Sait Çamlıca kimdir? Sait Çamlıca kitapları ve sözleri
Eğitimci, Yazar Sait Çamlıca hayatı araştırılıyor. Peki Sait Çamlıca kimdir? Sait Çamlıca aslen nerelidir? Sait Çamlıca ne zaman, nerede doğdu? Sait Çamlıca hayatta mı? İşte Sait Çamlıca hayatı...

Eğitimci, Yazar Sait Çamlıca edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Sait Çamlıca hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Sait Çamlıca hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Sait Çamlıca hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Doğum Tarihi: 1974
Doğum Yeri: Almanya
Sait Çamlıca kimdir?
1974 Almanya doğumlu olan yazarımız Sait ÇAMLICA, ilkokulu Almanya’da orta ve lise eğitimini memleketi Tokat’ın Turhal ilçesinde tamamlamıştır. 2000 yılında Üniversiteyi bitiren yazarımız, devlet kurumları ve özelde 8 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra, ilk kitap çalışmasını 2006 yılında yayınlamıştır.
Daha çok eğitim kitapları yazan Sait ÇAMLICA, eğitimciliğini konferanslar vererek sürdürmektedir.
Sait Çamlıca Kitapları - Eserleri
- Okuyorum O Halde Varım!
- Gençlik Hazinesi
- Öğretmen Tohumda Ormanı Görmeli
- Stresli İman
- Oku Düşün Uyan!
- Peygamberimizi Çağa Taşımak
- Kur'an Alfabesi mi? Ahlakı mı?
- Çocuklar Ayak İzlerinizi Takip Eder
- Çocuk Eğitiminde 33 Hata
- Allah Çocuk Yakmaz
- Anne Katili Nasıl Yetişir
- Kur'an Alfabesi mi? Ahlakı mı? 2
- Doğurmak Annelik, Doyurmak Babalık Değildir
- Kur'an Alfabesi mi Ahlâkı mı?
- Mahallenin Kaderini Değiştiren İmamlar
- Teknoloji Çağında Cemaatlerin Bağlama Problemi
- Mahallenin Kaderini Değiştiren İmamlar - 2
- Teknoloji Kuşatmasında Geleceğimiz
- Çocuklar Ayak İzlerinizi Takip Eder
Sait Çamlıca Alıntıları - Sözleri
- Lokman (as)'ın oğluna nasihatlerinden alınacak ilk ve en önemli ders, "Bir babanın evlatlarıyla konuşma üslûbu" olsa gerek. Allah (cc), Lokman (as) vasıtasıyla tüm babalara, "Evladınıza karşı lokum gibi tatlı dil ile hitap edin" diyor. "Babamdan görmedim ki!" diyenler, babalarını değil, Hz. Lokman'ı örnek alsınlar. (Allah Çocuk Yakmaz)
- ''Peygamberler dinsizliğe karşı değil; değiştirilmiş, yanlış anlaşılmış dine karşı mücadele etmiştir.'' (Kur'an Alfabesi mi? Ahlakı mı?)
- Ruhunun gereksinimlerini gideremeyen bir insanın çektiği manevî sıkıntılar, bilinen bütün hastalıklardan daha sıkıntılı, daha acı vericidir. (Teknoloji Çağında Cemaatlerin Bağlama Problemi)
- Bu dünyayı bakanlar değil görenler, seyredenler değil düşünenler , konuşanlar değil iş yapanlar kurtaracak. (Okuyorum O Halde Varım!)
- Dünyada üç tür kaynak bulunur; hammadde, enerji ve bilgi. Hammadde ve enerji tükenebilir. Hammadde ve enerji kullanıldıkça azalacak, fakat insan farklı hammadde ve enerji kaynaklarını her zaman bulacaktır. Bilgi ise tükenmeyen, aksine büyüyen bir kaynaktır. Ne kadar çok kullanırsanız o kadar artar. Bilginin üretim fabrikası insan beynidir. (Teknoloji Kuşatmasında Geleceğimiz)
- Çocuklar sözlerinizi değil ayak izlerinizi takip eder. Bıraktığınız izlere dikkat edin... (Çocuklar Ayak İzlerinizi Takip Eder)
- Dedelerini konuşmaktan çocuklarına torunlarına zaman ayirnayanlar torunlarını kaybediyorlar. (Mahallenin Kaderini Değiştiren İmamlar)
- ''Dua kulun Allah'a derdini bildirmesi değil, o derdin dermanının ancak Allah olduğunu bilmesidir.'' (Stresli İman)
- Gençliği AŞK, hayatı MAÇ zanneden bir gencin, kendisine faydası olmaz ki memleketine olsun. (Gençlik Hazinesi)
- "Ruhunuz ölmüşse, beden neye yarar?" (Kur'an Alfabesi mi Ahlâkı mı?)
