Robert B. Laughlin kimdir? Robert B. Laughlin kitapları ve sözleri
Fizikçi,Yazar Robert B. Laughlin hayatı araştırılıyor. Peki Robert B. Laughlin kimdir? Robert B. Laughlin aslen nerelidir? Robert B. Laughlin ne zaman, nerede doğdu? Robert B. Laughlin hayatta mı? İşte Robert B. Laughlin hayatı...
Fizikçi,Yazar Robert B. Laughlin edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Robert B. Laughlin hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Robert B. Laughlin hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Robert B. Laughlin hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...Tam / Gerçek Adı: Betts Robert Laughlin
Doğum Tarihi: 1 Kasım 1950
Doğum Yeri:
Robert B. Laughlin kimdir?
Betts Robert Laughlin (1 Kasım 1950 doğumlu) Stanford Üniversitesi Fizik Profesörü Robert M. Bass 'oğlu. Columbia Üniversitesi ve Princeton Üniversitesi'nden Daniel C. Tsui Horst L. Störmer ile birlikte, o kesirli kuantum Hall etkisini[1] açıkladıkları için fizik 1998 Nobel Ödülü paylaştı.
Robert B. Laughlin Kitapları - Eserleri
- Farklı Bir Evren
Robert B. Laughlin Alıntıları - Sözleri
- Einstein bir sanatçı ve âlimdi, ama hepsinden önemlisi devrimciydi. (Farklı Bir Evren)
- Karşı-madde doğanın bilim kurgu yazarları tarafından uydurulmuş olamayacak kadar çılgınca olan acayip gerçeklerinden biridir. (Farklı Bir Evren)
- Fiziksel fikir, matematikten önce gelir ve onu basit bir denklem olarak ifade etmek bir şarkı ya da şiiri yakalamak gibidir. (Farklı Bir Evren)
- Doğanın inceliği, duyuların ve kavrayışın inceliğinde kat be kat fazladır. Sir Francis Bacon (Farklı Bir Evren)
- Yaşadığımız çağ düşünen makinelerle gurur duyulan, düşünmeye çalışan insanlardan ise şüphelenilen bir çağ. H. Mumford Jones (Farklı Bir Evren)
- Olayların arasında nedensel ilişkiler aramak ve ardışık etkileri olan bir kural keşfettiğimizde bayağı memnun olmak doğamızda var. (Farklı Bir Evren)
- Hepimiz dünyayı olduğu gibi değil, olmasını dilediğimiz gibi görürüz, çünkü bu bizim doğamızda vardır, ama bunun insan zihnindeki bir tasarım hatası olduğunu akılda tutmamız ve elimizden geldiğince ona direnmemiz gerekir. (Farklı Bir Evren)
- İdeolojilerin ötesini görmek ve onları çürütmek gerçek bilimin en önemli amacıdır. Aslında genel olarak zihinsel yaşamın en önemli amacıdır. (Farklı Bir Evren)
- Hepimiz dünyayı olduğu gibi değil, olmasını dilediğimiz gibi görürüz. (Farklı Bir Evren)
- Örgütlenme ilkeleri -ya da daha kesin olarak onların sonuçları- kanunlar olabildiği için, bunlar kendilerini örgütleyerek yeni kanunlar, o yeni kanunlar da daha yeni kanunlar oluşturabilirler ve bu böyle devam eder. Elektron hareketi kanunları termodinamiğe ve kimyaya, onlar da kristalleşme kanunlarına, onlar da sertlik ve esneklik kanunlarına, onlar da mühendislik kanunlarına yol açtı. (Farklı Bir Evren)