dedas
Turkcella

Peter Hart kimdir? Peter Hart kitapları ve sözleri

Ses kayıt uzmanı Peter Hart hayatı araştırılıyor. Peki Peter Hart kimdir? Peter Hart aslen nerelidir? Peter Hart ne zaman, nerede doğdu? Peter Hart hayatta mı? İşte Peter Hart hayatı... Peter Hart yaşıyor mu? Peter Hart ne zaman, nerede öldü?

  • 01.08.2022 18:00
Peter Hart kimdir? Peter Hart kitapları ve sözleri
Ses kayıt uzmanı Peter Hart edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Peter Hart hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Peter Hart hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Peter Hart hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 1963

Doğum Yeri:

Ölüm Tarihi: 2010

Ölüm Yeri:

Peter Hart kimdir?

Liverpool Üniversitesi'nde öğrenim gördükten sonra 1981 Ocak ayında Imperial War Museum'da Sesli Kayıtlar Bölümü'ne atandı. O zamandan beri başlıca görevi Birinci Dünya Savaşı'na katılan askerlerin deneyimlerini sesli olarak kaydetmektir. Bu kitapta kullanılan söyleşilerin çoğu bu kayıtlardan alınmıştır.

Peter Hart Kitapları - Eserleri

  • Gelibolu
  • Gelibolu

Peter Hart Alıntıları - Sözleri

  • Bir İngiliz subayı daha Türk nişancılığını hafife almanın cezasını ödemişti. Dramın içinde kaybolan bazı subaylara faydası olmamış gibi görünen bir dersti bu. (Gelibolu)
  • Britanya’dan Türkiye’ye uzatılan sahici bir dostluk eli yoktu. (Gelibolu)
  • İnsanın yalnızca bir sopayla öldürdüğü günlerden beri, hiçbir savaş, insan bedeninde bugün olduğu kadar vahşi yaralar, bu kadar berbat enkazlar yaratmamıştır. (Gelibolu)
  • Bir anlık dalgınlık, başı ön siperin üzerinde bir iki santim göstermek, intihar etmek için yeterli bir nedendi. İkinci bir şans herkese nasip olmuyordu. "Bu Türk pusu nişancıları korkunç." (Gelibolu)
  • Türkiye’nin güçlü dostlara ihtiyacı vardı; sorun bunların nasıl seçileceğiydi. Almanya’yla bir ittifakın cazip gelen yanları vardı; ordu ve donanma kaynakları, emin bir kuvvet kaynağı olacaktı. Daha az toprak tutkusu olduğu için Almanya Türkiye’ye, Britanya, Fransa ve Rusya’mın oluşturduğu itilaf devletlerinden daha az bir yakın tehtit oluşturuyordu. (Gelibolu)
  • Kasım 1912’de Almanya, modern muharebe kruvazörü Goeben’i hafif kruvazör Breslau’u eşliğinde İstanbul'a doğru yola çıkardı. (Gelibolu)
  • Durumun siyasal denetimini giderek daha fazla ele geçirmiş olan Enver, 26 Ekimde yek taraflı olarak Souchon’a Goeben ve Breslau’yu alıp Türk kruvazör ve destroyerlerin eşliğinde Karadeniz’e ani bir çıkış yapma emri verdi. (Gelibolu)
  • Türkiye’nin bir sahte dostu da Almanya’yaydı. (Gelibolu)
  • 3 Ağustos’ta, Almanya’yla savaşın başından beri Fransızların Akdeniz Filosu felç olmuş gibiydi; özellikle komutanı Koramiral Augustine Boue de Lapeyrere, Goeben’i bulup yok etme düşüncesinden ziyade, askeri birlik konvoylarının güvenli geçişini sağlama zorunluluğuna odaklandı. (Gelibolu)
  • Goeben, Nara Burnu’nun arkasında, dar seyir kanalının mecbur kıldığı 90 derecelik köşeyi dönen her itilaf gemisini avlamaya hazır bekliyordu. Bir muhabere kruvazörü olarak Goeben, Fisher’ın Boğaz’a girmesini yasakladığı Queen Elizabeth ve eşit ölçüde iyi silahlı, ama zırhlı zayıf erken ingiliz muharebe kruvazörü Indefatigable hariç, İtilaf filosunun herhangi bir gemisinden farksızdı. (Gelibolu)
  • Ege Denizindeki adalarını kaybetmesi, Türkiye’nin dikkatini deniz gücünün zayıflığına çekmişti. İngiliz Bahriye Misyonu, karasularını savunmak için destroyerlere yada torpido botlara harcama yapmalarını tavsiye ediyordu; ama Türkler Yunanistan’la olası bir savaş bekliyordu ve bu yüzden, İngiliz donanma tersanelerinde inşa edilen iki dretnot savaş gemesi satın almak için sözleşme yapmamışlardı. (Gelibolu)
  • Kapalı kapılar arkasında pazarlık başladı ve Nisan ortasında anlaşma sağlandı. En azından harita üzerinde Osmanlı İmparatorluğu parçalanıp İngilizler, Fransızlar ve Ruslar arasında paylaşılmıştı. Yırtıcılar toplanmıştı. Artık gereken tek şey Türklerin yenilgisiydi. (Gelibolu)
  • Britanya 19. yüzyılın sonunda Mısır ve Kıbrıs’ın denetimini ele geçirmişti. 1914’te İngilizler Basra Körfezinin petrol alanlarına ilgi duyuyordu ve Mezopotamya’daki bir tutkularını tahmin etmek için alim olmaya gerek yoktu. (Gelibolu)
  • Almanya, Paris’e saldırmaya ve Manş Denizi limanlarını ele geçirmeye hazır ordularla, sınai alanın önemli bir bölümünü işgal ederek Fransa’ya kamp kurmuştu. (Gelibolu)
  • Bütün olasılıklar ve ayrıntılar özenle düşünülmedikçe ve makul bir başarı olasılığı olmadıkça, hiçbir muharebeye girilmemelidir. (Gelibolu)

Yorum Yaz