Peter Cave kimdir? Peter Cave kitapları ve sözleri
Avustralyalı Gazeteci, Yazar Peter Cave hayatı araştırılıyor. Peki Peter Cave kimdir? Peter Cave aslen nerelidir? Peter Cave ne zaman, nerede doğdu? Peter Cave hayatta mı? İşte Peter Cave hayatı...
Avustralyalı Gazeteci, Yazar Peter Cave edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Peter Cave hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Peter Cave hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Peter Cave hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...
Doğum Tarihi: 1952
Doğum Yeri:
Peter Cave kimdir?
Peter Cave
Gazeteci
Doğum: 1952, Newcastle, Yeni Güney Galler, Avustralya
Peter Cave Kitapları - Eserleri
- İnsan Yemenin Nesi Yanlış?
- Zihni Allak Bullak Eden 33 Felsefi Bilmece
- Neden Felsefe?
- Yarasa Gibi Düşünmek
Peter Cave Alıntıları - Sözleri
- Sonlara erişmeye direniriz; çünkü bitişlerde bizi hüznün, boşluğun beklediğini biliriz. Keşke dağ biraz daha yüksek olsa, keşke bu romanın bir cildi daha olsa... (İnsan Yemenin Nesi Yanlış?)
- Insanlarını faydalı amaçlar için bile olsa, ellerinde daha uysal olsunlar diye cüce bırakan bir devlet, elindeki bu küçük insanlarla nihayetine erdirilmiş ciddi bir sonuç bulamayacaktır. John Stuart Mill. (Yarasa Gibi Düşünmek)
- Bertrand Russel'ın Alcala Berberi'nin öyküsünü yeniden aktaralım: Berberimiz, kendini traş etmeyen herkesi traş etmektedir. Öyleyse berber kendisini traş eder mi? Eğer kendisini traş ediyorsa o zaman kendisini traş edemez. Eğer kendisini traş etmezse, bu durumda kendisini traş eder. Şu halde berber ne yapmaktadır? (Yarasa Gibi Düşünmek)
- Yıllardır soluk alıp verdiğim gerçeği, sonsuza dek soluk alıp vereceğim anlamına gelmez. (İnsan Yemenin Nesi Yanlış?)
- Bir şeyin süresi varsa, parçaları, yani bir başlangıcı ve bir sonu var demektir. Başlangıçtaysak son gelecektedir, dolayısıyla yoktur. Sondaysak başlangıç geçmiştedir, dolayısıyla da aynı şekilde yoktur. Sözün kısası biz, şimdide "hiç zamana" sıkışmış durumdayız (İnsan Yemenin Nesi Yanlış?)
- Herhangi bir şeyi çıkarcı olmayan bir şekilde yapmak mümkün mü? (Zihni Allak Bullak Eden 33 Felsefi Bilmece)
- Insanligi kendinde ve baskalarinda bir arac olarak degil, her zaman bir amac olarak gorecek bicimde davran - Immanuel Kant. (Yarasa Gibi Düşünmek)
- "Felsefe okurken de, felsefe yaparken de aceleye gerek yok." (Neden Felsefe?)
- "İyiysem eğer çok, çok iyiyim; ama kötüysem daha iyiyim." -Mae West (Zihni Allak Bullak Eden 33 Felsefi Bilmece)
- Neden acıları gelecekte yaşamak yerine, geçmişte yaşamış olmayı tercih ederiz? Neden geçmişteki sevinçlerin gelecekte olmasını isteriz? (Zihni Allak Bullak Eden 33 Felsefi Bilmece)
- "İki filozof karşılaştığı zaman birbirini şöyle selamlar. 'Aceleye gerek yok.'" (Neden Felsefe?)
- Bizler birbirini kesen, birbirinin üstüne binen etki ve düşünce katmanlarıyız. Anne-babamızın, okullarımızın ve tesadüfi tanışma ve karşılaşmaların etkileri, planlarken, hasret çekerken ve hatırlarken oluşturduğumuz düşüncelerin ürünleriyiz. (İnsan Yemenin Nesi Yanlış?)
- Ah, ne safmışım! Akşam yemeğine kim var, sorusuna verdiğim hevesli "ben varım" yanıtının beni doğrudan tencereye götüreceğini, akşam yemeğine konuk hatta konuk şef değil, bizzat "yiyecek" olarak katılacağımı hiç bilemedim. (İnsan Yemenin Nesi Yanlış?)
- Bazı konularda dürüst olmadıklarını söyleyen insanlara, yine de güvenmek mantıklı mıdır? (Zihni Allak Bullak Eden 33 Felsefi Bilmece)
- "Her şey üst üste biner." (Neden Felsefe?)
- Sinirsel vakaların kararlarımızı ve eylemlerimizi etkilediği bir dünyada, özgürce davranabilmeye dair akla en yatkın gereksinim, yaptığımız şeyin aksini yapabilme yetisine sahip olmamızdır. (Neden Felsefe?)
- "Sokrat Atina'nın en zeki insanıdır çünkü kendisi hiçbir şey bilmediğini bilen tek kişidir." (Neden Felsefe?)
- Totaliter yönetim şeklinde belki serbest konuşma özgürlüğü, din ya da cinsel ifade üzerinden bunun herkesin iyiliği için yapıldığı savunmasıyla özel hayatlara müdahale edilerek insanlara baskı yapılabilir. Bu yönetim şekli protestolara rağmen insanların aslında özgür olduğunu söyleyerek Rousseau'nun zıtlık barındıran ifadesiyle "insanları özgürlüğe zorlar." Olumlu özgürlüğü yaşattıklarını, aslında insanlara istediklerini verdiklerini fakat onların bunun kıymetini bilmediğini söylerler. Bu tip bir bakış açısına karşı dikkatli olun. (Neden Felsefe?)
- Hayata dair en kıymetli ve önemli şeyler sade ve sadece deneyimleme meselesi midir? (Neden Felsefe?)
- Haddinden fazlanın fazlalığı ne kadardır? (İnsan Yemenin Nesi Yanlış?)