- "Neden bayan müfessirimiz yok?" sorusunu hep sorarım. Bu konularda bayanlar çalışma yapmadığı sürece, "erkek yorumlarına" mahkum kalacaklar. En çok hadis rivayet eden kişiler arasında Hz Aişe nin olduğunu herkes biliyor. Yani alimlerin en çok müracaat ettiği kişilerden biri kadındır. Buna rağmen "erkek yorumu"ağırlıklı ataerkil bir din algısıyla yaşayabiliyoruz (Kur'an Alfabesi mi Ahlâkı mı?)
- ...akıl var ama onu kullanabilmek için eğitim gerekiyor . (Okuyorum O Halde Varım!)
- Doğurmak annelik,doyurmak babalık değildir. (Anne Katili Nasıl Yetişir)
- Evladınızın egosunu beslemek istiyorsanız, beslenme çantasına sadece onun için yiyecek koyun. Evladınızın insanlığını beslemek istiyorsanız, sınıf arkadaşları için de beslenme çantasına bir şeyler koyun. (Doğurmak Annelik, Doyurmak Babalık Değildir)
- Hangi tohumun; ne zaman, nerede ve nasıl bir meyveye dönüşeceğini bilmemiz mümkün değil. (Allah Çocuk Yakmaz)
- evimize gelen misafir beni hem utandırdı hem uyandırdı 10 yıldır imamlık yapıyordum değil kitap okumak takvim yapraklarını bile sadece namaz vakitlerini görmek için okuyordum evime ilk defa genel sağlık memuru bir arkadaş hocam Maşallah güzel hitabetin var hangi kitaplardan hangi tefsirden istifade ediyorsun diye sorunca ben utandım kitap okuma alışkanlığını olmadığını söyledim ve Konuyu kapatmak istedim Ancak o arkadaşın soruları bitmiyordu hangi mahalle okuduğumuz sordu Ben 10 yıldır imamlık yapmama rağmen bir mendili bitirmemiştir utana sıkıla maalesef Henüz bir Email bitirmedim dedim o zaman Siz kesin hadis kılıyordu bitirmişsin izdir diye konuya devam eden misafire evinden koymayı utanmasam söz ve çık derdim Onlar benim evimde değil de ben onların evinde olsaydım kapıyı çarpıp çıkardım hemen meslek Hayatımda bu kadar utandığım hatırlamıyorum o arkadaşım bana bir kitap hediye etti o gün başladım kitap okumayı hamdolsun halen okumaya devam ediyorum (Mahallenin Kaderini Değiştiren İmamlar - 2)
- "Doğurmak annelik, doyurmak babalık değildir." (Anne Katili Nasıl Yetişir)
- Elimde olsa, Yeryüzünün her karış toprağına, Buğday eker gibi kitap ekerdim. (Okuyorum O Halde Varım!)
- ''Zamane gençliği çok bozuk'' cümlesi yanlış! ''Zamane anne babaları, zamane çocuklarını, zamane eğitim kurallarına göre yetiştirmeyi bilmiyorlar'' doğru olan bu ! (Çocuk Eğitiminde 33 Hata)
- Bir İngiliz General,Evet,belki Çanakkale’yi geçemedik.Ancak yine de çok büyük bir darbe vurdu Müslümanlara.Yetişmiş nesillerinin önemli bir kısmını kaybettiler.Bu bile bizim için önemli bir zaferdir.demiş Çanakkale savaşı sonrası. (Teknoloji Çağında Cemaatlerin Bağlama Problemi)