışılabilir, uygulanabilir ve en önemlisi de olabildiğince eğlenceli bir şekilde bilgilendirmeyi amaçlayan
“Ortapia” projesinin kurucusu ve yürütücüsüdür.
Youtube platformundaki Ortapia Serkan Karaismailoğlu kimdir? sorusuna ''Kendisi çok küçükken eve gelen kadın komşuların annesine sorduğu “bugün beyin için ne yaptın?” sorusunu tümüyle yanlış anlayıp (meğerse annemin babam için yaptığı yemeği soruyorlarmış) her gün beyin ile ilgili yeni bir bilgi öğrenme çabasıyla büyümüş ama halen çocuk olan bir yetişkindir. Her şeyi yapmaya çalışıp, hiçbir şeyi yapamamış olmanın verdiği hüzün ve hazla yaşamaktadır. Doktorasını Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı’nda “beyin cinsiyeti” üzerine üzerine yapmış olup halen aynı kurumda çalışmaya devam etmektedir.
“Kadın Beyni Erkek Beyni” adlı kitabı 2015 yılında çıkmıştır.
Ortapia projesinin kurucusudur.
2016 yılında TÜBİTAK desteği kapsamında “fizyopia” adlı teknokent şirketini kurmuştur.'' diyerek cevap veriyor.
Serkan Karaismailoğlu Kitapları - Eserleri
- Kadın Beyni - Erkek Beyni
- Beyinde Ararken Bağırsakta Buldum
- Pia Mater
- Arachnoid Mater
- Dura Mater
Serkan Karaismailoğlu Alıntıları - Sözleri
- ¶¶ Bazılarımız dayanmanın bizi güçlü kıldığını zanneder. Ama bazen bizi güçlü yapan bırakmaktır. - Hermann Hesse ¶¶ (Dura Mater)
- "Onsuz yaşamayı düşünemediğin birine, nasıl veda edersin?" My Blueberry Nights (film)" (Pia Mater)
- “Hayat bir yolculuktur. Mutlu olmadığınız duraklarda fazla oyalanmayın.” (Arachnoid Mater)
- Bazen kendini, Şahin marka arabanın arka camına yazılmış Dante'den bir dörtlük gibi hissedersin. Ya hissettiğin yanlıştır ya da olduğun yer. (Beyinde Ararken Bağırsakta Buldum)
- “Işık herkesi parlak gösterir. Bir insanı gerçekten tanımak istiyorsanız ona karanlığın en siyah olduğu anda bakın.” (Dura Mater)
- “ Bilinmeyen tek şey; ölüm sayacının kaçtan itibaren geriye doğru saymaya başladığıydı.” (Arachnoid Mater)
- Adenozin ya da herhangi bir molekül, beyinde etki gösterebilmek için reseptör dediğimiz yapılara bağlanmak zorundadır.Uyanık olduğumuz dönemde,adenozin beynimizde birikmeye başlar ve belirli bir düzeye ulaşınca beyindeki ilgili reseptörlere bağlanır. Bu bağlanma sonucunda kendinizi yorgun ve uykulu hissedersiniz. Eğer uyursanız adenozin yoğunluğu azalır ve kendinizi dinç hissedersiniz. Peki bu sistemde kahve nasıl etki göstermektedir? Kahvenin içerisinde bulunan kafein yapısal olarak adenozine çok benzer. Beyne gelen kafein molekülü adenozinle yarışarak adenozinin başlanacağı reseptörlere bağlanır. Adenozin buralara bağlanamadığı için etki gösteremez ve siz de uykulu ve yorgun hissetmezsiniz. (Beyinde Ararken Bağırsakta Buldum)
- Gariptir insanoğlu, aynı espriye defalarca gülmez ama aynı acıya defalarca ağlar… (Arachnoid Mater)
- Duygularım anestezi altında. Her şeyi görüyorum, her şeyi işitiyorum, ama artık hiçbir şey hissetmiyorum. (Arachnoid Mater)
- ¶¶ Bir bakıyorsun "hayatta yapmam" dediğin şeyin başrolündesin. - Paul Auster ¶¶ (Dura Mater)
- İçinde milyarlarca mikroorganizma var ve sen yalnız hissediyorsun. (Beyinde Ararken Bağırsakta Buldum)
- İnsan beynini diğer organlardan ayıran en önemli özelliği de buydu zaten: Zaman ve mekândan bağımsız dilediği yere yolculuk edebilme özgürlüğü. (Arachnoid Mater)
- ¶¶ Belki de dünya, başka bir gezegenin cehennemidir. ¶¶ (Dura Mater)
- Erkekler kadınların söylediği şeyleri düşünürken,kadınlar erkeklerin söylemediği şeyleri düşünür . (Kadın Beyni - Erkek Beyni)
- "Hayatını vazgeçtiklerin belirler. Bu yüzden bir karar alırken neyi seçtiğinden ziyade, nelerden vazgeçtiğini çok iyi sorgula." (Pia Mater)
- ¶¶ Beğendiğiniz bedenlere, hayalinizdeki ruhları koyup, bunu 'aşk' sanıyorsunuz. ¶¶ (Pia Mater)
- ¶¶ Masal tadında insanlar tanıdım, bir varmış bir yokmuşlardı. ¶¶ (Kadın Beyni - Erkek Beyni)
- “Bir fikre eylem eşlik etmiyorsa, o fikir ancak beyinde işgal ettiği hücre kadar büyüyebilir.” (Beyinde Ararken Bağırsakta Buldum)
- ¶¶ Ne zaman bir kitap açıp okusan bir ağaç gülümser ölümden sonra yaşam olduğunu bilen. ¶¶ (Kadın Beyni - Erkek Beyni)
- "Mikroskop insana önemini gösterdi, teleskop ise önemsizliğini..." | Manly P. Hall (Beyinde Ararken Bağırsakta Buldum)